Morning Miracles

Ik hou van rituelen! Het schrijven van een blogpost gaat bij altijd op dezelfde manier met dezelfde stapjes en ook mijn ochtenden probeer ik zoveel mogelijk hetzelfde te hebben via een vast ritueel. Ik vind het belangrijk om mijn ochtenden rustig op te kunnen starten, zelfs wanneer ik vroeg van huis moet en dit boek helpt mij erbij om mijn ochtendritueel als een gewoonte te maken en eventueel nieuwe gewoontes toe te voegen aan mijn ochtend. In deze blogpost vertel ik je er alles over.

In 2019 kwam dit boek uit en ik was direct benieuwd! Ik ontving een persbericht over Morning Miracles en ik had direct het gevoel ‘dit boek is echt iets voor mij!’. Vervolgens kreeg ik het boek opgestuurd en ik ben direct begonnen met lezen in het boek en ik wilde eigenlijk door blijven lezen.


Morning Miracles gaat over het hebben van een ochtendritueel en hoe prettig het is als jij een fijn ochtendritueel hebt. Je merkt het wellicht zelf ook in jouw dagen. Wanneer jij de ochtend gehaast opstaat, omdat je bijvoorbeeld hebt verslapen of omdat je nog even langer in bed bent blijven liggen en hierdoor tijd te kort hebt om een ontbijtje te maken of even uit te rekken, zul je hier de hele dag last van hebben. Je staat met een vervelend gevoel op, je hebt weinig tijd voor jezelf in de ochtend en dit achtervolgt je de hele dag.

Wanneer je de dag juist positief begint, tijd voor jezelf neemt en om je voor te bereiden op de dag, zul je merken dat je gehele dag anders verloopt. Je bent al positief begonnen en dit neem je mee de rest van je dag. Wanneer je dit wilt bereiken, zul je waarschijnlijk oude gewoonten moeten doorbreken en nieuwe gewoonten moeten aanleren. Om dit jezelf aan te leren, ben je vaak een maand bezig. Je doorloopt allerlei fases wanneer je jezelf iets nieuws wilt aanleren en na één maand heb je pas een nieuwe gewoonte gecreëerd.


Het boek is jouw guide voor de komende maand met daarin 31 quotes, inspirerende teksten die jou aan het denken zetten en verhalen om jou op weg te helpen jouw ochtendritueel compleet te maken. Hierbij gaat het echt om jouw ochtendritueel en geen pasklaar ochtendritueel wat voor iedereen hetzelfde zou moeten zijn. Ieder persoon is namelijk anders en heeft anderen behoeften en ook daar speelt ze heel erg goed op in. Iedereen is anders en daar sluit het boek bij aan, wat ik zelf ook heel prettig vind.

Het boek bestaat uit verschillende verhalen, tips en quotes die ontzettend inspirerend zijn en jou aan het denken doen zetten. Deze verhalen en quotes zijn gekoppeld aan een dag, namelijk dag 1, dag 2, enzovoorts. Je begint jouw dag dus ook met dit boekje, door het te lezen en erover na te denken. Daarnaast bevat het ook tips en tricks voor het ideale ochtendritueel en daarnaast ook interessante boeken om te lezen die aansluiten bij het onderwerp.


Ikzelf vond het een erg geslaagd boek en het leest vooral ook heel gemakkelijk! Het zijn korte stukken tekst die je aan het denken zetten die je gemakkelijk in de ochtend kunt lezen, zelfs wanneer je niet al te veel tijd hebt. Het zijn korte stukken tekst, die fijn zijn geschreven in begrijpbare taal. Ik krijg vaak te horen dat dit soort boeken zweverig zijn, maar dat is het totaal niet. Je wordt aan het denken gezet, maar het is wel te begrijpen, voor iedereen en je kunt er mee doen wat je zelf wilt.

Meer lezen?

Mijn lifestyle guide
Omdat het kan
Een leven zonder stress
Een werkweek van 4 uur
Eat that Frog
Miracle Morning
Morning Miracles
Mijn lifestyle guide
Omdat het kan
Een leven zonder stress
Een werkweek van 4 uur
Eat that Frog
Miracle Morning
Morning Miracles

Morning Miracles van Nathalie Janssens de Bisthoven is verkrijgbaar via Bol.com voor €14,99 en is een echte guide voor jouw komende maand om nieuwe gewoonten te creëren.

Heb jij een ochtendritueel en hoe ziet deze eruit?

10 Comments

 • Reply
  Darina
  februari 15, 2020 at 08:54

  Dit lijkt me ook echt een boek voor mij! Een ochtendritueel is heel belangrijk voor mij en ik neem ook zeker de tijd om me goed voor te bereiden op de dag.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 18, 2020 at 11:13

   Wat fijn dat je al zoveel de tijd neemt. Je zou dit boek eens kunnen proberen om te kijken hoe je nog meer uit je ochtend kunt halen.

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  februari 17, 2020 at 14:24

  Dit is ook echt een boek voor mij, en boeken heb je nooit genoeg! Dus deze komt even op mijn bol.com lijstje te staan.

 • Reply
  Claire
  februari 19, 2020 at 10:39

  Wat een leuk boek! Dit lijkt me echt iets voor mij 🙂 Ik heb zelf ook een ochtendritueel en daarvoor sta ik iets meer dan een uur van tevoren op (op werkdagen dan). Ik vind het zo fijn om ‘s ochtends alle tijd te hebben.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 19, 2020 at 21:53

   Ik sta zelf ook altijd minstens een uur voordat ik moet gaan op, zodat ik op mijn gemak mijzelf kan klaarstomen voor de dag.

 • Reply
  Rosanne
  februari 19, 2020 at 16:37

  Oké dit boek staat op mijn lijf geschreven! Mijn andere rituelen gaan goed, alleen mijn ochtenroutine is echt dra-ma-tisch! Ik ga hem op mijn lijstje zetten! 🙂

 • Reply
  Giovanna Jansen
  februari 28, 2020 at 20:53

  Dat klinkt als een super boek! Ook bij mij gaat hij op het verlanglijstje.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   maart 2, 2020 at 19:36

   Een heel leuk boek inderdaad en super nuttig.

  Leave a Reply