Africa Organics Kalahari Melon Producten

Sinds een poosje gebruik ik twee producten van Africa Organics, een verzorgingslijn uit Zuid-Afria gebaseerd op de krachtige ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Africa Organics heeft vier verschillende lijnen voor verschillende huid- en haartypen, waardoor het precies aansluit bij jouw behoeften. Vandaag review ik twee producten uit de Kalahari Melon lijn die geschikt is voor alle huidtypes.

Voordat ik begon aan deze review, heb ik eerst het persbericht meermaals gelezen en ben ik online gaan zoeken naar meer informatie. Er is namelijk ontzettend veel te vinden over de oorsprong van deze producten en de krachtige werking van de ingrediënten die zij gebruiken. Wanneer je opzoek bent naar producten die goed zijn voor jouw huid en haar, maar tegelijkertijd ook voor de wereld, dan ben je op het juiste adres bij Africa Organics.

Africa Organics gaat namelijk uiterst zorgvuldig te werk bij het ontwikkelen van de producten. De ingrediënten die worden gebruikt, worden namelijk gecontroleerd in het wild geoogst. Dit zorgt ervoor dat ze een hogere concentratie aan werkstoffen bevat, wat aangeeft dat de kwaliteit van de producten hoger ligt dan andere producten. De producten van Africa Organics zijn 100% natuurlijk en biologisch gecertificeerd, zijn vegan en cruelty free. Daarnaast bevat het geen parabenen, petrochemische stoffen, sulfaten en siliconen.

Kalahari Melon

Er zijn vier verschillende lijnen, waaronder de lijn Kalahari Melon. Dit is de lijn waar ik twee producten van heb die ik uitgebreid heb getest. De Kalahari meloen is een van de belangrijkste bronnen van vocht voor het San nodamenvolk dat leeft in de Kalahari woestijn. Uit de pitten wordt een rijke olie geperst die de huid intensief voedt en de vochtbalans herstelt. Deze rijke olie bestaat uithoge levens aan phytosterolen en omega-6, een prettige combinatie voor de huid.

Kalahari Melon Body Wash

De body wash uit de lijn is een verzorgend product voor de normale en gevoelige huid. Het is een lichte textuur, welke milde, biologisch afbreekbare reinigende ingrediënten bevat. Daarnaast bevat het antioxidanten van rooibos en honeybush. In combinatie met de Kalahari meloen voedt het de huid en herstelt de vochtbalans.

Dit is een hele fijne bodywash! Ik kan altijd genieten van een bodywash met een heerlijke geur en deze heeft echt die fijne, sinaasappel geur! In de lente en zomer houd ik van dit soort tropische geuren in bad of  onder de douche. Het najaar kies ik eerder voor een warmere geur. De body was is erg prettig en mild voor de huid. Ik reageer zelf erg snel op producten, maar dat is hierbij niet het geval.

Kalahari Melon Body Lotion

Na het douchen vind ik het heerlijk om een body lotion te gebruiken. Dit om de huid nog extra te voeden na het douchen, mijn huid te verwennen met een massage en de heerlijke geursensatie te ervaren. Door de krachtige werking van de Kalahari meloen wordt de huid intensief gehydrateerd. Daarnaast is er inuline toegevoegd, dit optimaliseert de micro-flora op de huid, hierdoor worden de natuurlijke huidfuncties ondersteunt. Het bevat onder andere fruitextract, wat ervoor zorgt dat de huid er niet dof uitziet, maar juist glanst. Tevens voor de normale en gevoelige huid.

Ook dit product is ontzettend fijn! Het is een hele fijne body lotion die mijn lichaam voedt en weer zacht aan laat voelen. Mijn huid reageert goed om het product en voelt naderhand prettig aan. Geen irritatie, geen droge plekjes meer, een top product en daarnaast ook vegan!

Naast de producten uit de Kalahari Melon lijn, zijn er nog drie andere lijnen. De Baobab lijn bevat producten voor droog en beschadigd haar en bevat een Clay Wash die de lichaamshuid exfolieert en ontgift. De Marula lijn bevat producten voor normaal haar en een douchegel die zorgt voor een wake-up en een milde reiniging is voor de huid. De producten uit de Mongongo lijn zijn speciaal voor gekleurd haar en zorgen voor langdurig kleurbehoud.

Ik vind zelf beide producten van de Kalahari Melon lijn erg prettig werken. Ze zijn mild voor mijn droge en gevoelige huid en voedde de huid, waardoor het weer straalt!

De producten van Africa Organic zijn helaas nog niet overal verkrijgbaar. Je kunt de producten online bestellen bij Africa Organics, daarnaast vind je daar alle verkooppunten van de producten. De Kalahari Melon Body Was is verkrijgbaar voor €12 (210 ml) en de Kalahari Melon Body Lotion is verkrijgbaar voor €12 (200 ml).

Ben jij bekend met Africa Organics en hoe belangrijk vind jij dat jouw producten vegan zijn?

Bevat producten die zijn opgestuurd

1 Comment

  • Reply
    Kelly
    mei 9, 2020 at 10:09

    Oh wat een mooi merk zeg!

  • Leave a Reply