Lief dagboek – week 3 – Verjaardag mama & laatste les

Wat een week! Ik heb afgelopen week echt bergen aan werk verzet, mijn hele to-do lijst was vrijdagmiddag al afgestreept en ik besloot zelfs al wat taken voor volgende week te doen. Afgelopen week was verder een rustige week, waarin ik ook veel tijd had om al die taken te doen en ik besloot ook tijd voor mijzelf te nemen met een heerlijk maskertje en een avond series kijken. Wat ik nog allemaal meer deed, dat lees je hier.

Maandag 13 januari

Mijn maandag was echt een heerlijke dag, waarop ik al ontzettend veel deed! Ik had nog een aantal taken liggen van vorige week en daar begon ik deze week direct mee. Wat voelt het fijn om dat meteen weg te kunnen werken aan het begin van de dag. Na het sporten ging ik hier ook op mijn gemak mee verder en in de avond besloot ik ook echt even tijd voor mijzelf te nemen.

Ik besefte mij door Project Pan, wat overigens echt heel goed gaat tot dusver, dat ik ontzettend veel maskertjes heb. Ik ging dus in één warm bad met een maskertje, kletste die avond bij met mijn moeder, keek wat YouTube en besloot die avond op tijd onder de wol te gaan. Deze avonden had ik afgelopen week wel vaker en dat voelde erg fijn en gaf ook ontzettend veel rust.

Dinsdag 14 januari

De maandag was voorbij, een hele rustige dag en dinsdag begon. Dinsdag was een drukke dag, maar het voelde wel erg productief. In de ochtend moest ik namelijk nog even wat dingen regelen voor mijn komende stage en naderhand had ik met een aantal studenten een uitvoering van een activiteit voor school. Dit was echt een geslaagde activiteit, want alle kinderen, vrijwilligers en de ouderen vonden het ontzettend leuk en iedereen deed actief mee. Naderhand hebben we deze activiteit nog geëvalueerd en de presentatie gemaakt en hierbij konden we ook dit project afronden.

In de avond merkte ik dat ik nog steeds productief was en besloot ik van die flow gebruik te maken. Ik had voor de avond namelijk niets meer gepland, maar bedacht om nog wat verder te werken aan school en ook daarmee kon ik flink wat meters maken. Dit zorgde ervoor dat ik ook meer speling had de volgende dag, want dit waren allemaal taken die ik voor dat moment had gepland.

Productiviteitstip

In de avond merkte ik dat ik nog steeds productief was en besloot ik van die flow gebruik te maken. Ik had voor de avond namelijk niets meer gepland, maar bedacht om nog wat verder te werken aan school en ook daarmee kon ik flink wat meters maken. Dit zorgde ervoor dat ik ook meer speling had de volgende dag, want dit waren allemaal taken die ik voor dat moment had gepland. Meteen een handige tip, wanneer je merkt dat je nog energie hebt en nog wat kleine taken hebt liggen, is het niet verkeerd om hier alvast aan te beginnen. Het is hierin belangrijk om goed naar jezelf te luisteren en ik adviseer dit ook niet om altijd te doen, maar soms kan het geen kwaad. Het zorgde erbij namelijk voor dat ik een productieve avond had, wat mij een boost gaf en ik had het hierdoor de volgende dag rustiger. Ik zat nu zo in de flow dat het mij ook amper energie kostte om hiermee verder te gaan.

Nadat ik nog zo productief was geweest, besloot ik om nog even een serie te kijken en nog even te ontspannen. Dit zorgt ervoor dat mijn hoofd ook niet meer aan staat wat betreft school en ik het ook echt even kan laten rusten.

Woensdag 15 januari

De woensdag had ik het een stuk rustiger, omdat ik de avond daarvoor ook wat had doorgewerkt. Ik begon de ochtend allereerst met een wandeling en daarna ging ik productief verder. Ik kwam uiteindelijk zo ver, dat ik besloot al mijn opdrachten ook in te leveren, zodat ik het ook echt kon afronden. Voor nu blijft er dan nog één opdracht over die ik nog moet maken en dan heb ik als het goed is mijn minor afgerond!

