Tips hoe je geld kunt verdienen met je blog

Geld verdienen willen we allemaal en het liefst zo gemakkelijk mogelijk. Wanneer je in loondienst bent, hoef je je vaak geen zorgen te maken over je loon. Als freelancer of blogger ligt dit net ietsjes anders en is het geheel afhankelijk van de opdrachten die je binnenkrijgt. Toch zijn er voldoende manieren hoe ook jij als blogger geld kunt verdienen. Mijn tips over geld verdienen met je blog wil ik vandaag met je delen, want inmiddels blog ik ruim zeven jaar en heb ik een heleboel tips voor je!

Het belang van social media

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat je de waarde van social media niet moet vergeten. Wanneer je een blogartikel promoot via Instagram, Pinterest en/of Facebook zorg er steeds nieuwe mensen op je blog terecht komen. Hogere bezoekersaantallen, hoogst waarschijnlijk meer kliks op je affiliatie linkjes en op die manier wordt je ook direct interessanter voor samenwerkingen. Promoot dus je blogartikelen via jouw social media kanalen om meer bezoekers en dus meer inkomsten te generen.

Daarnaast kun je afspraken maken over het promoten van een blogartikel op social media wanneer je een blogartikel in samenwerking met een merk of bedrijf hebt geschreven.

Advertorials schrijven

Een makkelijke manier om geld te verdienen met je blog is het schrijven van advertorials. Een advertorial is een betaalde blog die je schrijft voor een bedrijf of merk om hen of een (nieuw) product onder de aandacht te brengen. Deze samenwerkingen kun je werven door bloggers- en influencersbureaus. Inmiddels zijn er talloze bureaus waar jij je aan kunt melden. Vervolgens is het aan jou de taak om jouw idee te pitchen wanneer een bedrijf of merk opzoek is naar een adverteerder. Ikzelf ben een groot fan van LinkPizza, omdat zij veel opdrachten hebben en tevens een affiliatiebureau zijn.

Andere bloggers- en influencersbureaus zijn BlogBrains, BlogSociety, JOIN, TIM, Influentials en We Are First.

Daarnaast kun je ook via social media aan leuke samenwerkingen komen. Via social media worden er regelmatig oproepjes geplaatst voor samenwerkingen. Houdt dus ook social media in de gaten als je opzoek bent naar samenwerkingen.

En natuurlijk affiliatie programma’s

Daarnaast kun je je ook inschrijven bij affiliatie programma’s om geld te verdienen met je blog. Je kunt je inschrijven bij verschillende programma’s, waaronder LinkPizza, Daisycon, Bol.com, Awin en Tradetrackers.

Door het verwerken van affiliatielinkjes in je blogartikelen kun je gemakkelijk geld verdienen. Bij iedere aankoop via jouw affiliatielink krijg je namelijk een leuk percentage. Ikzelf vind het ideaal om dit soort linkjes te gebruiken om een leuk centje te verdienen. Zo deel ik regelmatig mijn favorieten, deel ik mijn wishlists en heb ik natuurlijk mijn shop met mijn favoriete items.

Een handige manier om bijvoorbeeld je wishlist items te delen, is met de plugin Shopr van Pipdig. Daarnaast kun je op die manier ook gemakkelijk alle items van mijn outfit vinden wanneer ik het gebruik bij een outfitpost. Ook op deze manier kun je gebruik maken van affiliatielinkjes.

Zo ziet dat eruit!

MANGO NOA HIGH WAIST SKINNY JEANS 77000522 TN
52 vragen A Beautiful Story
Tamaris Suzan veterboot
Tamaris Kara laars
Apple Airpods 2
Poelman sneakers
Douglas Favorite Palette Pink Nudes Oogschaduw
Frixion pen
Kobo Clara HD
Rugzak
Shirt Sans-Online
Zilveren oorbellen
Tommy Hilfiger riem
Too Faced palette
Dopper
Thermosfles
Ted Baker parfum
Grijze jas
Vero Moda Broek
Stabilo markers
Iphone case
Structuurjunkie planner light

Lees ook de blogpost waar ik nog meer vertel over de Shopr plugin van Pipdig en hoe je daar het meeste plezier uit kunt halen.

Banners en advertenties

Daarnaast zijn ook banners en advertenties een mooie manier om extra geld te genereren. Aan de zijkant van mijn blogartikelen zie je regelmatig banners staan, van bijvoorbeeld Bol.com of My Jewellery. Wanneer je op de banner klikt, wordt je via een affiliatielink naar de website gebracht en hiervoor krijg je wederom een leuk percentage.

Deze banners en advertenties kun je ook regelen via het affiliatieprogramma waar je bij bent aangesloten. Je kunt het plaatsen van je advertenties in blogartikelen het gemakkelijkst regelen via de plugin Insert Post Ads. Op die manier kun je precies aangeven waar je de advertentie in je blogbericht wilt en dit kun je per blogartikel uitzetten. Ideaal wanneer je de advertentie er niet telkens handmatig in wilt zetten.

Dit waren mijn tips met over het geld verdienen met je eigen blog die ik door de jaren heen steeds meer ben gaan inzetten.

Welke tips kende jij al? Welke manieren zet jij in om geld te verdienen?

4 Comments

 • Reply
  Rosanne
  maart 5, 2020 at 10:10

  Wat een handig artikel! Ik ga mij ook eens inschrijven bij het programma van Bol!

 • Reply
  Claire
  maart 12, 2020 at 11:17

  Oeeh super handig! Ik zit sowieso bij het Bol.com programma. Alleen doordat ik voornamelijk blog over duurzame producten, verdien ik via Bol niet zo gek veel. Toch is het altijd fijn meegenomen ­čśë Daarnaast vind ik affiliate/ads een stuk makkelijker dan samenwerkingen met bedrijven. Dat is soms zo’n gedoe!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   maart 16, 2020 at 19:15

   Wanneer je inderdaad over duurzame producten blogt, is Bol.com soms minder geschikt. Wellicht kun je wel iets hebben aan bijvoorbeeld Linkpizza, waardoor je meer mogelijkheden hebt voor affiliatielinkjes.

  Leave a Reply