Lief Dagboek – Week 4 & 5 – Vrij!

Wat waren afgelopen twee weken heerlijk! Afgelopen weken stonden voornamelijk in het teken van doen waar ik op dat moment zin in had. Toch had ik een hele grote to-do lijst in mijn planner gemaakt met allemaal dingen die ik graag zou willen doen, maar niets hoeft, alles mag! Dat was echt mijn motto van afgelopen twee weken en dat voelde echt heerlijk! Toch deed ik echt een heleboel en wat ik allemaal deed, wil ik je vandaag vertellen.

Maandag 20 januari

Maandag had ik een drukke ochtend, want ik had sporten gepland en daarna moest ik mij klaarmaken voor een meeloopdag bij een mogelijke stageplek. Ik zit momenteel in mijn derde leerjaar en ben ondertussen ook al aan het rondkijken voor een stage voor mijn vierde leerjaar. Ik heb een stageplek gevonden, maar ik had ook nog een meeloopdag gepland bij die stageplek. Ik liep een middag mee van 14:30 tot 19:00 uur om even te kijken hoe het daar allemaal zou zijn en het was heel erg leuk. Het is een stageplek binnen een woongroep met kinderen met een meervoudige of verstandelijke beperking, gedragsproblemen en epilepsie. Dit was gelukkig een geslaagde middag en vanaf eind augustus kan ik hier beginnen met mijn stage.

Helaas ging maandagavond mijn laptop kapot en daar baalde ik zo van. Dinsdag stond dus in het teken van het wegbrengen van mijn laptop naar Coolblue en vervolgens mijn vorige laptop helemaal installeren, zodat ik daar weer op vooruit kon. Gelukkig had ik deze laptop net helemaal opgeschoond, dit scheelde mij enorm veel tijd! Voor nu ben ik dus weer even aan het werk achter mijn oude laptop, maar stiekem hoop ik dat mijn laptop weer snel terug is.

Donderdag 23 januari

Donderdag heb ik mijn nagels weer eens gelakt met mijn gellak set van Pink Gellac! Dit had ik eventjes niet gedaan vanwege mijn meeloopdag, maar nu vond ik het weer echt tijd worden! Ik koos voor een lila lakje en het voelde weer heerlijk! Ik kan zo genieten van dit soort me-time momenten met ondertussen een serie voor mijn neus of een muziekje op!

Nadat ik mijn nagels had gedaan, ben ik aan het opruimen geslagen. Ik vind het altijd fijn om na een periode op school mijn slaapkamer weer eens flink op te ruimen. Zo ruimde ik al eerder die week mijn bureau flink op en haalde ik alle prulletjes er vandaan en dit keer was mijn boekenkast aan de beurt. Dat was een grote verzameling geworden van papieren, boeken (die er niet thuis hoorden), sieraden en een heleboel beautyproducten. Hier ben ik de hele middag mee bezig geweest en wat voelt het heerlijk als dat allemaal aan kant is! In de avond ging ik samen met een vriendin uiteten en gezellig bijkletsen.

Weekend

Links PURE Nail Polish in 04 Simplicity, rechts ICONails Gel Lacquer in 95 You Keep Me Brave.

Het weekend was echt voorbij voor ik het in de gaten had en dat kwam mede doordat we een verjaardag hadden op de zaterdagavond en de zondag ben ik flink productief bezig geweest. Ik besloot namelijk in de ochtend al te beginnen met fotograferen, want ik had een hele verzameling aan perspakketten op mijn kamer staan. Ik fotografeerde onder andere hele mooie nagellakjes die ik binnen had gekregen van Catrice.

Links Hemp & Mint Glow Lip Balm in 010 High On Life, rechts Volumizing Extreme Lip Booster 010 Hot Plumper.

Naast de nagellakjes had ik ook lipbalms binnen gekregen van Catrice die ook meteen getest moesten worden. Samen met mijn zusje ging ik de producten testen en vooral de reactie van mijn zusje op de Volumizing Extreme Lip Booster was geweldig! Deze geeft namelijk een prikkelend gevoel, waardoor de lippen iets dikker lijken te worden. De andere lipbalm is groen, maar geeft vervolgens een lichtroze kleurtje af.

