Lief dagboek – week 1 – Kerstvakantie

Afgelopen twee weken zijn echt voorbij gevlogen! Het was voor mij twee weken kerstvakantie, maar door de feestdagen met verplichtingen, is deze vakantie om voordat je het weet. Ik heb afgelopen vakantie ook vooral rustig aan gedaan, ik heb wat werk verzet voor school (maar echt minimaal), ik heb mijn blog met rust gelaten en echt genoten van de feestdagen en vooral ook veel gegeten.

De afgelopen twee weken heb ik dus vooral rustig aan gedaan en gedaan waar ik op dat moment zin in had. Ik had een aantal to do’s in mijn planner staan, maar verder heb ik mijn planner nauwelijks aangekeken de afgelopen twee weken. Dit gaat vanaf vandaag weer helemaal anders, want mijn takenlijst is weer flink aanwezig, mijn belangrijke to do’s moeten weer afgevinkt worden en er staan weer een heleboel deadlines voor de deur.

Toch wil ik op deze manier nog even terugblikken naar de afgelopen twee weken, voordat ik mijzelf weer ga storten op het nieuwe jaar wat weer druk van start gaat. Afgelopen twee weken waren namelijk heerlijk rustig en dat vind ik zo fijn! Ik heb gemerkt dat het mij heel goed doet wanneer ik mijn ochtend rustig opstart, tijd neem voor mijn ontbijtje en mijzelf klaar te maken voor de dag. Ik sla dit soort dingen op drukke dagen niet over, maar in alle rust dit kunnen doen, voelt echt heerlijk! Dit is iets wat ik dus de komende tijd ook mee wil nemen; rustig opstarten. Ik heb onlangs ook het boek Morning Miracles van Nathalie janssens de Bisthoven ontvangen en dit is een prachtig boek om mee te nemen in je ochtendritueel. Binnenkort wil ik hier ook nog een uitgebreide review van schrijven, maar dit is wel echt een boek wat mij gaat helpen bij het rustig opstarten van mijn ochtenden en deze met een positieve mindset te beginnen.

Mijn ochtend vandaag is in ieder geval al goed begonnen. Zoals iedere maandagochtend (ook in de kerstvakantie) moet ik sporten, maar ik ben vandaag toch op tijd opgestaan. Ik ben nog even in bed blijven liggen en heb mijn Morning Miracles-boek erbij gepakt en de quote van vandaag doorgelezen, die luidt: “There are four rules for miraculous work creation: be positive, send love, have fun, kick ass.” – Marianne Williamson. Ik stapte vol goede moed uit mijn bed, stuurde mijn vriend een lief berichtje, ik pakte mijn laptop erbij en begon met het schrijven van een blogpost en ik streepte al wat to do’s van mijn lijstje af voordat ik ging sporten. Een productieve en positieve ochtend!

De komende maand wil ik in ieder geval op deze manier doorgaan, door even tijd te nemen om dit boek door te lezen, mijzelf vertroetelen met een heerlijk ontbijtje en een me-time moment in de ochtend te creëren aan mijn make-uptafel, zonder dat ik telkens op de klok hoef te kijken.

Mijn dag is in ieder geval goed begonnen vandaag en met deze positieve mindset ga ik vandaag verder en hopelijk morgen en overmorgen weer.

Hoe begin jij jouw dag?

6 Comments

 • Reply
  Sanne
  januari 6, 2020 at 22:07

  Ik vind het ook fijn om de dag te starten met wat me time. Sporten in de ochtend dat zie je mij niet snel doen, daarvoor zou ik dan (voor mijn doen) echt te vroeg uit mijn bed moeten haha. Wel maak ik een flinke wandeling met de hond en vind ik het fijn om een podcast te luisteren onderweg naar mijn werk. Ben benieuwd naar je review!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   januari 7, 2020 at 21:19

   Fijn is dat hè? Ik vind juist sporten in de ochtend wel fijn, maar niet wanneer ik heel vroeg op moet hoor! Ik sport vaak op de maandag en vrijdag en dan ben ik voor de rest van de dag thuis aan het werk of wanneer ik pas in de middag hoef te werken. Een wandeling in de ochtend is ook zeker fijn, toch al je portie beweging.

 • Reply
  Rosanne
  januari 8, 2020 at 16:02

  Ik heb dat ook echt nodig die rust in de ochtend. Als ik een drukke ochtend heb heeft dat zoveel effect op de rest van mijn dag, bah! Het boek lijkt mij trouwens wel heel interessant, ben benieuwd naar je review .:)

  • Reply
   Suzanne Elisa
   januari 10, 2020 at 17:46

   Al is het even een momentje om mijzelf op te maken, dat scheelt al zoveel! De review volgt binnenkort.

 • Reply
  Giovanna Jansen
  januari 13, 2020 at 21:29

  Wat een heerlijke vakantie en wat een fijne ochtend. Ik hou er ook van om enerzijds rustig te beginnen en anderzijds al lekker veel gedaan te hebben. Ik wil ook weer graag ‘s ochtends vroeg gaan sporten, dat bevalt mij eigenlijk het beste.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   januari 14, 2020 at 07:33

   Veel doen in de ochtend, bevalt me ook zeker goed. Wel vind ik het fijn dat dit taken zijn die niet al te veel energie kosten, simpele, kleine taken die je gemakkelijk kunt wegwerken. Mij bevalt het sporten in de ochtend erg goed.

  Leave a Reply