Het voelt zo gek dat ik dadelijk alles klaar heb en vanaf februari weer begin met stage. Hier heb ik overigens erg veel zin in en ik kijk er weer naar uit om naar stage te gaan. Dit keer ga ik ook een totaal andere doelgroep leren kennen en kan ik een aantal dingen uit mijn minor goed toepassen.

Het voelde zo goed dat ik al die dingen al had gedaan, waardoor ik het ook echt kon laten rusten. In de avond ging ik daarom ook naar mijn vriend toe en zo fijn, ik denk gewoon niet meer aan school!

Donderdag 16 januari

De donderdag daarentegen ging wel over school. In de ochtend had ik al vroeg afgesproken om met een aantal studiegenoten bij elkaar te komen om te filmen voor een opdracht van school. Naderhand hadden we ook nog één les en dit was de allerlaatste echte les. Volgende week en die week daarop heb ik nog twee toetsmomenten, die ik nog even moet voorbereiden, maar voor de rest heb ik géén les meer.

Nadat ik thuis kwam, besloot ik ook even tijd voor mijzelf te nemen en ook hier had ik echt de mogelijkheid voor. Ik had namelijk woensdag ook even wat taken voor donderdag gedaan en dus had ik wat extra ruimte. Dit is echt het voordeel van een planner gebruiken, je ziet precies wat je wanneer moet doen en waar je ‘vrije tijd’ hebt. Die dag deed ik daarom ook verder helemaal niets meer.

Vrijdag 17 januari

Vrijdagochtend begon ik met sporten en de rest van de dag heb ik tijd doorgebracht achter mijn laptop. Ik stuurde de maandelijkse nieuwsbrief weer rond vol met tips rondom een winterdip. Dit is echt een interessante nieuwsbrief geworden, waar iedereen wel iets nuttigs uit kan halen. Mocht jij ook deze nieuwsbrief willen ontvangen, dan kun je onder deze blogpost een reactie achterlaten en het vakje aanvinken voor nieuwsbrief of het pop-up form invullen en ook dan ontvang je iedere maand de nieuwsbrief.

Verder besloot ik die middag ook verder te gaan met mijn to-do’s voor volgende week, want alles was aan het begin van de middag al af! Dit voelt zo goed! Nadat ik nog wat kleine taken had gedaan, besloot ik er ook mee te stoppen voor deze week en besloot ik om weer een maskertje op te doen en die avond verder in pyjama rond te brengen.

Weekend

Zaterdag heb ik de hele dag gewerkt en deed ik voor de rest niet zo veel. Wel kwam die dag een nieuwe blogposts online over een heel interessant werkboek wat ik onlangs kreeg. Dit is echt een aanrader als je veel bezig bent met productiviteit, het altijd druk hebt en hier iets meer rust in wilt krijgen. Zeker een aanrader om die blogpost te lezen.

Gisteren, zondag, was mijn moeder jarig en hadden we dus een feestje voor familie thuis. In de ochtend deed ik nog een korte home workout en in de middag kletste ik wat bij met familie en toen zat ook het weekend er alweer op.

Voor komende week staan er weer een aantal leuke dingen op de planning en ook daar vertel ik jullie volgende week meer over. Ik wens jullie een hele fijne week toe en daarnaast …

Wat zijn jullie plannen voor deze week?

2 Comments

 • Reply
  Rachel
  januari 20, 2020 at 14:53

  Misschien is het leuk om tussendoor wat meer persoonlijke foto’s te plaatsen 🙂
  Zelf heb ik een hele drukke week, we krijgen veel visite en we hebben drie verjaardagen.. oei

  • Reply
   Suzanne Elisa
   januari 21, 2020 at 09:57

   Dat is soms inderdaad leuk, al merk ik dat ik met een verjaardag mijn telefoon niet aanraak! Dat is inderdaad een drukke week!

  Leave a Reply