Deze lenzen draag ik (+ flinke bespaartip)

Al jaren draag ik lenzen en ik kan me niet meer voorstellen hoe het is om geen lenzen te dragen. Ik sta in de ochtend op, zet eventjes mijn bril op en loop direct door naar de badkamer, daar verwissel ik mijn bril voor mijn lenzen. De hele dag door dragen ik mijn lenzen en heb ik geen problemen met mijn zicht. Dit vind ik ideaal, want wanneer ik de hele dag mijn bril draag, merk ik in bepaalde situaties toch dat het niet ideaal is. Vaak verwissel ik in de avond pas mijn lenzen weer in voor mijn bril. De afgelopen twee maanden heb ik andere lenzen getest, namelijk van Lentiamo. Goede lenzen (eigenlijk dezelfde als die ik al droeg), maar met een mooi prijsverschil als mijn reguliere lenzen. Vandaag deel ik mijn ervaringen en hoeveel ik per jaar nu ga besparen!

Ik was ongeveer 9 jaar toen ik mijn eerste bril kreeg. Ik begon met ongeveer een sterkte van -1,5 aan beide ogen en dit liep al heel snel op. Mijn ogen gingen in een razend tempo achteruit, wat zorgde voor een behoorlijke kostenpost voor mijn ouders. Iedere keer moesten de glazen van mijn bril weer worden vervangen of moesten we weer opzoek naar een andere bril.

Vanaf dat ik ongeveer 12 was, zijn we gaan kijken voor lenzen en sinds dien draag ik eigenlijk altijd lenzen, iedere dag. Een paar jaar geleden ging het even iets minder met mijn ogen en had ik veel problemen met mijn lenzen. Mijn lenzen zaten vaak te los op mijn oog, vielen regelmatig zonder reden uit mijn oog en er leek vocht achter de lenzen te komen tijdens het dragen. Hormonen waren waarschijnlijk de boosdoener. Ik heb op dat moment ervoor gekozen om een jaar mijn lenzen aan de kant te leggen en een poos mijn bril te dragen. Vooraf had ik al verschillende controles gehad en andere lenzen geprobeerd, maar het wou niet baten.

Na een jaar fulltime mijn bril dragen, wat heel erg wennen was, want inmiddels had ik een sterkte van -6,5, ben ik weer begonnen met het dragen van lenzen. Ik ben destijds naar een andere opticien gegaan en de lenzen zaten direct goed! Inmiddels draag ik alweer een aantal jaar lenzen en het bevalt me ontzettend goed, maar ook dit is een grote kostenpost.

De lenzen

Een tijdje terug werd ik benaderd door Lentiamo. Zij hadden gelezen dat ik lenzendrager ben en mijn lenzen vrijwel iedere dag dragen. Lentiamo is een webshop dat bestaat sinds 2008 en is in inmiddels 16 verschillende landen actief. Sinds een paar maanden is de Nederlandse webshop online gegaan en daar verkopen ze contactlenzen, kleurlenzen, lenzenvloeistof en zonnebrillen. Zij adviseerde mij om deze lenzen te gaan gebruiken, welke eigenlijk hetzelfde zijn als mijn reguliere lenzen, maar dan in een andere verpakking met een andere naam. Dit zijn de Avaira Vitality maandlenzen.

Momenteel gebruik ik de lenzen twee maanden en ik moet zeggen, het werkt heel goed! Ik had met mijn reguliere lenzen nauwelijks problemen, het enige wat onder controle werd gehouden door de opticien was mijn linker oog. Daar zat de lens namelijk soms te vast op, waardoor ik de lens niet uit kreeg. Ik was heel erg benieuwd hoe dit zou zijn bij andere lenzen, zou ik hier ook problemen mee hebben of zouden er zelfs andere problemen optreden waar ik eerder mee te maken heb gehad.

Ik kan op dit moment zeggen dat het heel goed bevalt! Mijn zicht is goed en de lenzen bevallen goed. Ik heb geen last van lenzen die te strak op mijn oog zitten, maar ook zeker niet te los. Mijn lenzen vallen niet uit en ik kan de hele dag mijn lenzen zonder problemen dragen. Simpelweg, het bevalt goed!

