20 simpele en snelle recepten

Lekker kokkerellen en nieuwe dingen uitproberen. Ik vind het allemaal heel leuk om te doen, maar ik heb niet altijd zin om uren in de keuken te staan. Zeker na een lange dag school of stage, wil je gewoon snel klaar zijn met het maken van een heerlijk gerecht. Ik heb daarom maar liefst 20 heerlijke recepten voor je verzameld die simpel en snel klaar zijn.

De recepten die ik met je ga delen, zijn afkomstig van mijn favoriete (food)bloggers. De recepten heb ik al een geprobeerd of ik ben er erg nieuwsgierig naar geworden door hun lovende verhalen. De gerechten kosten je maximaal 30 minuten en sommige gerechten heb je al binnen een kwartier op tafel staan. Ideaal na een lange werkdag!

Eenpanspasta-met-tomaat-en-basi_19-12-04_0001-1000x640
Poke-bowl-met-zalm-en-avocado-1
IMG_2188kopie
Courgiatelle-met-avocado-limoen_19-12-04_0008-1000x640

Super snel, 15 minuutjes

Teriyaki kip sushi bowl met baby paksoi

Een prachtige bowl die er als een plaatje uitziet en mij daarnaast ook heerlijk lijkt en daarnaast maar 15 minuutjes aan tijd kost. Daarnaast heeft Pauline ook prachtige kookboeken, zoals Het voedselzandloper kookboek met daarin heerlijke recepten met inzichten van de voedselzandloper.

Courgiatelle met avocado-limoensaus

Sinds een tijdje heb ik een kookboek van Chicks Love Food en ik merk dat ik het hele simpele en lekkere recepten vind. Wil je meer inspiratie voor snelle gerechten, dan raad ik echt het 20 minuten or less – kookboek van Chick Love Food aan. Daarnaast lees ik ook regelmatig de blog waar ik heerlijke recepten tegenkom, waaronder dit recept.

Eenpanspasta met tomaat en basilicum

Wanneer ik pasta eet, is het eigenlijk pasta met tomaat en basilicum, dit vind ik echt heel erg lekker! Een pasta met zalm overigens ook!

Poké bowl me zalm en avocado

Een poké bowl zie je tegenwoordig heel erg veel en deze variant met zalm van EatPureLove lijkt me ook heel erg lekker en daarnaast ziet het er ook super uit!

Couscoussalade met avocado

Couscous vind ik ook erg lekker om klaar te maken en je hebt er zoveel verschillende varianten op! Daarnaast kost het weinig tijd en je kunt het zowel als lunch of als diner eten.

currysoep-met-linzen-9711-710x482
noedels-broccoli-zalm1-chickslovefood
curry-zonder-pakje-1000x640
IMG_2942-760x475

Aan tafel na 20 minuten

Thaise Currysoep met linzen

Dit is een van de recepten die ik nog nooit heb geprobeerd, maar waar ik wel heel benieuwd naar ben, een Thaise currysoep met linzen.

Pasta met tonijn-tomatensaus

Ik vind het zelf nog heel jammer dat Willemijn en Martine van 2wmn zijn gestopt met bloggen, maar gelukkig staan alle recepten nog wel online, zoals deze Pasta met tonijn-tomatensaus. Gelukkig komen er ook regelmatig recepten op hun Instagram voorbij, dus ook daar kun je zowel Willemijn als Martine volgen.

Curry zonder currypasta

Mocht je eens een curry willen maken zonder currypasta, dan ben je hier aan het juiste adres. Daarnaast bestaat er van dit recept ook een video, dus wanneer je het fijn vindt om alles te zien in beeld, dan kun je ook nog de YouTube video van Chick Love Food kijken.

Noedels met zalm in ketjap

Wederom een recept van Chicks Love Food en dit gerecht bevat maar vijf ingrediënten!

vispastapesto.600.6764
noodles1-1024x682

Witvis met parmezaan en pasta pesto

Een heerlijk gerecht met witvis van BrendaKookt. Ikzelf vind vis heerlijk en daarom vind ik het ook wel eens lekker om dit af te wisselen met vlees.

Simpele noodles met gerookte tofu

Ook dit gerecht kost je maar 20 minuten en dan heb je heerlijke noodles met gerookte tofu. Nog nooit geprobeerd, maar wel super benieuwd naar.

rijst-pulled-chicken1-chickslovefood
IMG_6704-1
Pizza-Tante-Fanny-Door-Aline-Bouma-6
Rens-Kroes-Kokos-miso-noedelsoep2

Een halfuurtje kokkerellen

Zilvervliesrijst met pulled chicken

Kip en rijst is wat mij betreft altijd een goede combinatie en ook deze variant wil ik zeker eens uitproberen.

