Mijn haarroutine na de feestdagen

Net voordat de feestdagen begonnen, ben ik naar de kapper gegaan. Ik heb mijn haar opnieuw in model laten knippen, ik heb er wederom highlights in gedaan en vervolgens een spoeling. Vervolgens stonden de feestdagen voor de deur: je wilt het mooiste uit je haar halen, je wilt dat het glanst en in top conditie is en er wordt flink gebruik gemaakt van (warme) haartangen en haarspray. Nu na de feestdagen wil ik er weer alles aan doen dat mijn haar in top conditie komt en dat doe ik door middel van mijn huidige haarroutine.
Een tijdje terug zag ik deze ontzettend interessante video van Xelly over haar haarroutine in 10 minuten. Zij vertelt hier hele interessante dingen over wat warmte met je haar doet en hoe je ervoor kunt zorgen dat je haar niet beschadigd raakt. Wanneer je een warme tool gebruikt die boven de 150 graden is, beschadig je jouw haar. Deze beschadiging is vervolgens permanent en hier kun je niets meer aan doen. Producten die werken met de term ‘voor beschadigd haar’ zorgen er alleen voor dat je haar er niet beschadigd uitziet, maar dit is het wel.

Met deze informatie in mijn achterhoofd, probeer ik ook mijn haarroutine vorm te geven. Ik merk dat ik vaak één keer mijn haar met een haartang in model breng en deze zette ik dan vaak op de warmste stand. Onnodig, want het pakt op mijn haar toch wel met een minder warme stand en op die manier help ik juist mee aan het beschadigen van mijn haar. Ik probeer op dit moment dus ook zo min mogelijk te grijpen naar een stijl- of krultang en vind het prettiger om mijn haar te doen met een andere tool. Daarover later meer, maar nu eerst mijn volledige haarroutine, van het begin tot het einde.

Mijn haarroutine

Ik was op dit moment twee keer in de week mijn haar. Ik sport op het moment vier keer in de week en ik merk dat wanneer ik in de warmte cabine heb gesport, ik het meeste heb gezweet. Op die twee momenten kies ik er dan voor om mijn haren te wassen. Ik was het allereerst met een milde shampoo die mijn haar reinigt. Hiervoor gebruik ik de Love Beauty and Planet Happy and Hydrated Shea butter & Sandalwood Shampoo (een hele mond vol!). Deze reinigt allereerst mijn haar en vervolgens gebruik ik een zilvershampoo om de warme tinten uit mijn haar te halen. Mijn kapper vertelde mij namelijk dat een zilvershampoo niet de reinigende werking heeft van een shampoo, maar echt alleen bedoeld is voor het verminderen van de warme tinten in het haar. Vervolgens gebruik ik de L’Oréal Paris Elvive Color-Vive Purple shampoo en conditioner voor mijn haar. Deze laat ik intrekken volgens de beschrijving op de verpakking en vervolgens heb ik een mooie assige look. Mijn haren was ik overigens altijd met koud of lauw water, dit zorgt er namelijk voor dat mijn haar mooi glanst.

Vervolgens kam ik mijn haar voorzichtig door en gebruik ik een antiklitspray, wanneer ik dit niet doe, is het een stuk lastiger om door mijn haar te komen door de highlights die er in zitten. Ik doe dit altijd heel voorzichtig, want ik wil niet dat mijn haar afbreekt. Op dit moment kies ik ervoor om een olie door de punten van mijn haar te verdelen en laat ik het vervolgens aan de lucht drogen. Ik gebruik hiervoor altijd de Silk Therapy van Biosilk.

Wanneer mijn haar nog een beetje vochtig is, kies ik er vaak voor om er met de föhn door heen te gaan en mijn haar verder in model te föhnen. Ik föhn door middel van een borstel mijn haar in model en begin met de warme stand op de föhn en sluit vervolgens met de koude stand af om het geheel te fixeren.

Tussen de wasbeurten, gebruik ik regelmatig olie in de punten en wat droogshampoo bij de aanzet om het geen niet vet te laten lijken.

Gezonde habits

Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere dingen die ervoor zorgen dat mijn haar straalt. Wanneer ik goed voor mijzelf zorg, zie je dit ook terug in mijn haar. Voor je gezondheid is het belangrijk om voldoende te slapen, te bewegen en gezond te eten. Ik probeer zo min mogelijk gerafineerde suikers binnen te krijgen, ik sport vier keer in de week en probeer mijn voeding hier op aan te passen en daarnaast slaap ik iedere nacht minimaal acht uur. Ook drink ik voldoende thee en water gedurende de dag om voldoende gehydrateerd te blijven en ook dit merk je aan mijn haar.

Hetgeen wat ik ook sinds een poosje gebruik om nog meer uit mijn haar te halen, is OASE Hair Vitamins. Deze gummies zijn, zoals de naam al zegt, vitamine voor het haar. Het is een aanvulling op de vitamine en mineralen die je haalt uit voeding en belangrijk zijn voor jouw haar. De aminozuren stimuleren de haargroei, biotine zorgt voor voller en gezonder haar en daarnaast dragen vitamine A, B6, B12, C en E hun steentje bij aan jouw haar. Ikzelf gebruik het nu een tijdje en ik merk dat mijn haar er gezond uit ziet en dat ik een volle haardos heb! Ook dit heb ik dus aan mijn dagelijkse habits toegevoegd om het beste uit mijn haar naar voren te halen. Ik ben hierover dus ook zeker heel tevreden en in combinatie met mijn huidige routine en hoe ik voor mijn lichaam zorg, werkt het perfect voor een gezonde haardos!

Hoe ziet jouw haarroutine eruit?

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met OASE hair vitamines

 

3 Comments

 • Reply
  Rachel
  januari 14, 2020 at 14:47

  Wat een goed artikel heb je geschreven ! en mooie foto’s heb je gemaakt.
  Zelf was ik echt om de dag mijn haar, behalve als ik het vast draag wordt mijn haar minder snel vet.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   januari 14, 2020 at 16:30

   Dankjewel! Ik probeer het dus zo veel mogelijk uit te stellen, maar wel ooit lastig met sporten.

 • Reply
  4 x tips voor glanzend en stralend haar - Suzanne Elisa
  juli 20, 2020 at 06:00

  […] voor jou. Je hebt er tegenwoordig verschillende varianten van, waaronder OASE Hair Vitamins (lees hier mijn review over deze haarvitamine), Sugarbearhair Vitamins, Sugarbearhair Multivitamine voor […]

 • Leave a Reply