De mooiste WordPress thema’s onder de €50

Op het moment ben ik super tevreden met mijn WordPress thema van mijn blog, maar ik blijf het leuk en interessant vinden om rond te kijken voor andere thema’s. Ik probeer zo te blijven ontwikkelen om eventueel nieuwe dingen toe te voegen aan mijn blog, wat te veranderen of anderen advies te geven over hun blog of website. In deze blog deel ik een aantal WordPress thema’s onder de €50,-. Ben jij toevallig nog opzoek naar een nieuw thema of vind je het, net als ik, leuk om rond te kijken bij thema’s, kijk dan zeker even verder!

Alle WordPress thema’s die in het artikel voorbij zullen komen, heb ik gevonden via Etsy. De laatste tijd ben ik steeds meer aan het rondkijken op Etsy voor WordPress thema’s, Instagram templates en leuke stationery. Mijn huidige thema is niet van Etsy, omdat ik het toevallig ergens anders tegenkwam en helemaal verliefd was. Mocht ik ooit een nieuw thema gaan aanschaffen dan zal dit via Etsy zijn of ik laat het wellicht helemaal ontwerpen naar mijn smaak.

Het eerste WordPress thema wat ik met je wil delen is Helen. Het is een minimalistisch thema waar je jouw eigen foto’s aan kunt toevoegen, waardoor het direct persoonlijk wordt. Ik vind het zelf altijd wel leuk om je website aan te kleden met persoonlijke foto’s. Je betaalt voor het thema Helen nog géén €35,-.

Het tweede WordPress thema dat ik graag met je wil delen, is het thema Alt. Alt is een thema die je kunt gebruiken wanneer je naast je webshop een blog hebt of andersom. Je hebt de mogelijkheid om een wishlist toe te voegen aan je blog, maar je kunt ook een eigen webshop toevoegen door de opties die er bij dit thema zitten. Dit voor €29,-.

Het WordPress thema Cosmo is ideaal voor fashion bloggers vanwege de fashion blogger plugin, waarmee je gemakkelijk ‘shop the look’ lijstjes kunt maken op je blog. Ikzelf gebruik ook regelmatig dit soort lijstjes, zodat je gemakkelijk alle items uit mijn outfit kunt bekijken en kunt shoppen. Hoe ik deze lijstjes maak en hoe ik daar geld mee verdien, lees je allemaal hier. Het WordPress thema Cosmo is verkrijgbaar vanaf €35,09.

Het WordPress theme Souvenir is ideaal voor bloggers, maar ook te gebruiken voor jouw webshop. Toevallig zal ik bij een blogger het thema ook echt in actie en het is heel erg mooi en minimalistisch. Daarnaast heb je ook een mooie balk waar je jouw lezers zich gemakkelijk kunnen inschrijven voor de nieuwsbrief. Het thema Souvenir is €29,-.

Wederom een thema wat ideaal is voor fashion bloggers, namelijk Front Row. Het thema bevat ook de mogelijkheid om jouw fashion items te linken in je blogartikelen of een aparte pagina met jouw favoriete items. Een hele makkelijke en leuke manier om geld te verdienen door middel van affiliatie linkjes. Benieuwd hoe affiliatie linkjes werken, ik schreef er een blogartikel over. Front Row is verkrijgbaar voor €30,25.

Olivia is een prachtig minimalistisch thema voor jouw WordPress blog. Een thema met vrijwel géén kleur, maar dit kun je gemakkelijk toevoegen door gebruik te maken van je eigen foto’s. Op die manier is het een echte, persoonlijke blog, omdat het jouw foto’s een echte toevoeging hebben. Het WordPress thema Olivia is verkrijgbaar voor nog géén €41,-.

Het laatste thema wat ik graag met je wil delen is het thema Diane, een heel mooi, stijlvol en minimalistisch thema voor een blog. Ik zie hier hele mooie minimalistische foto’s van beautyproducten of eventueel foodfoto’s bij! Het thema is verkrijgbaar vanaf €34,73.

Stuk voor stuk mooie WordPress thema’s die je kunt gebruiken voor jouw blog en zelfs voor jouw webshop. Ik zelf blijf nog even rondkijken op Etsy en wellicht besluit ik om binnenkort toch mijn blog weer eens om te gooien!

Welk WordPress thema is jouw favoriet?

9 Comments

 • Reply
  Tamara
  april 23, 2020 at 10:24

  Oh, supermooie thema’s! Ik vind Cosmo wel heel mooi. Olivia lijkt een beetje op het mijne. Ik vind de meerwaarde van een gekocht thema wel echt zijn geld waard.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   april 28, 2020 at 13:18

   Ik vind het ook vaak zijn geld wel waard. Alles klopt, het past bij elkaar, overal is over nagedacht en zelf vergeet je wellicht toch iets!

 • Reply
  Wies | Nature of Happiness
  april 23, 2020 at 12:26

  Heel mooi, deze templates!

 • Reply
  Rosanne
  april 23, 2020 at 12:51

  Olivia en Front Row vind ik echt mooie thema’s. Ben alleen zo bang dat ik dan niet meer de mogelijkheden heb die ik nu heb haha!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   april 28, 2020 at 13:19

   Dat is inderdaad de gok! Wel kun je vooraf contact hebben met de verkoper, zodat je er nog naar kunt vragen. Wanneer je goed bent met coderen, kun je alsnog heel veel aanpassen aan je blog.

 • Reply
  Giovanna Jansen
  april 26, 2020 at 17:46

  Wat een mooie thema’s! Dat wist ik niet, dat er bij sommige thema’s ook een webshop zit. Handig, ik dacht dat een webshop maken heel moeilijk is, maar als ik het goed begrijp zit het hier dan al compleet in en hoef je die niet apart nog zelf te maken.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   april 28, 2020 at 13:36

   Hiermee kun je het inderdaad een stuk gemakkelijker vormgeven. Je kunt ook via Etsy zoeken op WordPress Theme Shop en dan krijg je vanzelf meer resultaten.

 • Reply
  Joyce Koeling
  april 30, 2020 at 14:07

  Super fijn deze blog, ik zocht al een nieuw thema voor mijn blog dus je hebt me zeker geholpen. Heb meteen het thema Helen aangeschaft!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   mei 6, 2020 at 16:13

   Leuk om te horen! Ik ga even op je blog kijken naar je nieuwe thema!

  Leave a Reply