Geef je huiskamer een lente make-over

Op dit moment ben ik veel thuis en vanuit huis aan het werk. De hele dag zit ik achter mijn laptop in de huiskamer en in de avonduren zit ik wederom in de huiskamer, op dat moment met een boek of kijkend naar een film of serie. Doordat ik nu veel tijd thuis doorbreng, vind ik het ook leuk wanneer de huiskamer er gezellig uit ziet en mij dat echte lente gevoel geeft. Al mijn tips voor een leuke lente make-over voor je woonkamer heb ik op een rijtje gezet.

Er zijn een heleboel verschillende manieren hoe je een make-over kunt geven aan je woonkamer. Je kunt het zo moeilijk en zo groot maken als dat je zelf wilt, maar vaak kunnen kleine veranderingen al heel veel doen. Wanneer je een vrij simpele basis hebt, kun je een heleboel kanten op met decoratie en lijkt het een compleet andere woonkamer. Dit kun je overigens in iedere kamer doen, ook de keuken, het toilet of de slaapkamer.

12891fedb69aa8a7ab85a48d26ff9efa
33ed6e198d1548b940d1aa51392c77a2
c408532ec62ea5b285a340234179956b

Een nieuw kleurtje op de muur

Een nieuw kleurtje op de muur geeft meteen een andere look aan het huis. Zeker wanneer alles vrij basic is in huis, kan een kleurtje op de muur wonderen doen. Je huis voelt vaak een stuk warmer aan wanneer je een lichte kleur toevoegt aan de muren in plaats van witte muren. Het ziet er hierdoor warmer uit, maar ook komen bijvoorbeeld kasten en deuren veel mooier uit wanneer de muur een kleurtje heeft.

Wanneer je de lente in gaat, zou je kunnen spelen met mooie aardetinten op de muren. Daarnaast is het ook leuk om een warme roestkleur toe te voegen aan je interieur. Ikzelf heb een Pinterest bord vol staan met muren in deze tint en ik ben er echt dol op (mijn vriend helaas iets minder).

Wanddecoratie toevoegen

Wanneer je het heel rigoreus vindt om de muren meteen een kleurtje te geven of wanneer je eigenlijk nog wel tevreden bent over de kleur op de muur, kan het toevoegen van wanddecoratie ook een leuke toevoeging zijn. Zo kun je een wandcirkel aan de muur hangen met een mooie foto of kun je er meerdere combineren boven bijvoorbeeld de bank. Wanneer je bijvoorbeeld veel rechthoekige vormen in de woonkamer hebt, zoals een strakke televisie en een rechthoekige salontafel, kan de ronde vorm het geheel een stuk speelser maken. Je kunt daarnaast ook een foto op hexagon, zoals ze bij Canvascompany.nl verkopen, aan de muur hangen, op die manier heb je wederom een andere vorm in huis en deze kun je ook op een speelse manier combineren door meerdere foto’s aan de muur te hangen.

3-deurposter-interieur-slaapkamer
876cb58e87fd5670cf0024e043f39a63
5-deurposter-interieur

Een nieuwe eye-catcher

Een andere leuke en unieke manier om je huis een eye-catcher te geven door middel van een foto is door middel van een deurposter. Je kunt op die manier de deur er echt uit laten springen door een (persoonlijke) foto. Zeker wanneer de kleur van de muur net een tint lichter of donkerder is, springt de deur er echt uit. Dit geeft meteen ook een ander gevoel in een huis en maakt het op een simpele manier een stuk persoonlijker.

Nieuwe accessoires en bloemen

Nieuwe accessoires en verse bloemen maken het vervolgens helemaal af. Momenteel vind ik het bohemian stijltje ontzettend leuk, vooral in combinatie met een warme roesttint op de muur. In deze stijl vind je ook een tal van leuke accessoires en vaak voor een leuk prijsje. Zo vind ik het zelf heel leuk om bij kleine webshops leuke bohemian items te bestellen, maar daarnaast vind je bij Zara Home ook leuke items om je woonkamer een make-over te geven.

Om alles dan helemaal af te maken, is het leuk om nog een mooi boeket toe te voegen. Daarnaast is het ook leuk om een boeket droogbloemen toe te voegen, dit past daarnaast ook in het bohemian stijltje.

Als laatst nog een grote schoonmaak en je woonkamer is helemaal ready voor de lente. Op die manier is het geen straf om nog meer tijd door te brengen in de woonkamer en gaat het werken ook een stuk makkelijker. Een opgeruimd huis is namelijk een opgeruimd hoofd!

Geef jij jouw woonkamer wel eens een make-over? Wat vind jij van de bohemian stijl in huis?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Fotocadeau.nl

11 Comments

 • Reply
  Rosanne
  april 7, 2020 at 10:05

  Ohhh door al die foto’s heb ik zo zin om een huis te kopen met mijn vriend. Ik heb al zoveel inspiratie op Pinterest opgedaan haha!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   april 15, 2020 at 11:46

   Ikzelf ook! Ik heb borden vol gepind met leuke inspiratie, nu nog een huisje.

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  april 7, 2020 at 10:26

  oh dit is wel helemaal mijn ding, wat een prachtige tinten zeg!

 • Reply
  Darina
  april 7, 2020 at 11:28

  Helemaal mijn stijl ook. Ik hou wel van wat bohemien.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   april 15, 2020 at 11:48

   Ik ook, dit is de laatste jaren steeds meer te zien ook op mijn pinterest!

 • Reply
  Kimberley
  april 7, 2020 at 18:40

  Wauw, zo’n deurposter is gaaf! Ik heb dat nog niet eerder gezien, ben meteen op de site gaan kijken hoe of wat. Wij gaan dit voorjaar een muur in de woonkamer (lichtgrijzig)groen verven, dat frist het ook al zó op!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   april 15, 2020 at 11:47

   Leuk dat je meteen bent gaan kijken! Ikzelf vind het een hele leuke toevoeging. Een ander kleurtje frist het meteen op inderdaad.

 • Reply
  Naomi
  april 14, 2020 at 19:49

  Hey, wat leuk die deurposter! Nooit geweten dat zoiets bestond. Die bohemian stijl is ook erg leuk trouwens, lekker fris en licht.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   april 15, 2020 at 11:56

   Ikzelf heb dit ook heel lang niet geweten, maar kwam het toevallig tegen.

 • Reply
  Kim Kempers
  december 26, 2020 at 12:43

  Hi! Ik vind je cognac leren bank prachtig! Mag ik je vragen van welk merk deze is?
  Prachtig huis heb je

 • Leave a Reply