Zo maak je ‘shop the look’ lijstjes op je blog

Heel lang heb ik me afgevraagd hoe andere bloggers van die leuke ‘shop the look’ lijstjes toevoegen aan outfitposts op hun blog. Ik vond het zo gemakkelijk dat je in één klik naar de items uit de outfit werd gestuurd en het vervolgens kon bestellen bij de webshop. Sinds een tijdje gebruik ik zelf ook dit soort lijstjes en ik vind het fantastisch! Vandaag wil ik je vertellen hoe ik ze maak, hoe ik er geld mee verdien en wat leuke ideeën voor blogposts met zo’n lijstje.  

Shopr van Pipdig 

Zelf maak ik de lijstjes met de plugin Shopr van Pipdig. Heel lang heb ik niet geweten hoe dit werd gedaan, maar volgens mij zit in veel gevallen deze plugin achter het werk. Ik heb namelijk nog geen andere manier gevonden om deze lijstjes te maken.  

Pipdig komt je wellicht bekend voor. Pipdig is namelijk de maker van fantastische thema’s voor je blog. Ik vind deze thema’s altijd supermooi en stijlvol en bij aanschaf van een van deze thema’s krijg je de plugin er ook bij.  

De plugin is helaas niet gratis, maar wel een hele mooie toevoeging aan je blog. Je kunt het namelijk toevoegen aan je blogartikelen, in de zijbalk op je blog of je kunt jouw favoriete items in een shop pagina op je blog weergeven. Daarnaast wil ik je dadelijk ook meer uitleggen over de aankoop, want je kunt dit bedrag gemakkelijk terugverdienen als je de plugin efficient gebruikt.  

Een groot voordeel van de plugin is de afbeeldingen die worden weergeven in jouw lijstjes via de link worden gezocht en jij dus niet afbeeldingen handmatig hoeft toe te voegen.  

Zo ziet het er dan uit!

MANGO NOA HIGH WAIST SKINNY JEANS 77000522 TN
Pieces Rok
Poelman sneakers
Shirt Sans-Online
Tommy Hilfiger riem
Rock Angel Shirt
Rock Angel Cordjasje
panty’s
riem
Grijze jas
Only Shirt
Vero Moda jurk
Vero Moda Broek
Washed T-shirt
Stella Pantalon
Stella Blazer
High-waist skinny jeans

Dit soort ‘shop the look’ lijstjes voeg ik zelf regelmatig toe aan mijn blogposts en steeds vaker bedenk ik nieuwe ideeën waar ik deze lijstjes ook voor kan gebruiken. In de zijbalk van mijn blog en onder in de footer heb ik bijvoorbeeld mijn favoriete items van het moment staan. Dit is een van de manieren waarvoor ik het gebruik.  

Daarnaast gebruik ik het ook voor een heleboel andere blogposts, zoals: 

 • In fashion artikelen, bijvoorbeeld een outfit 
 • Een wishlist voor mijn verjaardag (binnenkort volgt deze) of voor de feestdagen 
 • Nog te lezen lijstje met boeken  
 • Favorieten producten van de week of maand of mijn all-time favorieten in de zijbalk 
 • Essentials voor plannen en organiseren  
 • Items voor een nieuwe inrichting van mijn slaapkamer, woonkamer enzovoorts 
 • What’s in my suitcase or bag’ blogartikelen 

En zo gaat mijn lijstje nog een hele tijd door. Je kunt het namelijk gemakkelijk inzetten en op die manier items met anderen delen. Daarnaast kun je op die manier ook gemakkelijk geld verdienen.  

Geld verdienen doe je zo!  

Omdat het zo makkelijk is om snel items te vinden, te klikken en vervolgens het items te bestellen, is het ook een mooie manier om als blogger hier geld mee te verdienen. Dit kun je doen door gebruik te maken van affiliatielinkjes. Er zijn verschillende affiliatieprogramma’s waar jij je bij kunt aanmelden, waaronder LinkPizza (mijn favoriet!), Daisycon, Bol.comAwin en Tradetrackers 

Bij iedere aankoop die via jouw link wordt gedaan ontvang jij namelijk een percentage. Dit kun je natuurlijk ook toe passen in deze lijstjes en verdien je weer geld! Ideaal dus.  

Een leuke manier om dus iets extra’s toe te voegen aan je blogartikelen, maar er ook nog een leuk centje mee te verdienen. De items die ik gebruik, bevatten niet altijd een affiliatielink, ik vind het namelijk ook belangrijk om echt mijn favorieten items te delen. Maar op deze manier vindt het een superleuke toevoeging aan je blog. 

Was jij al bekend met deze ‘shop the look’ lijstjes? En vind je het ook een leuke toevoeging aan je blog? 

9 Comments

 • Reply
  Darina
  februari 23, 2020 at 07:38

  Handig! Ik was er ook altijd benieuwd naar.

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  februari 24, 2020 at 11:13

  Wat goed dat je hierover geschreven hebt zeg! Hier moet ik mezelf ook nog steeds goed in verdiepen..

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 25, 2020 at 19:32

   Hopelijk is dit een reminder om dat eens te doen!

 • Reply
  Rosanne
  februari 25, 2020 at 10:23

  Ohhh ik ga dit ook aanmaken! Wat een goed idee is dit zeg!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 25, 2020 at 19:34

   Ik ben heel benieuwd hoe je het gaat toepassen op je blog!

 • Reply
  Esmée
  februari 27, 2020 at 13:55

  Bij mij zit het ook in mijn huidige thema, maar dan moet je inderdaad zelf de afbeeldingen toevoegen. Vaak sla ik dit dan vaak toch over, omdat het veel werk is. Echt een goede tip, ik ga deze plugin zeker onthouden!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   maart 2, 2020 at 19:36

   Dat is inderdaad iets minder handig, daarom vind ik juist de plugin zo fijn, omdat het niet handmatig hoeft. Sommige websites blokkeren echter de plugin, waardoor je ze alsnog handmatig moet toevoegen. Toch wel echt de moeite waard om je eens meer in de plugin te verdiepen.

 • Reply
  Emma
  juli 23, 2020 at 10:23

  Handig zeg! Ik ga eens kijken naar deze plugin, hele tijd geleden was ik er wanhopig naar opzoek en toen gaf pipdig het niet te hebben. Ga er zeker nog een keer naar kijken nu ik weet dat het er wel is

 • Leave a Reply