De lenzenvloeistof

Op aanraden van Lentiamo ben ik de lenzen gaan dragen in combinatie met deze lenzenvloeistof. Dit is de Solunate, Lentiamo’s eigen lenzenvloeistof. De lenzenvloeistof komt in een plastic fles met daarop bevestigt de lenzenkoker. Je kunt de lenzenkoker er gemakkelijk afschuiven en ook weer opschuiven, ideaal wanneer je op reis gaat. Je verliest namelijk je lenzenkoker niet, deze zit namelijk aan de fles van de lenzenvloeistof bevestigt. Ik had dit nog niet eerder gezien, maar vond het wel heel leuk om eens te zien. Het is namelijk ideaal, je hebt zo alles bij de hand voor jouw lenzen.

De lenzenvloeistof bevalt mij goed. Ik heb zelf nog niet eerder echt problemen ervaren met een lenzenvloeistof. Ik heb vaak een vrij basic lenzenvloeistof, maar merk hierbij ook geen problemen. Ik heb in ieder geval geen last van jeuk, droge ogen of juist hele vochtige ogen, naar mijn idee dus een hele goede lenzenvloeistof. Natuurlijk is dit, net als de lenzen, heel persoonlijk en daarom is het ook belangrijk om het zelf te gaan ervaren en uit te proberen. Wat voor de een werkt, werkt niet perse voor de ander ook. Het fijne is ook dat je kunt laten adviseren door Lentiamo, zij kijken met je mee wat waarschijnlijk het beste bij jou zou passen. Vervolgens kun je het gaan uitproberen en zelf ervaren. Werkt het, heel erg fijn en anders kijk je samen verder wat een andere mogelijkheid is voor lenzen en/of een lenzenvloeistof.

Wat ik nu bespaar met lenzen

De lenzen die ik op het moment draag, zijn maandlenzen. Dit heb ik altijd al gehad en ook mijn reguliere lenzen waren maandlenzen. Mijn reguliere lenzen kosten €25,00 per maand en de lenzen die ik nu draag kosten €25,00 voor zes paar lenzen (voor een halfjaar). Op jaarbasis was ik €300 kwijt voor mijn reguliere lenzen. Op jaarbasis voor deze lenzen ben ik €50 kwijt. Dit scheelt mij €250 op jaarbasis, wat ik ontzettend veel geld vind!

Op jaarbasis ga ik dus €250 besparen als ik kies voor de lenzen van Lentiamo, wat dezelfde lenzen zijn als mijn reguliere lenzen, maar dan met een andere naam en andere verpakking. Dit is zeker iets om dus te overwegen en over te stappen naar deze lenzen.

De lenzen en de lenzenvloeistof heb ik nu twee maanden gebruikt en het bevalt me erg goed. Het blijven natuurlijk je ogen en daar wil je het beste voor, maar het zijn eigenlijk dezelfde lenzen als die ik al had en dan vind ik verschil van €250 wel erg veel. Via de website van Lentiamo kun je kijken welke lenzen bij jou passen en anders kun je gerust met vragen komen bij Lentiamo en zij kijken wat passend is bij jou en jouw ogen. Daarnaast vind je hier een overzicht van meestvoorkomende huismerk lenzen alternatieven.

Draag jij lenzen en wat zijn ervaringen? En zou je de lenzen van Lentiamo overwegen?

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Lentiamo

4 Comments

 • Reply
  Edith-Sofia
  maart 21, 2020 at 12:02

  Interessant om te lezen! Ik wil ook lenzen gaan dragen. Sinds mijn 18e heb ik een bril en heb niet altijd zin om deze te dragen. Deze lenzen klinken erg fijn! Ik heb een cilinder, dus weet niet of je dan speciale lenzen moet dragen? Als dit allemaal voorbij is ga ik eens informeren bij een opticien!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   maart 24, 2020 at 11:46

   Ik begrijp heel goed dat je niet altijd je bril wilt dragen, dit herken ik heel goed. Het is geen probleem om met een cilinder lenzen te dragen, dit kan ook in de lenzen verwerkt worden. Je kunt het beste contact opnemen met Lentiamo, zij helpen je heel graag en kunnen goed advies geven.

 • Reply
  Giovanna Jansen
  maart 23, 2020 at 13:41

  Fijn artikel! Ik draag meestal een bril omdat de laatste jaren lenzen mij steeds minder lekker gingen zitten. Misschien goed om eens wat anders te proberen.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   maart 24, 2020 at 11:49

   Dat is vervelend, ik heb dit dus ook een tijdje gehad. Dit kan met heel veel dingen samenhangen; ogen die droger zijn, de lenzen die niet (meer) bij jouw oog passen of hormonen!

  Leave a Reply