Verse pizza met vegan pesto en courgette

Een andere blog die ik wekelijks volg, is de blog van de Groene Meisjes. Zij delen vanalles over groen leven, van eten tot reizen en denken. Heel interessant om eens te lezen en daarnaast vind je er ook voldoende heerlijke gerechten!

Spaanse tomatensoep

Thuis eten wij regelmatig soepen en dit is er ook een van. Wij eten zo verschillende variaties op tomatensoepen. Van een gewone tomatensoep, tot Chinese tomatensoep en deze Spaanse tomatensoep van Lekker&Simpel.

Noedels met tempeh en sugar snaps

Het eerste kookboek wat ik van Rens Kroes in huis had, was het Powerfood kookboek met heerlijke pure gerechten. Ikzelf heb ondertussen een hele verzameling van boeken van Rens Kroes en ik kijk er regelmatig in. Ook dit recept vind ik heerlijk!

Miso-coconut noodle soep

Een ander heel lekker recept van Rens Kroes is deze Noodle soep! Ikzelf heb heel erg moeten wennen aan gerechten met noodles, maar vind het nu op zijn tijd erg lekker!

stampot_zoeteaardappel_19-11-27_0003-1000x640
IMG_6904_zpsfadafa65
Courettesoep-3
Romige-pasta-met-spinazie-en-basilicum-Rens-Kroes-678x1024@2x

Stamppotje van zoete aardappel en spinazie

Thuis eten we helaas bijna géén zoete aardappel, omdat niet iedereen dat lekker vindt. Ik daarentegen wel en daarom vind ik recepten zoals deze ook heel erg leuk!

Courgettesoep

Helaas heb ik het al langere tijd niet meer gemaakt, maar een courgettesoep vind ik ook heerlijk! Met dit basisrecept maar je verschillende variaties op jouw courgettesoep en heb je hem binnen no-time op tafel staan. Zelf vind ik het bijvoorbeeld ook heel fijn om mijn soepen te maken met mijn soepmaker. Hierdoor doet jouw soepmaker al het werk en kun je ondertussen iets anders doen of alvast het hoofdgerecht klaarmaken. Op die manier heb je er echt geen omkijken naar.

Romige pasta met basilicum en spinazie

Wederom een heerlijk recept van Rens Kroes en dit keer geen rijst, maar een pasta!

Kip goulash

Wederom kip en rijst, een gouden combinatie als je het mij vraagt. Van de blog Lekker & Simpel hebben ze trouwens ook een heel leuk boek met allerlei heerlijke en simpele recepten. Zelf had ik dit boek op mijn verlanglijstje staan voor de decembermaand.

Een heleboel makkelijke recepten, waarvoor je niet lang in de keuken hoeft te staan en vervolgens toch iets lekkers op tafel kunt serveren!

Welk recept wil jij eens proberen? En hoe lang sta jij gemiddeld in de keuken?

11 Comments

 • Reply
  Tineke
  februari 29, 2020 at 07:33

  Staan veel lekkere dingen tussen, krijg er gewoon honger van. Nu wil ik vanavond poke bowl eten.
  Liefs

  • Reply
   Suzanne Elisa
   maart 2, 2020 at 19:37

   Ik kreeg ook spontaan honger tijdens het schrijven van de blogpost. Een super simpel recept die je binnen no-time op tafel hebt.

 • Reply
  Darina
  februari 29, 2020 at 08:36

  Heerlijke recepten. Deze ga ik bewaren.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   maart 2, 2020 at 19:38

   Kan altijd van pas komen! Zeker wanneer je toch iets nieuws wilt uitproberen en geen tijd en zin hebt om lang in de keuken te staan.

 • Reply
  Giovanna Jansen
  februari 29, 2020 at 10:20

  Ik ben dol op simpele en snelle gerechten! Zitten veel lekkere dingen tussen.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   maart 2, 2020 at 19:38

   Lekker hè? Ik ben benieuwd wat je gaat uitproberen.

 • Reply
  Esmee
  maart 2, 2020 at 12:22

  Yummie!! Ziet er super lekker uit

 • Reply
  Rosanne
  maart 3, 2020 at 11:35

  Oeeeh ik ga je artikel opslaan! Er staan zoveel lekkere dingen ook tussen YUM!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   maart 9, 2020 at 20:25

   Leuk om te horen! Ik ben benieuwd of je er ook iets van gaat uitproberen en dan wil ik het natuurlijk graag horen!

 • Reply
  Siny
  april 27, 2020 at 11:33

  Heb je pin bewaard; ben namelijk gek op makkelijk, snel en toch gezond;-) Dank!

 • Leave a Reply