Repower – Een gezond en stressvrij lichaam

We zitten ondertussen al een aantal weken in 2020 en dat betekent waarschijnlijk dat iedereen weer in zijn of haar ritme zit. We hebben de feestdagen achter de rug, we zijn weer begonnen met werken of studie en alle dagelijkse taken komen weer op ons pad. Een poosje geleden ontving ik het boek Repower van Claudia Van Avermaet en dit leek mij het ideale boek wanneer je stress hebt en misschien iets minder gezond leeft door alle drukte. Ik las het boek en ik ben erg enthousiast. Tijd om er vandaag meer over te delen.

Wie is Claudia?

Claudia Van Avermaet klinkt misschien bekend in je oren, dit kan door een aantal dingen komen. Claudia is namelijk de zus van gouden medaillewinnaar Greg Van Avermaet, heeft een eigen blog Thepowerloft en heeft al meerdere boeken geschreven, waarvan dit de zesde in de reeks is! Daarnaast is Claudia Van Avermaet sportleerkracht, gecertificeerd yogalerares en voedingscoach. Daarnaast geeft ze workshops en deelt ze heerlijke recepten op haar eigen blog.

Claudia schreef verschillende boeken over het krijgen van een fitter en strakker lichaam, deelde maar liefst 130 recepten in haar boek Een dagelijkse portie power en vertelde ons hoe je een energieker lichaam kunt krijgen in 7 weken. Stuk voor stuk interessante boeken over een gezond leven met alles wat daar bij komt kijken: goed naar je lichaam luisteren, bewegen en gezonde voeding. Haar boek Repower is daar het nieuwste boek van en dit boek helpt je in 7 weken naar een gezond en stressvrij lichaam.

Power
Get Stronger
Power boost
Een dagelijks portie power
Power body
Repower
Power
Get Stronger
Power boost
Een dagelijks portie power
Power body
Repower
Power
Get Stronger
Power boost
Een dagelijks portie power
Power body
Repower

Repower

Het boek Repower is een prachtig dik boek met prachtige foto’s van Claudia, workouts en de meest heerlijke foto’s van de recepten die aan het boek zijn toegevoegd. Claudia heeft zelf een burn-out gehad en na een periode van ziekte of een stressvolle periode, is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren en je lichaam wat extra aandacht te geven. Het is lastig om na zo’n periode weer vol power in het leven te staan en dat is waar dit boek zich op focust.

Het boek bevat een 7-wekenplan met de persoonlijke tips om weer vol power in het leven te komen staan. Tips rondom een bloedsuikerspiegel, je hormonen en je immuunsysteem. Bewust bezig zijn met je ademhaling, voldoende bewegen, je geest resetten en natuurlijk goed voor je lichaam zorgen door gezonde voeding.

Het boek is opgedeeld door middel van het 7-wekenplan, maar bevat natuurlijk eerst een inleiding met daarin de Repower-module. Hierin staat uitgelegd hoe je 7-wekenplan is opgedeeld en wat het gaat doen, maar dat het daarnaast ook een richtlijn is en je ook hierbij goed naar je eigen lichaam moet luisteren. Vervolgens ga je in zeven weken het boek doorlopen en iedere week staat er iets anders in de spotlights, namelijk:

Week 1: Re-Charge
Week 2: Re-Set
Week 3: Re-Fresh
Week 4: Re-Pair
Week 5: Re-Power
Week 6: Re-Cup
Week 7: Re-Flect

Je gaat allereerst je lichaam laten herstellen, vervolgens ga je goed voor je lever zorgen, in week drie komen je schildklier en hormonen aan bod, daarna komen je darmen en immuunsysteem aan bod, je activeert je energie, je gaat werken aan je ademhaling en vervolgens ook tijd nemen voor jezelf.

Het boek bevat telkens wat handige informatie over het onderwerp die betrekking heeft tot jouw lichaam. Je leert meer over vitaminen en gezonde vetten en welke voedingsmiddelen passen bij die fase in het 7-wekenplan. Het boek staat boordevol oefeningen, op gebied van ademhaling, maar ook workouts. Het is een ideaal boek om te gebruiken na een drukke periode van stress en op deze manier weer even goed naar je lichaam te luisteren en om er vervolgens weer alles uit te kunnen halen (althans, je moet altijd goed voor je lichaam blijven zorgen).

Het boek staat vol praktische tips waar iedereen wel iets mee kan, of het nu is om eens door te lezen of om echt mee aan de slag te gaan. Het is een heel nuttig boek en zeker een aanrader om eens te lezen. Ikzelf ben ondertussen ook erg benieuwd geworden naar alle andere boeken van Claudia en wie weet vind je binnenkort wel een review van een van haar andere boeken op de blog. Ondertussen kun je op mijn blog genieten van andere blogpost, maar ook kun je de blog van Claudia eens bezoeken.

Ik ga in ieder geval de komende weken aan de slag om goed voor mijn lichaam te zorgen aan de hand van Repower en het 7-wekenplan. Mocht je benieuwd zijn geworden, je kunt het boek bestellen via Bol.com voor €24,99.

Ben jij bekend met de boeken van Claudia Van Avermaet?

No Comments

Leave a Reply