Project Pan – Update april

Begin 2020 ben ik begonnen met Project Pan en wilde ik mijn beautyproducten eens goed onder de loep nemen! Project Pan is een challenge die ik met mijzelf ben aan gegaan om zoveel mogelijk orde in mijn beauty chaos te krijgen en producten ook eens echt op te maken! De eerste maand verliep geweldig en ook in de tweede maand maakte ik nog veel producten op, maar op dit moment merk ik dat het een beetje minder wordt. Ik heb alles voor jullie bij gehouden en wil je op dit moment een update geven van Project Pan na inmiddels vier maanden!

In januari schreef ik dus de eerste blogpost over de challenge, mocht je alles willen weten en de gigantische lijst aan beautyproducten die ik heb zien, lees vooral dan dat artikel nog eventjes. Ik kwam er op dat moment namelijk achter dat ik maar liefst 18 dagcrèmes had en dat is echt belachelijk veel! Begin februari deelde ik de eerste update en vorige maand deelde ik de update van februari en maart. Inmiddels is het alweer mei, dat betekent dat ik al vier maanden bezig ben met Project Pan.

Hoe is het gegaan?

De afgelopen maand is het wederom erg goed gegaan! Ik merk dat ik eigenlijk geen producten koop, behalve droogshampoo, concealer en een toner. Dit zijn producten die er enigszins snel doorheen gaan en waar ik ook geen voorraad van heb liggen. Ik vind dit echt super goed van mijzelf, want dat betekent dat ik dus geen andere, onnodige, producten koop.

Daarnaast heb ik de afgelopen maand ook wat producten weg gegeven. Ik merkte bijvoorbeeld dat bepaalde scrubs en maskertjes niet goed werken voor mij of waarmee ik mijn huid alleen maar irriteer. Deze producten heb ik dus weg gegeven en dat ruimt ook meteen lekker op!

April

Opgemaakte producten in april

2 toners
1 masker
1 deodorant
1 shampoo
1 droogshampoo
1 haarmasker
1 foundation
1 concealer

Gekochte producten in april

1 toner

Producten uit perspakketten in april

2 shampoo’s
2 conditioners

Producten weg gedaan in april

1 masker
3 dagcrème’s
1 nachtcreme
1 gezichtsscrub
1 sea salt spray
2 foundations
1 concealer

Veel producten die ik heb weggedaan dus, maar deze producten hebben bijna allemaal een tweede leven gekregen. Naast deze producten heb ik ook een maskertje gekregen van mijn stagebegeleider en daarnaast heb ik ook een nieuwe parfum bij die ik nog van mijn verjaardag kreeg. Komende tijd ga ik al mijn beautyproducten nog eens goed onder de loep nemen en ga ik selectief zijn met hetgeen wat ik wel en niet ga houden. Veel producten passen niet bij mijn huidtype of reageer ik niet goed op, dus deze producten ga ik allemaal uit mijn stash filteren en anderen blij mee maken. Ook leuk om op deze manier pakketjes te maken en vriendinnen hiermee te verrassen!

Hoe ziet jouw beauty stash eruit en heb jij wel eens van Project Pan gehoord?

4 Comments

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  mei 8, 2020 at 21:33

  Wat goed dat je weer een aantal producten weggeeft ‘doet’ en weer hebt opgemaakt, ik probeer ook nu alles eerst op te maken. Dit is alleen moeilijker dan ik dacht haha.. maar we gaan gewoon door!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   mei 11, 2020 at 11:37

   Belangrijk om het eerst inzichtelijk te maken wat je hebt en vervolgens je doelen te bepalen. Wat is het doel dat je het weg gaat doen/opmaken, als je dat duidelijk hebt, werkt het vaak veel gemakkelijker.

 • Reply
  Kelly
  mei 9, 2020 at 10:21

  Wat goed bezig! 🙂

 • Leave a Reply