Zo haal je meer licht en de lente in huis!

Wat is het de afgelopen dagen toch fijn geweest! Ik heb genoten van flink wat zonuren, heb flinke wandelingen gemaakt en ik heb ervoor gezorgd dat ook de warmte van de zon naar binnen kwam. Vandaag wil ik mijn tips met je delen hoe je de lente en het fijne licht naar binnen kan laten en hoe je daardoor jouw humeur een oppepper kunt geven!

De lente en de zomer zijn de ideale momenten om vitamine D op te doen en vitamine D zorgt er ook voor dat we ons happy en energiek voelen. Ik merk het zelf meteen. Wanneer de zon schijnt, ben ik veel energieker en heb ik meer puf om mijn taken gedaan te krijgen. Vitamine D halen we onder andere uit zonlicht en het is niet voor niets dat ik regelmatig vertel over de wandelingen die ik maak. Ik trek er zelf dus op uit en ga naar buiten, maar er zijn ook andere manieren hoe je ervoor kunt zorgen dat je dat daglicht naar binnen laat komen en je de lente meer in huis kunt laten.

Gooi de ramen open

Het eerste wat ik in de ochtend doe, is de ramen open gooien! Ik spring uit bed, ik doe de gordijnen open en ik laat frisse lucht binnen. Nu op het moment, omdat ik nu thuiswerk vanwege corona, kruip ik vaak nog eventjes terug in bed en lees ik nog een aantal hoofdstukken, voordat ik echt mijn bed uit kom. Ik kan op die manier namelijk rustig wakker worden, ik krijg frisse lucht en ik kan genieten van het ochtendzonnetje dat mijn slaapkamer binnen schijnt. Het voelt voor mij heel fijn om hier de ochtend mee te beginnen en direct frisse lucht binnen te krijgen.

Zorg dat je vlak bij een raam zit

Momenteel werk ik dus thuis en zit ik veel binnen achter mijn laptop. Normaal gesproken zit ik op stage op een kantoor en zie ik weinig daglicht. Op het moment kies ik er heel bewust voor om op mijn slaapkamer te zitten met regelmatig mijn raam open. Daarnaast kies ik er ook bewust voor om juist bij een raam te gaan zitten en daar te gaan werken. Op die manier zie je het mooie weer buiten, krijg ik daardoor meer positieve energie en ik krijg zin om naar buiten te gaan. Ik kies er ook heel bewust voor om nu in de middag een mooie wandeling te maken buiten om in beweging te blijven, maar ook om nog meer vitamine D op te doen.

Buiten werken

Op dit moment is het helaas nog een beetje te koud om buiten te werken en daar achter je laptop te zitten, maar dit is iets wat ook ontzettend fijn is om dadelijk wel te doen wanneer het nog wat warmer is. Ik vind het heerlijk om dan aan de picknicktafel te zitten en daar mijn werk te doen. Daarnaast zit ik ook regelmatig onder het afdak te werken waar ik toch een beetje daglicht opvang door de lichtkoepels. Dit zorgt ervoor dat er toch wat warmte onder het afdak komt door de zon die op de lichtkoepels schijnt, maar je niet verblind wordt door het licht. Je kunt dus zowel genieten van het weer, de mooie natuur om je heen en je kunt werken achter je  laptop! Dit vind ik zelf ook een hele fijne manier wanneer het steeds een beetje warmer wordt.

Het voelt voor mij meteen een stuk meer lente in huis als de ramen open kunnen! Daarnaast kun je ook wat lichtere interieuritems in huis halen, zodat het er meteen een stuk frisser uitziet in huis. Ook helpen bloemen en planten ervoor dat het meteen wat frisser is en meer lenteachtig oogt. Voor nu zit ik dus nog even op mijn slaapkamer en geniet ik vanuit het raam van het mooie weer. Over een paar weekjes zit ik hopelijk buiten onder de lichtkoepel en verzet ik daar al mijn werk.

Waar werk jij en zoek jij het zonlicht op?

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bouw-Handel.nl

8 Comments

 • Reply
  Rosanne
  maart 24, 2020 at 11:11

  Ik werk momenteel nog op locatie, maar met deze zonnige dagen ga ik wel elke dag een stuk lopen. De zon zorgt er echt voor dat ik mij stukken beter voel!

 • Reply
  Giovanna Jansen
  maart 24, 2020 at 20:51

  Zo heerlijk hè deze zonnige dagen! Ik probeer er ook optimaal van te genieten, ook als ik binnen ben.

 • Reply
  Darina
  maart 25, 2020 at 13:39

  Ik ben aan het werk en zit gelukkig wel in een lichte omgeving met uitzicht dus dat scheelt enorm. Ben zo blij dat het lekker weer is.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   maart 31, 2020 at 08:49

   Dat scheelt enorm! Dat voelt vaak ook veel beter dan in een donkere omgeving.

 • Reply
  Chris
  maart 26, 2020 at 16:15

  Ik heb de afgelopen week ook al een paar keer even een half uurtje oid buiten zitten werken, weliswaar met een dik vest aan!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   maart 31, 2020 at 08:52

   Zonder een dik vest is het nu nog niet te doen, maar wel fijn om zo toch wat zonlicht mee te pikken.

 • Reply
  Claire
  maart 27, 2020 at 13:50

  Goede tips! Ik vind het ook altijd fijn om zoveel mogelijk daglicht te hebben.

 • Leave a Reply