Nadat ik foto’s had geschoten, de producten had uitgetest en alles weer had opgeruimd, gingen we met het hele gezin varkensrack eten. Dit hadden we namelijk voor kerst in huis gehaald, maar doordat het een lange voorbereiding nodig heeft, hebben we het toen niet klaargemaakt. Vandaar dat we het toch nog eens uit wilde proberen en het was een groot succes! Naderhand zat ik bomvol, want je krijgt een flink stuk vlees op je bord.

Maandag 27 januari

Maandag was het een rustige dag, waarop ik ook heel veel werk heb verzet. Ik maakte een planning, ik besloot de foto’s te bewerken die ik afgelopen weekend had gemaakt, ik regelde nog het een en ander voor stage, ik bereidde mijn presentatie die ik dinsdag had voor en in de avond ging ik op tijd naar bed met een boek! Een ideale dag om de week mee te starten en om meteen een goede start te maken aan de to-do lijst voor deze week.

Dinsdag 28 januari

Dinsdag was mijn laatste schooldag voor de minor en dat betekende dat ik het na vandaag ging afronden. Ik had al mijn opdrachten al lang en breed ingeleverd, ik moest nog één presentatie doen en nu is het alleen nog maar wachten op de resultaten.

In de ochtend kwamen we bij elkaar om te evalueren over de minor en hier waren allerlei lekkere hapjes aanwezig, die we met z’n allen hebben opgesnoept! Naderhand hadden we de presentatie en daarna zijn we nog naar de Mc Donals geweest om het daar nog met een aantal studiegenoten af te sluiten! Ontzettend leuk, maar naderhand kon ik echt géén boe of bah meer zeggen, zo vol had ik mijzelf gegeten!

Drie dagen bloggen

Nu school echt was afgerond, besloot ik om even flink tijd te besteden aan mijn blog. Ik had namelijk een to-do lijst gemaakt van dingen die ik nog wou doen, voordat ik aan stage begon. Ik besloot dus om weer een aantal blogposts te schrijven voor februari, ik beantwoordde mijn mail en schoonde deze meteen op en daarnaast ging ik alle linkjes op mijn blog controleren of deze nog werkten. Dit deed ik door gebruik te maken van een broken link checker plugin. Deze controleerde alle linkjes en gaf mij aanwijzingen wat er mee aan de hand was. Zo zorgde ik ervoor dat alles werd aangepast en jullie niet plotseling op een site uitkomen die niet werkt.

Nadat ook dit weer was gedaan, kon het weekend beginnen. Op de zaterdag heb ik gewerkt, naderhand ging ik naar mijn vriend en op zondagavond nam de spanning voor een eerste week stage langzaam toe. Komende week zal ik namelijk weer gaan stagelopen op een geheel nieuwe stageplek en dat vind ik nu toch wel een beetje spannend vinden!

Hoe waren jouw weken?

12 Comments

 • Reply
  Rachel
  februari 3, 2020 at 10:30

  Wat heerlijk dat je klaar bent met school, nu even heerlijk genieten van deze tijd 🙂
  Mijn afgelopen week was rommelig en emotioneel, drie jonge dood gegaan die dichtbij ons stonden.

 • Reply
  Darina
  februari 3, 2020 at 12:42

  Wat fijn dat je klaar bent met school. Heerlijk om te genieten van meer vrije tijd.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 3, 2020 at 20:18

   Die tijd heb ik inderdaad ook genoten en vanaf deze week is het weer volle bak!

 • Reply
  Marloes
  februari 5, 2020 at 15:11

  Pink gellac is fijn he? Leuke week heb je gehad!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 10, 2020 at 20:41

   Echt heel fijn, ik gebruik het zelf altijd!

 • Reply
  Claire
  februari 5, 2020 at 17:40

  Wat heb je mooie foto’s gemaakt! En wat een handige tip van die plug-in, ik ga hem ook eens bekijken 😉 Gefeliciteerd trouwens met je stageplek!

 • Reply
  Simone
  februari 5, 2020 at 21:58

  Klinkt als een heerlijke tijd! Fijn dat je die meeloopdag nu al hebt gehad, dan kun je met een fijn gevoel uitkijken naar je stage!

 • Reply
  Chris
  februari 7, 2020 at 12:35

  Klinkt heerlijk! Ook enkele dagen om lekker op je gemakje op je blog te rommelen, heel fijn!

 • Leave a Reply