Hallo 2020!

Hallo 2020! Een nieuw jaar is weer begonnen, weer een frisse start en weer mooie momenten om naar uit te kijken. Ik hoop dat jullie allemaal fijne feestdagen hebben gehad, een mooie jaarwisseling en dat je 2020 weer positief, vol goede moed en met een heleboel inspiratie bent begonnen. Iedere nieuwe week en nieuwe maand ga ik zitten met mijn planner en stel ik voor mijzelf weer nieuwe doelen en uitdagingen. Net als iedere week en iedere maand, doe ik dit ook voor een nieuw jaar. Dit keer deel ik 20 for 2020, een positieve lijst met dingen die ik graag zou willen doen in 2020 en waar mijn persoonlijke doelen (deels) aan zijn gekoppeld, geïnspireerd door Merel van de Groene Meisjes.

1..Het liefst wil ik weer meer gaan wandelen. Ik sport op het moment vaak drie of vier keer in de week, maar ik vind het ook fijn om te bewegen tussendoor. Een wandeling maken. Het lijkt me bijvoorbeeld heel fijn om in de ochtend, voordat ik de deur uit moet (voor school of werk) even een wandeling te maken.

2. Daarnaast, nu we het toch over bewegen hebben, zou ik graag eens thuis yoga doen. Yoga lijkt me eerlijk gezegd wel fijn, dus ik wil het eens uit proberen en wellicht hou ik het er wel in. Misschien heerlijk om in de avond voor het slapen yoga te doen.

3. Ik mis mijn bullet journal en het knippen en plakken echt! In 2018 ben ik hiermee begonnen en ik heb anderhalf jaar met veel liefde hierin gewerkt. Tot afgelopen zomer, toen werd het steeds minder, omdat ik minder tijd had (of er voor nam). Ik mis het alleen super erg, dus ik wil weer snel gaan beginnen en hier in 2020 ook echt mijn tijd voor nemen.

4. In februari 2020 ga ik beginnen met mijn stage en ik vind het belangrijk dat ik vooraf een goede planning maak. Een planning waarin duidelijk is wat ik wanneer wil doen voor stage, maar daarnaast ook hoe ik voldoende tijd kan besteden aan mijn blog (omdat ik dit ook heel leuk vind), hoe ik voldoende vrije tijd heb en hoe ik toch alles af kan krijgen.

5. In 2020 wil ik ‘sparen’ echt centraal hebben staan. Ik heb in 2019 al netjes gespaard en dit wil ik in 2020 doorzetten. Ik spaar iedere maand een vast bedrag en dit wil ik ook zeker zo houden. Op dit moment ben ik aan het sparen voor een auto, want deze heb ik vanaf augustus 2020 nodig voor mijn stage.

6..Het lijkt mij ontzettend leuk om een e-book te schrijven en dit heb ik ook al meerdere malen gezegd. Ik heb zelf verschillende ideeën en heb het ook zojuist in de groep gegooid bij mijn vriend. Wellicht dat we samen een e-book kunnen schrijven over een onderwerp wat we beide interessant vinden. Hopelijk komt het er in 2020 echt eens van!

7. Daarnaast wil ik vanaf januari beginnen met project pan. Dit project kwam ik onlangs tegen bij een andere blogger en stiekem was ik hier al mee bezig. Ik gebruik namelijk verschillende producten door elkaar en dit zorgt ervoor dat er telkens half lege verpakkingen in mijn beautykast liggen en zo raakt nooit iets op. Binnenkort vertel ik hier meer over op de blog!

8. Het lijkt me leuk om eens een cursus te volgen. Voorheen heb ik de productiviteitscursus van Cynthia via Instagram gevolgd, maar het lijkt me leuk om nog eens een cursus te volgen!

9. Ik wil weer eens een stedentripje doen in Nederland of in België. Mijn vriend en ik hebben dit al een paar keer gedaan, maar in 2019 niet echt. Het lijkt me wel leuk om dit weer eens te doen. Een weekendje naar Maastricht of naar Antwerpen. Het lijkt me overigens ook heel leuk om in mijn zomervakantie naar Antwerpen te gaan.

10. Mijn schoenencollectie is groot, ik zou deze wel eens willen uitdunnen door eens mijn schoenen onder de loep te nemen en ze eventueel te verkopen.

11. Naast dat een e-book een project is wat ik graag zou willen doen, zat ik ook te denken aan een Instagram account waarin ik mijn passie deel over morning habits en productieve ochtenden. Ik heb al nagedacht over een naam, over het format en denk zelfs na over een wekelijkse nieuwsbrief op de vroege ochtend over dit onderwerp.

12. Ik zou graag meer foto’s willen maken. Ik maak vaak heel veel foto’s in een keer, maar zou graag meer verschillende (spontane) foto’s willen op verschillende momenten. Wellicht kan ik ook de momenten met mijn vriendinnen of mijn vriend gebruiken om even een foto te schieten van de outfit die ik die dag draag.

