Thaise rijst met saté

Een poos geleden kwam ik een heel leuk recept tegen wat ik graag wou uitproberen! De meeste recepten die ik uitprobeer, vind ik op Wat eten we vandaag, in het boekje van de Jumbo of op Pinterest. Dit recept kwam ik tegen op Wat eten we vandaag toen ik gericht opzoek ging naar een rijst recept, omdat rijst recepten echt groot favoriet zijn bij mij! Vandaag wil ik mijn variant op het recept met je delen.  

Naar aanleiding van de blogpost die ik onlangs schreef over de best gelezen blogartikelen op mijn blog, vond ik het leuk om weer wat meer recepten met je te delen. Jullie zoeken allemaal massaal naar mijn zwarte rijst recept, wat ik helemaal begrijp overigens.  

Dit keer deel ik dus wederom een rijst recept met je, maar ditmaal gebruik ik basmati rijst. Naast zwarte rijst gebruik ik dit namelijk ook erg graag om mee te koken en zo kun je nog eens afwisselen met de verschillende rijstsoorten. Je krijgt een heel ander recept wanneer je een andere rijstsoort toevoegt. De rijstsoorten die ik graag gebruik, zijn basmati rijst, hele rijst, zwarte rijst of zilvervliesrijst.

Benodigdheden voor 4 personen 

 • 300 gram basmati rijst  
 • 1 bloemkool 
 • 6 eetlepels olijfolie  
 • 77 gram Thaise rode currypasta 
 • 200 ml kokosmelk 
 • 360 gram kip 
 • 1 teen knoflook 
 • Zout 
 • Peper  
 • 1 limoen  
 • 50 gram ongezouten cashewnoten  
 • 4 houten satéprikkers 

Aan de slag! 

Voordat je aan de slag gaat met kokkerellen, is het belangrijk dat je de satéprikkers laat weken in water. Wanneer je ze namelijk gaat gebruiken om de kip te grillen op een grilplaat of de barbecue, heb je de kans dat de satéprikkers verbranden.  

Breng voor de rijst een pan met ruim water aan de kook en kok de rijst vervolgens volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijdt de bloemkool in kleine roosjes, breng dit aan de kook met een snufje zout en laat dit 5 tot 8 minuten koken tot de bloemkool beetgaar is.  

Verhit de pan met 2 eetlepels olie en voeg de bloemkool en de currypasta toe en bak dit twee minuten mee. Schenk de kokosmelk vervolgens bij de bloemkool en stoof de groenten voor een paar minuten.  

Snijdt de kip in stukjes. Doe 4 eetlepels olie in een kom. Spoel vervolgens de limoen schoon en rasp de schil boven de kom. Halveer vervolgens de limoen en pers de helften uit. Rasp vervolgens ook de knoflook boven de kom en voeg eventueel peter en zout toe naar smaak. Schenk de helft van de knoflook-limoenmarinade over het vlees en meng dit goed. Prikt de stukjes kip aan de satéprikkers en besprenkel ze met de andere helft van de marinade. Verhit ondertussen de grillpan en gril de sateetjes in 8 minuten bruin en gaar. Belangrijk om de satéetjes regelmatig te draaien.  

Rooster in een droge koekenpan de cashewnoten goudbruin en hak ze vervolgens grof. Giet vervolgens de rijst af en laat deze uitlekken. In sommige gevallen is het belangrijk dat de rijst nog even rust.  

Neem een bord en schep daar de rijst op, daaroverheen de bloemkool met curry en leg de satéetjes erop. Besprenkel eventueel de satéetjes met het overgebleven knoflook-limoenmarinade en verdeel vervolgens de cashewnoten. Eet smakelijk! 

Het was echt ontzettend lekker! Mijn vader is niet zo van de rijst, dus hij heeft er voor zichzelf frietjes bij gebakken en ook dat was een geslaagde combinatie. Het is is een licht pittig gerecht, maar ikzelf hou daar wel van. Ik heb zelf dus het een en ander aangepast in het recept om het meer eigen te maken. Zo vind ik kip in combinatie met rijst echt heerlijk! Je zou dus ook kunnen kiezen varkensvlees of het eventueel vegetariërs kunnen maken of je kiest voor een andere rijssoort.  

Ik vond het in ieder geval ook superleuk om weer eens een nieuw recept uit te proberen en dit met jullie te delen. Ik ben heel erg benieuwd of jullie het leuk vonden dat ik dit weer eens deed en of je het recept wilt gaan uitproberen, laat het zeker weten in de reacties.  

Wat is jouw favoriete gerecht? En zal ik vaker recepten met je delen? 

 

Dit blogartikel is geschreven in samenwerking met Jumbo 

4 Comments

 • Reply
  Darina
  maart 22, 2020 at 10:49

  Dit recept ga ik onthouden, het ziet er heerlijk uit.

 • Reply
  Rosanne
  maart 24, 2020 at 11:04

  Dit ziet er zo zo zo lekker uit! Ik ga hem opslaan! Ik denk dat het recept hier thuis erg gewaardeerd gaat worden.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   maart 24, 2020 at 11:49

   Het was echt heel lekker! Daarnaast kun je ook genoeg variëren.

  Leave a Reply