Project Pan – Januari update

Begin van de maand januari schreef ik een blogpost over de challenge die ik met mijzelf aanging. Ik heb namelijk ontzettend veel beautyproducten en ik merkte dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Ik gebruikte vaak producten maar eventjes, legde ze vervolgens halfleeg terug en kocht vervolgens alweer een nieuw product. Tijd om daar eens verandering in te brengen, dacht ik! Zo ging ik met mijzelf Project Pan aan en vandaag wil ik jullie updaten over de eerste maand.

In januari schreef ik dus de eerste blogpost over de challenge, mocht je alles willen weten en de gigantische lijst aan beautyproducten die ik heb zien, lees vooral dan dat artikel nog eventjes. Ik kwam er op dat moment namelijk achter dat ik maar liefst 18 dagcrèmes had en dat is echt belachelijk veel!

Mijn plan was op dat moment dus om zoveel mogelijk van deze producten op te gaan maken. Niet onnodig veel te gebruiken, maar wel echt de producten te gebruiken en consequent. Zo vind ik het fijn om iedere avond een oogcrème te gebruiken, maar hier was ik nooit consequent in. Daarnaast gebruikte ik een product een tijdje en liet ik het vervolgens links liggen, omdat mijn oog op een ander product viel. Ik wilde dus eerst producten gaan opmaken, voordat ik iets nieuws ging gebruiken en voordat ik dus ook een nieuw product kocht.

Hoe is het gegaan?

In 2019 was ik al begonnen met het project, maar ik stond er nooit echt bewust bij stil dat ik het ook daadwerkelijk deed. Ik probeerde minder te shoppen en probeerde mijn producten ook echt te gebruiken. In januari schreef ik er dus een blogpost over en maakte ik het voor mijzelf inzichtelijk wat ik allemaal had. Hier schrok ik serieus van, maar dit deed mij wel beseffen dat ik echt géén nieuwe producten hoef te kopen, maar het eerst maar eens op moet maken.

Ik ging ook heel fanatiek aan de slag en gebruikte mijn producten ook echt. Zo deed ik meestal één keer in de week een maskertje en op die manier maakte ik telkens producten op. Vervolgens ben ik ook flink gaan opruimen. Ik vind het fijn om eens in de zoveel tijd mijn gehele kamer op te ruimen en ik begon dit keer met mijn beautykasten. Ik zorgde ervoor dat er van iedere categorie maar één product in de mijn beautykast lag en de andere van die categorie, legde ik bij mijn back-up producten. Op die manier was ik minder snel geneigd om een ander product te pakken, voordat ik het andere had opgemaakt. Dit scheelde echt een hoop!

Na één maand

In die maand heb ik precies bijgehouden welke producten ik heb opgemaakt, wat k heb gekocht, welke producten ik heb weggedaan en wat er binnen is gekomen aan perspakketten. Tijd om dat eens onder de loep te nemen!

Opgemaakte producten in januari

1 masker
2 dagcrème
1 oogcrème
2 deodorant
1 shampoo
1 droogshampoo
1 concealer

Gekochte producten in januari

1 concealer

Producten weggedaan in januari

1 concealer (deze rook niet meer goed)

Daarnaast ook lipglossjes die ik aan mijn moeder heb gegeven, maar de make-upproducten heb ik buiten beschouwing gelaten (behalve foundations, concealers en mascara’s).

Producten uit perspakketten in januari

1 serum
1 lipbalm
1 foundation
1 concealer
1 mascara

Ik vind het eigenlijk best knap! Het enige wat ik heb gekocht afgelopen maand is een concealer en die had ik ook echt nodig. Ik had namelijk twee concealers, waarvan ik er één heb opgemaakt en de ander heb ik weggedaan, omdat deze niet meer goed rook. Later kreeg ik nog een concealer opgestuurd, waardoor mijn voorraad weer werd aangevuld. Daarnaast klinkt het heel veel; twee dagcrèmes en twee deodorants opgemaakt, maar dit waren producten die ik al had aangebroken, mini’s die ik gebruikte of producten die ik zowel on the go gebruiken of in huis had liggen en daar gebruikte. Ik ben tot nu toe al heel tevreden over het resultaat!

Heb jij meegedaan met Project Pan afgelopen maand en hoe is het bij jou gegaan?

6 Comments

 • Reply
  Darina
  februari 2, 2020 at 10:03

  Wow, 18 dagcremes 🙂 Je bent goed bezig. Ik heb laatst ook mijn make up uitgezocht en wist ook niet dat ik zoveel had.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 3, 2020 at 20:16

   Veel te veel inderdaad! Gelukkig merk ik nu al dat ik flink aan het uitdunnen ben.

 • Reply
  Rosanne
  februari 4, 2020 at 11:26

  Oh je hebt best wel wat producten opgemaakt in januari. Als je zo doorgaat heb je aan het einde van het jaar niets meer over haha!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 10, 2020 at 20:36

   Haha de eerste maand ging het inderdaad erg snel met alle producten. Merk dat het nu al iets minder snel gaat.

 • Reply
  Claire
  februari 5, 2020 at 17:38

  Wat heb je veel opgemaakt! Ik vind 18 dagcremes ook wel veel, maar als ik denk aan hoeveel make-up ik heb (zonder dat ik het gebruik) schrik ik denk ik ook wel 😉 Ik ga het ook eens in kaart brengen!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 10, 2020 at 20:42

   Veel hè! Het is nu dus al wat gekrompen, maar mijn make-up is ook heel veel!

  Leave a Reply