Kleine borsten

Kleine borsten

Ik heb me er wel eens onzeker over gevoeld of er alles aan gedaan om het meer te laten lijken, maar ik vind het eigenlijk niet meer nodig. Ik heb kleine borsten en ik vind het niet erg. Wanneer ik om mij heen kijk, zie ik steeds meer vrouwen met kleine borsten en ik merk ook dat we vaak tegen dezelfde dingen aanlopen, want waar vind je passende lingerie voor kleine borsten die toch vrouwelijk zijn?

De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat steeds meer vrouwen kleine borsten hebben en hier ook voor uitkomen. Ik heb er heel lang moeilijk over gedaan, maar het is eigenlijk nergens voor nodig. Of je nu kleine borsten, grote borsten of iets daar tussenin, het maakt helemaal niet uit en iedere vrouw mag er zijn. Zelf ben ik heel lang gevoeld dat je minder vrouwelijk bent met kleine borsten of dat ik mijzelf niet sexy mocht voelen hierdoor, maar juist wel. Mede door het Instagram account Small Boobs Are Badass ben ik gaan inzien dat iedere vrouw zich vrouwelijk mag voelen, zelfs met kleinere borsten. Wellicht herken je jezelf in deze gedachten, neem dan zeker eens een kijkje op dat Instagram account voor inspirerende quotes en foto’s.


Heel lang heb ik mij onzeker gevoeld over mijn kleine borsten en zeker de laatste jaren is het minder geworden door het (vele) sporten. Op de middelbare school liepen er meiden echt te pronken met hun grote borsten en ik kon hier na verloop van tijd niet aan mee doen. Sinds een paar jaar sport ik minimaal twee keer in de week en is het hierdoor alleen nog maar minder geworden en dit maakte mij opnieuw onzeker. Mijn bh’s werden te groot, ik vond shirtjes met een decolleté niet mooi, want dit benadrukte mijn kleine borsten nog meer en ik wist ook niet meer waar ik leuke bh’s moest kopen in een kleine cupmaat.


Ik ging vervolgens opzoek naar lingerie die verkrijgbaar was in kleine maten, maar die tegelijkertijd ook leuk was of zelfs sexy. Dit was een moeilijke zoektocht. Ik kwam alleen maar basic items, waarin ik mijzelf niet zag staan. Die items waren prima voor onder een witte top, maar echt mooi vond ik ze niet. Daarnaast kwam ik voornamelijk veel bralettes tegen of sport bh’s. Hier voelde ik mijzelf ook niet altijd comfortabel bij. Dit gaf namelijk niet altijd het gewenste effect onder kleding, het zorgde ervoor dat nog kleinere borsten leek te hebben en ik voelde me hier niet goed bij.

Momenteel draag ik reglmatig sport bh’s en bralettes en heb ik mij hier ook bij neergelegd. Soms kan het ook heel mooi zijn om een bralette te dragen onder bijvoorbeeld een blouseje, maar bij een strakkere top vind ik het totaal niet mooi en wil ik juist wel een mooie bh met een voorgevormde cup. Dit was helaas een moeilijke zoektocht, maar gelukkig heb ik nu een aantal mooie bh’s gevonden die ook verkrijgbaar zijn in kleine cupmaten.

Momenteel draag ik bh’s van After Eden en deze passen perfect! De bh’s gaan vanaf 65 AA tot 90 E, waardoor veel vrouwen terecht kunnen bij After Eden voor hun lingerie. Het zijn mooie setjes die passen bij mijn kleine borsten, maar waarin ik mijzelf tegelijkertijd ook heel vrouwelijk voel. Het voelt goed dat ik eindelijk een merk heb gevonden waar ik voldoende keuze heb in lingerie voor mijn kleine borsten.

De lingerie

Anna rode single gel bh
Single Boost nude color push-up gel bh
Anna zwarte single gel bh
Sena lichtroze double push-up bh

Momenteel wissel ik deze vier prachtige bh’s af en voel ik me op en top vrouw, zelfs met kleine borsten. Het voelt voor mij goed dat ik bh’s heb gevonden die ook bij mijn borsten passen, waardoor ik niet altijd de basic modellen hoef te dragen of alleen de keus heb uit een bralette of sport bh. Ik ben in ieder geval helemaal happy met mijn bh’s van After Eden en draag ze nu met veel plezier!

Hoe sta jij tegenover kleine borsten en waar koop jij jouw lingerie?

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met After Eden.

14 Comments

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  februari 20, 2020 at 10:01

  Dit zijn in ieder geval prachtige bh’s en het is fijn dat er veel minder mensen zich druk over maken.. toch? goed dat je hierover schrijft!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 20, 2020 at 10:19

   Prachtig hè? Zeker fijn dat er steeds meer mensen zich er minder druk om maken.

 • Reply
  Rosanne
  februari 20, 2020 at 10:24

  Het allerbelangrijkste is dat je blij bent met jezelf en dat je je goed voelt toch? Al denk ik dat je je sowieso prachtig voelt met deze mooie lingerie. 😀

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 20, 2020 at 10:45

   Inderdaad, zeker in de puberteit is dat ooit lastig. Met deze lingerie voel ik me in ieder geval happy!

 • Reply
  Irene
  februari 20, 2020 at 10:36

  Ik wou soms dat ik kleine borsten had zodat ik bralettes aan kon want met grotere borsten is dat ook niet zo vanzelfsprekend (alleen al iets in mijn maat vinden…) :p En zo zal er altijd wel iets zijn zeker? Al klaag ik niet, ik ben heel blij met hoe ik er uit zie. Denk dat dat het belangrijkste is, dat je je goed in je vel voelt. Het zien er alleszins heel mooie bh’s uit!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 20, 2020 at 10:46

   Ook voor grote maten is het lastig, dat geloof ik best. Zo is er voor alles wel een voor- en nadeel te bedenken. Dat is inderdaad het belangrijkste, en soms gaat dat makkelijker dan de andere keer.

 • Reply
  Iris
  februari 21, 2020 at 07:35

  Wat ontzettend knap dat je schrijft over jouw onzekerheden. Ik denk dat veel jonge vrouwen hier “last” van hebben!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 25, 2020 at 19:29

   Dankjewel! Dat denk ik ook, vandaar dat ik er juist over schrijf.

 • Reply
  Lotte
  februari 21, 2020 at 11:09

  Wat goed dat je hier over schrijft en wat een mooie bh’s!

 • Reply
  Giovanna Jansen
  februari 21, 2020 at 13:47

  Wat goed dat je dit deelt! En wat een mooie bh’s!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 25, 2020 at 19:30

   Dankjewel, vind het zelf heel belangrijk om hier meer over te delen!

 • Reply
  Claire
  februari 26, 2020 at 18:02

  Wat een goed artikel! Ik heb zelf wat grotere borsten, maar vind dat juist weer onprettig. Ik voel me totaal niet gemakkelijk in shirts met lage decollete, ook omdat ik het gevoel heb alsof iedereen alleen nog maar daar naar kijkt 😉 Fijn dat je fijne bh’s hebt gevonden die passen bij jouw stijl en maat!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   maart 2, 2020 at 19:35

   Wat knap dat je dit ook deelt! Iedereen heeft inderdaad zo zijn of haar eigen struggles en ze zijn net zo vervelend.

  Leave a Reply