Essence Bye Bye Panda Eyes! Mascara

Op mijn blog wordt er regelmatig gezocht naar mascara reviews en inmiddels is het al een hele tijd geleden dat ik een mascara heb gereviewd. Essence komt ieder voorjaar met een update van het assortiment en dit keer hebben zij daar een nieuwe mascara aan toegevoegd. Een mascara die goed blijft zitten, maar ook gemakkelijk te verwijderen is met water. De Essence Bye Bye Panda Eyes Mascara. Vandaag wil ik mijn ervaringen met deze budget mascara met je delen.

De Bye Bye Panda Eyes! Mascara van Essence zit in de welbekende pindavorminge huls. De Bye Bye Panda Eyes! Mascara van Essence belooft smudge-proof te zijn, maar ook volume te geven en de wimpers te definiëren. De mascara zou daarnaast niet klonteren en afbreken. De naam zegt het daarnaast ook, het is een mascara die niet zorgt voor het bekende panda-effect na het douchen.

Het borsteltje van de mascara is niet heel bijzonder. Het is een standaard borsteltje en aan de dikkere kant met korte haartjes.

Het aanbrengen van de mascara gaat met het borsteltje erg gemakkelijk. Het verwijderen gaat overigens ook heel gemakkelijk. Je kunt met de meest basic make-upremover de mascara verwijderen, maar daarnaast lukt dit ook met water! Op dat moment lijkt de mascara te verkruimelen en dit zonder panda eyes! Ondanks dat hij zo gemakkelijk te verwijderen is, blijft de mascara wel de hele dag zitten zoals je hem hebt aangebracht.

zonder mascara
bye bye panda eyes mascara
met mascara

Links zijn mijn wimpers zonder mascara en op de andere twee foto’s draag ik de Bye Bye Panda Eyes Mascara van Essence. Mijn wimpers zonder mascara vallen een beetje weg, doordat ze vrij licht van kleur zijn.

Het resultaat met de mascara vind ik vrij subtiel. Het is een hele mooie mascara die een subtiel effect geeft, wat ik zelf fijn vind wanneer ik een basic look heb. Wanneer ik iets meer uitpakt met een ooglook, vind ik het fijn om ook meer volume en body te kunnen creëren voor mijn wimpers. Daarnaast komt Essence ook de andere beloftes na. De mascara klonter niet en breekt niet af.

Wat mij betreft een fijne, subtiele mascara die je gemakkelijk kunt verwijderen. De Essence Bye Bye Panda Eyes! Mascara is verkrijgbaar voor €3,59 bij Kruidvat en Etos.

Ben jij al bekend met de Bye Bye Panda Eyes! Mascara van Essence?

Dit artikel bevat gekregen producten

8 Comments

 • Reply
  Edith-Sofia
  april 25, 2020 at 10:24

  Klinkt als een fijne mascara voor dagelijks gebruik!

 • Reply
  Yaika
  april 28, 2020 at 13:29

  Lijkt me een heel fijn (én budgetproof) product. Ook fijn dat hij niet korrelt en makkelijk te verwijderen is.

 • Reply
  Rosanne
  april 28, 2020 at 14:12

  Ik was nog niet bekend met deze mascara! Toch fijn dat hij een mooi effect heeft op je wimpers. Ik zelf wijk niet meer af van mijn Chanel mascara, die is perfect voor mijn wimpers haha!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   mei 6, 2020 at 16:02

   De Chanel mascara hoor ik inderdaad vaker en meestal hele enthousiaste en positieve verhalen!

 • Reply
  Fabienne, Enjoyyourownbeauty
  april 28, 2020 at 20:45

  Wat een mooie mascara die een subtiel effect geeft. Tof product. 🙂

  Liefs
  X

 • Reply
  Maaike
  mei 4, 2020 at 07:57

  Mooie foto’s en een fijne review. Heel duidelijk allemaal!

 • Leave a Reply