Mijn nail & handcare routine

Al langere tijd ben ik groot fan van gellak en kan ik het ook niet voorstellen dat ik niets op mijn nagels zou dragen. Ik varieer regelmatig van kleurtjes, probeer dingen uit met bijvoorbeeld glittertjes en verzorg daarnaast ook mijn nagels en handen goed, zodat deze er altijd gezond en verzorgd uitzien. Ik deel vandaag mijn tips en routine voor mijn nagels en natuurlijk ook mijn handen!

Gellak op mijn nagels

Op mijn nagels draag ik momenteel alleen nog maar gellak. Ik heb heel veel leuke nagellakjes, maar ik merk toch dat mijn voorkeur uit gaat naar gellak. Gellak blijft namelijk langer zitten en blijft ook langer mooi op je nagels. Daarnaast merk ik ook dat ik veel sneller klaar ben, ondanks dat je meer stappen hebt. Ik ben namelijk totaal niet geduldig als het gaat om het wachten totdat je nagels droog zijn. Bij gellak heb je dat probleem niet. Je lakt je nagels en hard deze uit met een lamp en je bent ready to go! Ik gebruik zelf gellak van onder andere Kiki London en Pink Gellac en heb ook wel eens een kleurtje van AliExpress geprobeerd.

Ikzelf ben begonnen met een set van PinkGellac waarmee je gemakkelijk aan de slag kunt. Daar zat alles in wat je nodig hebt en vervolgens ben ik dit gaan uitbreiden naar meer kleurtjes en wat andere producten. Momenteel gebruik ik nog steeds de primer, de base coat en de top coat uit het eerste pakket (niet meer het eerste potje, want inmiddels zijn die al op). Toch blijf ik nog steeds dromen hebben en nu ben ik vooral heel benieuwd naar de rubber coat van Pink Gellac. Een rubber coat geeft namelijk nog meer stevigheid aan de nagels en daar ben ik zelf echt naar opzoek.

Het aanbrengen van de gellak gaat voor mijn gevoel sneller dan het aanbrengen van gewone nagellak. Het verwijderen daarentegen kost wat meer tijd en het is ook heel belangrijk om dit tijd ervoor te nemen. Wanneer je op een goede manier je gellak verwijderd, lopen je nagels de minste schade op. Zorg ervoor dat je de juiste materialen gebruikt, de tijd neemt en het op een juiste manier verwijderd. Ik doe dit eens in de twee weken wanneer ik weer een nieuw kleurtje aanbreng.

Verzorging van de nagels en handen

Voordat ik mijn nagels ga lakken, zorg ik altijd dat ik niets heb gebruikt op mijn nagels en handen. Ik zorg ervoor dat ik ruim een uur niet in contact ben geweest met water, dit zorgt er namelijk voor dat je nagels minder sterk zijn. Daarnaast zorg ik dat ik ook in dat uur niets heb gebruikt aan handcrèmes, oliën voor de nagels of andere producten. Dit alles om te voorkomen dat de gellak niet goed hecht en al het werk voor niets is.

Na het lakken van mijn nagels, breng ik een olie aan op de nagelriemen en smeer ik mijn handen in met een handcrème. De olie die ik daar voor gebruik, is de Dadi’Oil en dit is wat mij betreft echt de beste olie. Het zorgt ervoor dat mijn nagels en nagelriemen er altijd gezond en verzorgd uitzien. Deze olie gebruik ik vaak na het aanbrengen van gellak, maar daarnaast gebruik ik het ook iedere avond. Ook breng ik iedere avond een handcrème aan. Ik gebruik hiervoor een handcrème van Elizabeth Arden, die mijn handen verzorgd en de huid en zacht is voor de huid.

In de ochtenden breng ik ook dezelfde handcrème aan en daarnaast breng ik deze nagelriemcrème van Essence aan. Dit is een hele fijne en zachte nagelriemcrème met kokosolie. Ikzelf vind het vaak fijn om een crème aan te brengen in de ochtend in plaats van een olie en daarom kies ik juist in de ochtenden voor dit product. Daarnaast is dit ook een heel fijn budget product en gaat daarom ook vaak mee in mijn tas. Zo kan ik ook onderweg of op stage mijn nagelriemen insmeren wanneer ik merk dat het nodig is.

Wishlist & mijn favorieten

Pink gellac rubber base
Pink gellac rubber base

Dit zijn de kleurtjes en producten die momenteel favoriet zijn of op mijn wishlist staan. Bovenaan staat de rubber base coat van Pink Gellac en dat zal waarschijnlijk ook het eerste product zijn wat ik aanschaf.

Dit was mijn routine als het aankomt op nagels en handen. Ik ben heel benieuwd hoe jouw routine eruit ziet en of jij ook jouw handen en nagels zoveel aandacht geeft.

Draag jij gellak en hoe verzorg jij jouw nagels?

 

Dit artikel bevat producten die mij zijn opgestuurd

6 Comments

 • Reply
  Rosanne
  april 9, 2020 at 13:37

  Ik heb acryl nagels en dat is echt het beste wat mij is overkomen. Mijn nagels zijn altijd mooi en zien er ook heel verzorgd uit.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   april 15, 2020 at 11:48

   Dat geloof ik inderdaad. Ik heb zelf nog nooit acrylnagels gehad, maar ben altijd voor gellak gegaan.

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  april 9, 2020 at 14:01

  Dit is altijd goed om te doen en ik kan je zeggen, ik doe het echt te weinig! want ik heb altijd last van losse velletjes naast mijn nagels.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   april 15, 2020 at 11:49

   Dat is bij veel dingen, we weten dat we het (meer) moeten doen, maar we doen het vervolgens niet. Dit moet je eigenlijk een maand elke dag doen en vervolgens wordt het steeds meer een gewoonte.

 • Reply
  Giovanna Jansen
  april 10, 2020 at 20:18

  Gellak is erg mooi inderdaad. Ik heb wel eens gekeken op de site van Pink Gellac na een tip van een kennis, maar ik haakte af toen ik zag dat je ook een drooglamp nodig hebt. Ik heb niet het geduld om mijn nagels onder zo’n ding te laten drogen helaas.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   april 15, 2020 at 11:51

   Wat grappig dat je toen meteen met afgehaakt. Dit is juist de reden dat ik het wel zo fijn vind; je droogt je nagels binnen 1 minuut onder de lamp en kunt verder met de volgende laag en vervolgens kun je direct weer verder met hetgeen wat je aan het doen was (de was buiten hangen, werken, alles). Ik vond het aan de lucht drogen altijd zo’n gedoe, nu is het direct droog als het onder de lamp uit komt. Wel zijn het iets meer stappen die je hebt.

  Leave a Reply