Lief Dagboek – Week 6 – Eerste week stage

Aan het begin van vorige week had ik zenuwen door heel mijn lichaam, maar aan het einde van de week waren deze helemaal weg en ook totaal niet nodig geweest! Ik begon afgelopen week aan mijn nieuwe stage voor komend halfjaar stage ga lopen en het is me ontzettend goed bevallen. Vandaag blik ik terug met je naar afgelopen week en vertel ik ook kort wat mijn plannen zijn voor komende week.

Rustig opstarten

Maandag was eigenlijk nog een vrije dag voor mij en in de ochtend heb ik dus nog rustig aan gedaan. Ik wilde alvast wat werk verzetten, zoals het beantwoorden van mijn mail en even wat blogposts lezen van mijn favoriete bloggers. Ik volg momenteel een aantal blogs, waaronder Marloes Daily, The Budget Life, Edith Sofia en September Second. Ik vind het fijn om andere bloggers te volgen, hun verhalen te lezen en daarnaast hun te supporteren door te reageren.

In de middag ging ik al eventjes naar stage, want er vond een overleg plaats en op die manier kon ik even kennis maken met mijn collega’s. Dit voelde heel fijn, want op die manier zie je jouw collega’s en je kunt alvast een beetje kennis maken met de gang van zaken en welke soorten leerlingen momenteel in zorg zijn en welke casussen er dus lopen.

Ook de dinsdag kon ik nog rustig opstarten, want dit was een studiedag op stage waar ik bij aanwezig mocht zijn. Op die manier kon ik ook kennis maken met alle andere collega’s en kregen we direct meer informatie over onder andere gedrag en over een doorstroomcoach (van het middelbaar onderwijs naar mbo). Dit was heel interessant allemaal en voelde voor mij wel fijn, want zo kon ik echt kennis maken met mijn collega’s, zonder dat er al leerlingen bij waren.

Het echte werk

Vanaf woensdag begon het echte werk! Ik loop drie dagen per week stage, de dinsdag, woensdag en donderdag en er stonden dus nog twee dagen te wachten. Die dagen heb ik direct mee kunnen kijken met de gesprekken tussen mijn stagebegeleiders en leerlingen. Ik zat er op die momenten nog echt bij en keek vooral mee en stelde hier en daar vragen over de aanpak van mijn stagebegeleiders. De dagen zijn echt voorbij gevlogen, maar in de avonden was ik erg moe. Het zijn een heleboel nieuwe indrukken die je opdoet en iedere avond lag ik dus ook vroeg in bed!

Weekend!

Vrijdag begon voor mijn gevoel al mijn weekend! Ik hoefde die middag maar eventjes naar school en hier kregen we wat informatie over komend halfjaar. Vervolgens kon ik alweer naar huis en thuis heb ik rustig aan gedaan. Zo keek ik nog een serie, las ik verschillende blogs, las ik een boek waar ik momenteel mee bezig ben en schoonde ik grondig mijn mail op. Het voelt heerlijk om dit alles weer op orde te hebben nu mijn stage weer begint. Daarnaast kwamen er afgelopen week ook een aantal blogposts online, zoals een terugblik op mijn minor en een hele leuke outfit waar leuke reacties op kwamen van jullie.

Daarnaast begon ik vrijdags aan de Structuurjunkie Plantraining en ik moet zeggen, ik ben toch blij dat ik hier aan begonnen ben! Ik ben zelf een echte structuurjunkie en leef het liefst met een planning die ik maak in de structuurjunkie planner. Ondanks dat ik er zelf al mee bezig ben, wil ik er nog veel meer over leren en dit allemaal toepassen (en daarnaast ook delen op stage hoe de leerlingen bepaalde dingen kunnen toepassen).

Favorieten van de week

Niek van den Adel
Zilveren oorbellen
Tommy Hilfiger riem
Rock Angel Cordjasje
Too Faced palette
Dopper
Thermosfles
Ted Baker parfum
Structuurjunkie planner light
Niek van den Adel
Zilveren oorbellen
Tommy Hilfiger riem
Rock Angel Cordjasje
Too Faced palette
Dopper
Thermosfles
Ted Baker parfum
Structuurjunkie planner light

Afgelopen week trok ik voor het eerst mijn nieuwe outfit aan, las ik dus nog verder in het boek waar ik nu mee bezig was en ik dronk liters aan water en thee uit mijn Dopper en mijn thermosfles. Een aantal favoriete wilde ik dus graag met je delen.

Komende week hoop ik weer een hele fijne week te hebben op stage, daarnaast ga ik maandag ook beginnen met school en ga ik weer verder met de plan training. Ik heb in ieder geval zin in komende week en ik hoop dat ook voor jou er leuke dingen op de planning staan voor komende week!

Wat deed jij afgelopen week? En wat staat er op de planning voor deze week?

8 Comments

 • Reply
  Iris
  februari 10, 2020 at 22:05

  Wat een leuke favorieten en wat fijn dat je stage goed is bevallen!

 • Reply
  Edith-Sofia
  februari 10, 2020 at 22:59

  Aaah wat leuk dat je mijn blog noemt. Je reageert bijna altijd op mijn blogs, zo lief! Fijn dat je stage goed bevalt. Ik kan me ook heel erg druk maken om dingen wat achteraf totaal niet nodig was…

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 11, 2020 at 06:49

   Ondanks dat ik weet dat het nergens voor nodig is, kan ik me heel erg druk maken om dat soort dingen.

 • Reply
  Judith
  februari 11, 2020 at 06:43

  Ahhh wat leuk die vermelding! Fijne stage weer deze week 🙂

 • Reply
  Giovanna Jansen
  februari 12, 2020 at 14:19

  Fijne week had je zo te lezen. En wat fijn dat de stage goed beviel. Gek is dat hè, dat we ons soms zo druk kunnen maken om iets wat (achteraf) altijd meevalt.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 18, 2020 at 10:12

   Nergens voor nodig geweest inderdaad, maar onze gedachten slaan vooraf op hol.

  Leave a Reply