13. Ik wil eigenlijk meer gaan lezen. Ik heb dit altijd zo fijn gevonden en ik heb dit ook altijd veel gedaan, maar na de zomervakantie van 2019 is het een beetje verwaterd. Dit wil ik weer op gaan pakken, want ik heb een lijstje met boeken die ik nog heel graag zou willen lezen.

14. Het liefst wil ik in januari weer eens een grote schoonmaak houden (dit doe ik meerdere keren per jaar wel), om even alles netjes te krijgen en weer order en structuur in mijn volle boekenkast. Een frisse start van het nieuwe jaar.

15. Het lijkt me heel leuk om een verre reis te maken wanneer ik ben afgestudeerd. Dit duurt nog wel eventjes, want ik ben in juni/juli 2021 pas afgestudeerd, maar het lijkt me heel tof om alvast plannen te maken voor dan, zodat je ook ergens voor kan sparen en naar toe kan leven.

16..Meer me-time in 2020, ondanks de vele plannen en taken die er op mijn pad zullen komen.

17. In 2020 moeten we echt eens naar een pretpark. Mijn vriend en ik zeggen dit al meerdere jaren tegen elkaar en telkens komt het er niet van; of het is winter en ik vind het dus te koud of het is hartje zomer en waarschijnlijk veel te druk. De lente van 2020 moet het dus een keer!

18. Mijn gezonde levensstijl van voor de feestdagen weer oppakken, hier ben ik al mee bezig, maar ik ben ook heel benieuwd hoe dit is in combinatie met meer beweging.

19. Heel belangrijk en iets wat ik ooit wil vergeten; lief zijn voor mijzelf. Dit kwam al terug in me-time, bullet journalen weer oppakken en een planning waarin alles aan bod kan komen, maar daarnaast moet ik ook niet de lat te hoog leggen voor mijzelf.

20. Daarnaast; ik wil meer experimenteren met mijn outfits. Ik merk dat ik het de laatste tijd al steeds meer doe en dit wil ik ook zeker voort zetten! Ik combineer nu al steeds meer dingen bij elkaar en kan uren op Pinterest en Instagram naar mooie outfits kijken.

Dit was mijn positieve lijstje met 20 for 2020! Ik ben heel benieuwd naar jouw lijstje en welke plannen jij hebt voor het nieuwe jaar! Daarnaast lijkt het mij ook leuk om iedere maand een lijstje te maken met dit soort positieve dingen die ik die maand graag zou willen doen.

Happy 2020! Liefs, Suzanne

8 Comments

 • Reply
  Darina
  januari 3, 2020 at 09:23

  Een heel mooi lijstje met doelen die zeker te realiseren zijn. Heel veel succes en plezier in de uitvoering. Een van mijn doelen is mijn boek af te schrijven.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   januari 6, 2020 at 20:02

   Dankjewel! Oh, een eigen boek, dat klinkt ook super!

 • Reply
  Rosanne
  januari 3, 2020 at 10:47

  Wat een fijn lijstje met mooie doelen heb je gemaakt! Ik ben toevallig van de week weer begonnen met mijn bullet journal en het werkt zo ontspannend! Voor mij staat sparen ook echt centraal in 2020. Ik wil samen met mijn vriend een huis gaan kopen einde van het jaar en daar sparen we nu voor. 🙂

  • Reply
   Suzanne Elisa
   januari 6, 2020 at 20:02

   Ah wat leuk! Ik ga komende donderdag beginnen met mijn journal, heb ik afgesproken met mijn moeder. Wat spannend en wat een leuk vooruitzicht om samen een huis te kopen en fijn dat je weet waar je voor spaart.

 • Reply
  Edith-Sofia
  januari 3, 2020 at 12:30

  Wat een mooie doelen! Ik vind het ook altijd fijn om mijn doelen op te schrijven. Ik wil dit jaar ook gezonder eten en daarnaast ook vaker vegetarisch. Ik ben daar dit jaar mee begonnen en dat voelt erg goed!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   januari 6, 2020 at 20:01

   Wat goed dat je ook dit soort doelen stelt! Heel veel succes hiermee!

 • Reply
  Giovanna Jansen
  januari 9, 2020 at 14:33

  Wat een mooi lijstje en wat een mooie doelen!
  Ik ben heel benieuwd naar je project pan! Klinkt interessant.
  En wat gaaf dat je dit jaar echt concreet een e-book wil gaan schrijven. Heel veel succes ook met je andere doelen!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   januari 10, 2020 at 17:43

   Dankjewel. Het eerste deel van project pan staat nu online, ik ben benieuwd wat je ervan vind.

  Leave a Reply