Lief dagboek – Week 12 – Mijn thuiswerkschema

Wat een gekke week was het toch! Volgens mij gaat bij iedere blogger de terugblik op de week met deze zin beginnen, maar het voelde ook echt als een gekke week. Overdag ging het mij nog goed af, maar vooral in de avonden merkte ik dat ik nog maar weinig uit mijn vingers kreeg, niet wist wat ik moest doen en op die momenten ging ik mij vervelen. Normaal heb ik dat totaal niet in de avonden en heb ik nog genoeg te doen, maar dit keer had ik overdag meer tijd voor al mijn to-do’s. Ik wil je in ieder geval over afgelopen week vertellen en mijn weekschema rondom thuiswerken met je delen.

Maandag was voor mij de eerste dag dat ik vanuit huis ging werken. Ik werk vaak op de vrijdag al vanuit huis, maar dit keer was ik iedere dag thuis. Op de maandag heb ik twee lessen die ik volg voor school en deze heb ik dit keer ook gevolgd. Ik merkte alleen dat ik veel meer tijd over had, omdat ik niet hoefde te reizen, ik hoefde geen lunch klaar te maken om mee te nemen en ik kon gewoon doorwerken. Dit zorgde ervoor dat ik op de maandag al heel snel mijn t0-do’s af had en door ging werken aan mijn to-do’s voor de volgende dag en zelfs voor de woensdag!

Ik merkte vooral dat ik daardoor niet wist wat ik in de avonden moest doen. Ik had al de hele dag voor school, voor stage en voor mijn taken achter de laptop gezeten en ik wilde dus niet weer achter de laptop kruipen. Ik besloot dus om meer te gaan lezen, een korte home workout te doen en voor de rest verveelde ik mijzelf een beetje. Dit kwam ook door het feit dat ik een beetje gaar was na zo’n dag, soms te weinig pauze nam en minder beweging had. Na een paar dagen kreeg ik een beetje mijn draai te pakken en nu werk ik met het volgende schema.

Mijn thuiswerk schema

 • 07:30/08:00 uur: opstaan, ontbijten, wat opruimen in huis, klaarmaken voor de dag.
 • 08:30/08:45 uur: beginnen met werken. Op de maandag en vrijdag voor school en dinsdag tot en met donderdag voor stage.
 • 10:30 uur: een korte pauze met een snack en soms een beloning met even lezen en daarna weer door!
 • 12:00 – 13:00 uur: pauze! Ik heb mijzelf een uur pauze gegeven in de middag, waardoor ik rustig kan lunchen, even naar buiten kan of bijvoorbeeld kan lezen.
 • 15:00 uur: vaak is mijn concentratie rond deze tijd eventjes weg en dan is het weer tijd voor een snack en even een frisse neus halen. Vervolgens werk ik weer door tot ongeveer 18:00 uur.
 • 18:00 uur: tijd om te eten!
 • 18:45 uur: na het eten, vind ik het tijd om mijn werk (school of stage) af te gaan sluiten. Ik zorg dat alles weer is opgeruimd, mijn spullen klaarstaan voor de volgende dag.

In de avond vind ik het fijn om een uitgebreid bad te nemen, te lezen, een film of serie te kijken, een home workout te doen en heel soms kies ik ervoor om nog wat aan de blog te werken. Dit probeer ik voornamelijk op de vrijdag te plannen, omdat ik op die dag soms les heb, maar meestal niet. Omdat ik al de hele dag achter de laptop heb gezeten, kies ik er vaak voor om dat dus niet meer in de avonden te doen. Het boek wat ik op dit moment aan het lezen ben, is Dicht bij jou van Jojo Moyes en daarnaast volg ik de serie New Amsterdam en The good doctor. Beide echt aanraders!

Wat doe ik dan?

Wat doe je dan de hele dag? Op de maandag volg ik mijn lessen en ben ik daarna zelfstandig aan het werk voor deze lessen. Op de dinsdag tot en met donderdag loop ik stage en dit gebeurd op dit moment vanuit huis. Ik zit dus veel achter de laptop om mailtjes van bijvoorbeeld docenten te beantwoorden en heb daarnaast contact met leerlingen. Ik help hen bij het plannen van bijvoorbeeld huiswerk, maar speel ook in op andere dingen die er momenteel spelen. Daarnaast heb ik nu extra tijd om bijvoorbeeld te werken aan mijn stageopdrachten en daar gaat dus ook veel tijd inzitten.

Ik ben benieuwd hoe komende week gaat en of ik ook mijn schema daadwerkelijk zo ga aanhouden. Ik heb alles wel al op deze manier in mijn planner geschreven en dat is voor mij een hele goede stok achter de deur.

Heb jij al een ritme gevonden in het thuiswerken?

2 Comments

 • Reply
  Giovanna Jansen
  maart 23, 2020 at 13:00

  Rare tijden zijn het hè? Wat fijn dat je gewoon thuis kan werken en wat slim dat je een handig thuiswerkschema hebt gemaakt. Ik werk als zzp’er al thuis, dus ik kan ook gewoon door blijven werken. Maar merk wel dat ik mij soms wat moeilijker kan concentreren of sneller afgeleid bent door de hele situatie.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   maart 24, 2020 at 11:47

   Een hele vreemde situatie nu! Merk je het ook nog aan andere dingen dat het toch anders is om nu te werken als zzp’er?

  Leave a Reply