Altijd een opgeruimde badkamer met deze tips

Altijd een opgeruimde badkamer met deze tips

Op Pinterest vind je de meest mooie badkamers en deze zijn altijd opgeruimd. Je ziet nergens flessen shampoo of een tandpastatube staan of een natte handdoek rond zwerven. Die mooie, altijd opgeruimde badkamer die willen we allemaal al en met deze tips kom je al een heel eind in de richting van die Pinterest badkamer.

Ik denk dat het voor velen van ons herkenbaar is, maar in een badkamer wordt echt geleefd. Het is aan alles te zien dat je net hebt genoten van een douche. Er liggen handdoeken, de douchegel met reclame van de Etos slingert rond en er ligt een stapeltje kleding. Toch kun je met een aantal simpele aanpassingen in je badkamer en in je gedrag, je badkamer een stuk opgeruimder laten lijken. Deze tips wil ik graag met je delen.

Berg alles netjes op

Als je kijkt naar de prachtige plaatjes op Pinterest, is de badkamer altijd opgeruimd en dat heeft een paar simpele redenen. In die badkamers wordt nauwelijks gebruik gemaakt van open kasten. Open kasten kunnen namelijk direct rommelig ogen. Kies daarom bewust voor een dichte (lade)kast en berg daar zoveel mogelijk van je spullen in op. Zorg dat je zo min mogelijk spullen rondom het bad, in de douche en op de wastafel hebt staan en berg deze spullen allemaal op in een (lade)kast.

Vind je het vervelend om vervolgens je dagelijkse spullen bij elkaar te zoeken? Deze kun je eventueel in een toilettas doen, waardoor je alleen deze toilettas tevoorschijn hoeft te halen en direct je tandenborstel, deodorant en dagcrème bij de hand hebt. Deze berg je vervolgens ook weer netjes op in je kast.

Badkamer tips 1
badkamer
bathroom supplies
bathroom
opgeruimde badkamer
opgeruimde badkamer

Een mooie wasbox

Daarnaast kan een mooie wasbox of handdoekenrek wonderen doen. Op die manier kun je meteen je natte handdoeken en vieze was opbergen. Dit zorgt ervoor dat het niet rommelig oogt, maar je hebt wel de was op een plek in het huis. Wanneer je jezelf aanleert om de handdoeken direct hier op te bergen, slingeren er ook nergens handdoeken rond. Dit ziet er meteen opgeruimd uit! Daarnaast kan dit ook stimuleren om vaker de was te doen, want je wilt ook geen uitpuilende wasbox op je badkamer hebben staan.

Zeeppompjes, it is!

Wat een badkamer vaak rommelig maakt, is alle schreeuwerige etiketten op douchegels en shampoo’s. Dit ziet er meteen heel onrustig uit, waardoor het niet opgeruimd lijkt. Je kunt beter de handzeep in een mooie zeepdispenser doen of een zeep op een zeepbalkje leggen. Daarnaast houd ik ervan als zowel de shampoo, conditioner als douchegel in een leuk zeeppompje zitten. Deze kun je eventueel op de rand van het bad neerzetten. Doordat deze geen schreeuwerige bedrukking heeft, ziet het er niet onrustig uit. Tegenwoordig heb je hele leuke zeepdispensers of douchegels die al van zichzelf een mooie verpakking hebben.

Kies de mooiste accessoires

Zo, je badkamer is helemaal leeg. Je hebt geen spullen meer rondslingeren, dan is het nu tijd om je badkamer Pinterest proof te maken. Dit kun je doen door je favoriete accessoires terug te laten komen in je badkamer. Je kunt eventueel een leuk badkamerbankje in de badkamer plaatsen met een paar van je mooiste handdoeken erop. Je kunt eventueel je favoriete parfum op de wastafel plaatsen net als een luxe geurkaars en als laatst kun je wat plantjes toevoegen aan je interieur. Leer jezelf ook om je te beperken tot alleen je mooiste spulletjes voor deze luxe uitstraling.

Badmat
Toilettas
Toilettas
Handdoekenrek
Toiletborstel met houder
Zeepbakje
Handzeep & douchegel
Zeepdispenser
Badkamerbankje
Rituals
handdoeken
Essenza

Nu heb jij jouw Pinterest badkamer door een aantal simpele tips toe te passen! Het hoeft dus ook helemaal niet moeilijk te zijn om een mooie en opgeruimde badkamer te hebben.

