Nivea Q10 Plus Anti-Age 3 in 1 Care Cushion

Een poosje terug werd ik telkens verrast door de reclames van Nivea over de nieuwe Q10 plus Anti-age 3 in 1 Care Cushion voor een natuurlijk teint. Mijn moeder en ik waren beide benieuwd geworden naar dit product en wilden het beide testen. Met onze verschillende huidtypes hebben we de 3 in 1 Care Cushion van Nivea getest en we willen jullie er graag meer over vertellen.

Ik ben zelf een groot fan van producten van Nivea en gebruik ook iedere dag wel iets van Nivea. Douchegel, haarproducten, deodorant, huidverzorging en nu ook deze verzorgende cushion voor een natuurlijke teint.

Voor het gemak spreek ik even over een foundation wanneer ik het heb over de Nivea Q10 Plus Anti-Age 3 in 1 Care Cushion. Het is namelijk een verzorgend product, maar tegelijkertijd met een teint, waardoor je huid er egaal uitziet. Nivea belooft de huid er mooi, glad en egaal uit te laten zien en bij lang gebruik zal de huid er gladder uitziet en zijn lijntjes en rimpels verminderd. Nu heb ik het nog niet nodig voor lijntjes en rimpels, maar een gladde, mooie en egale huid vind ik zelf wel erg prettig.

De Nivea Q10 Plus Anti-Age 3 in 1 Care Cushion bevat onder andere Q10. Q10 is al van nature in de huid aanwezig en zorgt voor de vermindering van de tekenen van huidveroudering. De Nivea Q10 Plus Anti-Age 3 in 1 Care Cushion zorgt voor 24 uur lang hydratatie en een fris uitziende huid door de egale teint. Daarnaast worden pigmentvlekjes hierdoor ook subtiel weggewerkt.

Als dit op een verpakking staat van een foundation, ben ik gelijk om! Ik heb zelf een droge huid die voldoende hydratatie nodig heeft, maar daarnaast vind ik het ook belangrijk dat mijn huid er egaal uitziet. Dit doe ik zelf vaak door gebruik te maken van een foundation en concealer. Ik ben benieuwd of hij ook aan mijn verwachtingen van een foundation kan voldoen of dat het effect heel anders is.

Wanneer ik mijn huid vergelijk met die van mijn moeder, is mijn huid een stuk droger en gevoeliger. De huid van mijn moeder is in vergelijking vetter en ik zou deze eerder beschrijven als de gemengde huid. Mijn moeder heeft van nature meer teint dan ik. Zij gebruikt zelf ook een foundation, maar combineert dit niet met een concealer om eventueel plekjes of wallen weg te werken. Qua dekking gebruiken wij vaak dezelfde soort foundations. Mijn foundations zijn niet altijd volledig dekkend en dat mag wat mij betreft ook. Zo vind ik het niet erg dat sproetjes nog te zien zijn.

De Nivea Q10 Plus Anti-Age 3 in 1 Care Cushion wordt geleverd als de bekende cushion foundations met een sponsje wat doordrenkt is in foundation. Vervolgens zit er ook nog een applicator bij waarmee je de foundation aanbrengt door middel van een deppende beweging op de huid. Dit is eigenlijk hetzelfde als wanneer je een foundation aanbrengt met een beautyblender.

Onze ervaringen

Mijn ervaringen

Het aanbrengen van het product werkt gemakkelijk. Je brengt het gemakkelijk aan met de bijgeleverde applicator, die overigens erg zacht is voor de huid. Het voelt meer als een BB of CC crème dan als een foundation en die dekking heeft hij ook. Het brengt gemakkelijk aan en na het moment van aanbrengen, heb je een natuurlijke glow. Na een paar minuutjes is dit volledig ingetrokken, maar is de teint nog wel aanwezig. Ikzelf heb sproetjes en een paar vlekjes en deze zijn nog zichtbaar. Dit vind ik geen probleem en bij sommige foundations is dit ook het geval.

Wanneer ik onder mijn ogen concealer heb aangebracht en het geheel heb afgepoederd, voelt het goed. Door middel van concealer kun je wat delen oplichten, maar daarnaast ook eventuele plekjes wegwerken die de crème niet heeft weggewerkt.

De crème trekt niet in de lijntjes en laat ook geen vettige look achter. Zeker wanneer ik het heb afgewerkt met concealer en de rest van mijn make-up, lijkt het op een hele nette volledige make-uplook met als basis een BB crème. Het voelt prettig en je hebt niet het idee dat je iets zwaars op je huid draagt.

