Mijn favoriete sportitems & tips voor een home work-out

Nu we in niet in de sportschool kunnen sporten, doen we in plaats daarvan work-outs vanuit huis. Ikzelf ben er ook fanatiek mee bezig en sport nu zo’n twee à drie keer vanuit huis om fit en in beweging te blijven. Ik plan vooraf mijn sportmomenten in, ik trek mijn favoriete sport items uit de kast en na een pittige work-out voel ik me weer voldaan! Vandaag deel ik mijn favoriete sportitems en wat handige tips voor jouw home work-out.

Normaal gesproken sportte ik in een warmte cabine. Ik schreef al eens een artikel over het sporten in een warmtecabine. Het sporten in een warmtecabine heeft meerdere voordelen, waar veel zweten er een van is. Helaas verbrand je niet meer calorieën doordat je zweet, maar je stofwisseling versnelt wel wanneer je lichaamstemperatuur stijgt. Dit zorgt er vervolgens voor dat je verbrandingssnelheid omhoog schiet. Helaas kan ik momenteel niet in de warmtecabine sporten en daarom kies ik ervoor te sporten met hoodie aan, zodat de lichaamstemperatuur wel omhoog gaat tijdens het sporten en die verbrandingssnelheid ook omhoog schiet. Wanneer je dit doet, is het belangrijk om het vocht dat je verliest weer voldoende aan te vullen door voldoende water tijdens en na het sporten te drinken.

Naast de hoodie die ik draag, vind ik het fijn om een sportlegging, een sport bh en een sportshirt te dragen. Mijn sportkleding is vaak van het merk Adidas of Nike, meestal koop ik deze items via OTTO vanwege de leuke aanbiedingen en de grote keuze uit diverse merken. Mijn sportoutfit combineer ik het liefst met sneakers van Skechers. Wanneer ik sport in de warmtecabine draag ik géén schoenen, maar als ik thuis sport, vind ik het vaak wel fijn. Ik kies bewust voor een sneaker van Skecher, omdat deze zo ontzettend licht zijn, waardoor je geen extra kilo’s mee sjouwt met het sporten.

Mijn favoriete items

Resistance bands
gewichten
joggingpak
Skechers sport schoenen
sport shirt
sport legging
sport bh
Hoodie
sport legging
Resistance bands
gewichten
joggingpak
Skechers sport schoenen
sport shirt
sport legging
sport bh
Hoodie
sport legging

Dit zijn mijn favoriete sportitems. Ik sport dus in een sportlegging, sportbh, shirt en hoodie. Ik vind het belangrijk dat mijn kleding mooi aansluit, maar zeker niet te strak zit, daarom ga ik altijd voor een maat S in mijn sportkleding. Tijdens het sporten gebruik ik maar een paar dingen, namelijk gewichten en resistance bandjes. Dit zijn twee dingen die je gemakkelijk aan je oefeningen kan toevoegen, waardoor ze meteen een stukje zwaarder worden. Mocht je zelf nooit thuis sporten, dan kun je ook altijd gebruik maken van flesjes water als gewichten.

Ikzelf sport nu met het programma van mijn eigen sportschool, maar je kunt work-outs vinden op YouTube die je vanuit kan doen. Normaal gesproken had ik ook géén programma en deed ik het dus ook met filmpjes van YouTube. Ik vind bijvoorbeeld de filmpjes van Optimavita en Romee Strijd heel fijn en deze kun je ook gemakkelijk thuis, zonder sportaccessoires, uitvoeren.

De beste tip

Daarnaast wil ik nog één allerbeste tip met je delen. Ik probeer zoveel mogelijk mijn gewone ritme aan te houden en dat betekent dat ik de tijden van mijn stage aanhoudt, maar dit doe ik ook met sporten. Ik probeer dezelfde tijden aan te houden als die ik normaal had, zodat ik het ritme blijf houden. Dit schrijf ik daarnaast ook op in mijn planner, zodat ik precies weet dat ik op dat moment ga sporten en dan geen andere taken kan plannen.

Wanneer je dit niet plant, dan verzin je wel weer andere taken die je ook op dat moment moet doen en vervolgens houd je geen tijd over om te sporten. Wanneer je dus je week gaat plannen, plan dan eerst jouw me-time momenten (hier hoort sporten ook bij) en plan vervolgens je taken in. Zo kom je altijd aan het sporten toe en heb je geen excuses meer.

Dit zijn mijn favoriete items en enkele tips die ik graag met je wilde delen. Natuurlijk kun je zoveel sporten als dat je zelf wilt en kun je dit ook doen in een pyjama, maar zelf vind ik het veel fijner om ook daadwerkelijk sportkleding aan te hebben. Daarnaast zijn sportleggings ook heerlijk om aan te hebben tijdens het opruimen in huis en nu zelfs tijdens het stagelopen!

Sport jij op dit moment? En welke sportkleding draag jij het liefst?

10 Comments

 • Reply
  Audrey
  april 17, 2020 at 08:36

  Fanatiek, hoor! Mijn sport kan ik helaas niet thuis doen, dus ik probeer maar extra veel te wandelen (op rustige plekken uiteraard). En ik probeer regelmatig wat oefeningen te doen.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   april 21, 2020 at 14:35

   Wandelen vind ik ook heel fijn, dit doe ik helaas nu iets te weinig, maar wil ik wel graag gaan oppakken.

 • Reply
  Claire
  april 17, 2020 at 10:17

  Wat ben je goed bezig! Ik sport ook regelmatig thuis met weerstandsbanden en gewichtjes. Ik heb er eigenlijk nooit zin in, maar achteraf voel ik me vaak zoveel beter.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   april 21, 2020 at 14:36

   Ik merk dat ik ook zin moet maken, maar als ik het inplan, doe ik het ook!

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  april 17, 2020 at 11:15

  Het sporten moet ik ook echt weer gaan oppakken.. maar die rekbanden wil ik ook sowieso nog gaan bestellen, ideaal om work-outs zwaarder te maken.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   april 21, 2020 at 14:41

   Echt ideaal inderdaad! Mocht je deze willen bestellen, kun je dat doen via de link die erbij staat. Op die manier krijg ik een klein percentage van jouw aankoop, zonder dat je er iets extra’s voor betaald.

 • Reply
  Maura - YLT
  april 18, 2020 at 20:19

  Yes, handig deze tips! Ook wel nodig met al dat extra thuiszitten (en eten haha) in deze tijd. Hetzelfde ritme aanhouden is inderdaad een goede. Ik volg zelf live workout klasjes, dat vind ik zelf ook extra motiverend omdat de docent dan ook echt bezig is en je ziet dat er mensen met je mee doen 🙂

  • Reply
   Suzanne Elisa
   april 21, 2020 at 14:44

   Dat thuiszitten zorgt er bij mij inderdaad ook voor dat ik wat minder beweeg en extra eet, dus het is nodig!

 • Reply
  Lotte
  april 19, 2020 at 18:09

  Wat een leuke items! Succes met sporten thuis.

 • Leave a Reply