Herken jij deze struggle en hoe zorg jij ervoor dat je badkamer opgeruimd oogt?

27 Comments

 • Reply
  Darina
  mei 4, 2020 at 07:18

  Fijne tips. Sinds wij een nieuwe badkamer hebben, is deze meer opgeruimd. We hebben handige rekjes waar het badschuim en de shampoos staan en het handoekrekje eronder. In de douche hebben we zeepdispensers aan de muur bevestigd. Ik ben er erg blij mee.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   mei 6, 2020 at 16:17

   Leuk zo’n zeepdispenser aan de muur, ideaal lijkt me dat!

 • Reply
  Maaike
  mei 4, 2020 at 07:56

  Super handige tips en wat een mooie spullen!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   mei 6, 2020 at 16:18

   Ik ben stiekem helemaal verliefd op de items die ik deel!

 • Reply
  Wies | Nature of Happiness
  mei 4, 2020 at 13:56

  Prachtige inspiratiefoto’s!

 • Reply
  Anouk
  mei 4, 2020 at 14:33

  Wat mooi die roze badkamertegels!

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  mei 4, 2020 at 16:29

  De mooiste accessoires, plankjes, een kastje en wastafellades zijn echt een uitkomst!

 • Reply
  Marsha
  mei 4, 2020 at 19:36

  Wat een mooie badkamers zeg! Wij hebben een hele kleine badkamer, dus best rommelig altijd.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   mei 6, 2020 at 16:20

   Een kleinere ruimte is inderdaad lastig, zeker omdat je vaak heel veel spullen kwijt wilt. Een lichte ruimte zorgt al voor een opgeruimder gevoel en misschien kun je iets met de tips die ik deel.

 • Reply
  Rianne
  mei 4, 2020 at 21:15

  Ik heb toevallig vorige week mijn badkamer eens flink opgeschoond! Voor nu staan er nog alleen leuke accessoires in het zicht met plantjes en opgerolde, mooie handdoeken. De rest is verdwenen in lades 🙂

  • Reply
   Suzanne Elisa
   mei 6, 2020 at 16:21

   Goed om te horen! Zo zie je maar dat dit een flink verschil kan maken.

 • Reply
  Kiki
  mei 4, 2020 at 21:52

  Wauw dit is ook zeker mijn smaak! Ook altijd leuk dat je het zo makkelijk op kan slaan in Pinterest.

 • Reply
  Fabienne, Enjoyyourownbeauty
  mei 5, 2020 at 13:27

  Super leuk artikel met handige tips! Ook die plaatjes zijn zo mooi, wauw!

  Liefs
  X

 • Reply
  Yaika
  mei 6, 2020 at 23:26

  Die afbeeldingen van Pinterest vormen echt mijn droom badkamer. Ik krijg helemaal zin om naar de winkel te gaan voor mooie zeepdispensers!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   mei 11, 2020 at 11:35

   Oeh ben heel benieuwd of je al iets gekocht hebt. Laat me dat zeker even weten via Instagram @Suzanne_Elisa

 • Reply
  Naomi
  mei 7, 2020 at 20:08

  Oh wat een handige tip van die zeepdispensers! Ik stoor me ook altijd aan die rommelige flesjes in allerlei kleuren.

 • Reply
  Giovanna Jansen
  mei 9, 2020 at 10:24

  Fijne tips! Ik hou ook niet van al die verschillende flessen/etiketten in de badkamer, dus zeepdispensers vind ik een goed idee!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   mei 11, 2020 at 11:38

   En tegenwoordig zijn er zulke mooie dispensers.

 • Reply
  Saskia
  mei 10, 2020 at 10:54

  Leuk! Ik heb toevallig de badkamer geheel schoongemaakt en opgeruimd gisteren; zo fijn!

 • Reply
  Tamara
  juni 19, 2020 at 16:52

  Hi! Mag ik vragen waar die mooie spiegel van is? X Tamara

  • Reply
   Suzanne Elisa
   juni 22, 2020 at 10:08

   Helaas weet ik het niet. Dit zijn sfeerfoto’s die ik gebruik en zijn helaas niet door mij gemaakt.

  Leave a Reply