De ervaringen van mijn moeder

Mijn moeder beschrijft het product echt als een crème wat zorgt voor een natuurlijke teint. Je hebt niet het opgemaakte gevoel wanneer je de crème aanbrengt, maar het geeft een natuurlijke look die de hele dag aanwezig is. De crème trekt in de huid, zoals een dagcrème en zorgt op die manier voor de hydratatie, maar geeft tegelijkertijd een teint af. De crème gaat niet in de lijntjes zich ophopen en afpoederen is ook niet perse nodig. Het geeft een natuurlijke look, maar geen vettig/glanzend effect op de huid.

De Nivea Q10 Plus Anti-Age 3 in 1 Care Cushion is een prima vervanging voor een BB crème. Het is echt een crème die een subtiele teint geeft aan de huid. Wanneer je echt voor dekking wilt gaan, is dit waarschijnlijk niets voor jou. Wanneer je bijvoorbeeld gaat beginnen met make-up of echt voor de natuurlijke look wilt gaan, is dit een ideaal product. Omdat het product zo licht is, is het ook ideaal om te gebruiken in de warme zomermaanden wanneer je toch iets van make-up wilt dragen.

De Nivea Q10 Plus Anti-Age 3 in 1 Care Cushion is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, light en medium. Ikzelf heb de lichtste kleur gebruikt en deze is perfect wanneer mijn huid net ietsjes meer teint heeft, zoals in de zomermaanden. Nu is hij helaas nog aan de donkere kant. Mijn moeder heeft iets meer teint en heeft de medium kleur in gebruik en deze sluit goed aan bij haar huidskleur. Wanneer je een stuk donkerder bent, is de 3 in 1 Care Cushion waarschijnlijk niets voor jou door deze beperkte kleur keuze. Ook wanneer je een hele lichte huid hebt, is hij waarschijnlijk te donker of zoals bij mij alleen te gebruiken in de zomermaanden wanneer ik iets meer teint heb. Het lijkt me vooral voor de zomermaanden een fijne crème, omdat het een lichte crème is en dus niet zwaar voelt op de huid of er gemakkelijk van afgeleid.

De Nivea Q10 Plus Anti-Age 3 in 1 Care Cushion is onder andere verkrijgbaar bij Kruidvat voor €27,99 per stuk. Momenteel is er wel een actie op producten van Nivea, waardoor je tweede product gratis is. Kruidvat heeft vaak dit soort acties, dus het is wel de moeite waard om dit in de gaten te houden.

Ben jij bekend met Cushion foundations?

9 Comments

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  februari 13, 2020 at 08:59

  Dit lijkt mij een heel fijn product, jammer dat je alleen geen foto’s hebt geplaatst van je gezicht (before and after) bijvoorbeeld. Fijne dag nog Suzanne en veel plezier met dit product 🙂

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 18, 2020 at 10:13

   Dat is iets wat ik inderdaad helemaal ben vergeten, jammer genoeg. Maar een heel fijn product inderdaad.

 • Reply
  Darina
  februari 13, 2020 at 10:44

  Ik zag dit product al liggen en ben er heel benieuwd naar.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 18, 2020 at 11:11

   Zeker eens leuk om te proberen, zeker wanneer je bijvoorbeeld niet te veel make-up wilt dragen en ook zeker ideaal in de zomer.

 • Reply
  Kelly
  februari 13, 2020 at 19:11

  Ik ben hier heel benieuwd naar! 🙂

 • Reply
  Rosa
  december 17, 2020 at 10:21

  Ik vraag me eigenlijk af of je Hier dagcrème onder moet doen of is dit dagcrème?

 • Reply
  sophie
  januari 6, 2021 at 10:43

  ik heb het ook gekocht om te proberen normaal 27,95€ nu voor 10€ dus nu echt voor die prijs te proberen!

 • Reply
  Inge
  januari 25, 2021 at 18:55

  Heb het ook gekocht om te proberen (€10,-). Heb een droge huid die echt hydratatie nodig heeft. Ik gebruik normaliter geen foundation maar de ouderdomsvlekken in mijn gezicht kunnen wel wat concealing gebruiken. Zo, wat voelt het lekker aan en wat geeft medium me een mooie tint, heel natuurlijk. Ik ga het wat langer gebruiken.

 • Leave a Reply