Naar Venlo in december!

Wanneer ik vertel waar ik woon, vertel ik altijd dat ik tussen Eindhoven en Venlo in woon. In Eindhoven ben ik regelmatig te vinden vanwege mijn studie, maar daarnaast ook wanneer ik naar de bioscoop ga of ga winkelen. Venlo vind ik ook heel leuk om naartoe te gaan om te winkelen of ergens te gaan eten. Tijd om ook daar eens een reisgids over te delen met alle leuke plekjes van Venlo.

Venlo is de grootste gemeente in Noord-Limburg en de tweede grootste stad van Limburg. Maastricht is de grootste stad van Limburg. Venlo is vaak verrassend als je er nog niet eerder bent geweest. Je hebt namelijk een historische binnenstad en hele leuke boetiekjes. Daarnaast worden er regelmatig festivals en muziekoptredens georganiseerd en kun je ook heerlijk vertoeven in het theater.

Overnachten in Venlo

Venlo is een uitstekende stad om een dagje naartoe te gaan of meerdere dagen met een heerlijke overnachting. Er is voldoende te doen om twee dagen met een overnachting door te brengen. Daarnaast vind ik het soms heerlijk om even een nachtje van huis te zijn, dit voelt meteen als een hele vakantie! Hotel Venlo, Maashof, is bijvoorbeeld een prettig hotel om te overnachten tijdens een paar dagen in Venlo. Zij worden namelijk beoordeeld met een 8,5. Het hotel heeft prachtige kamers en suites, zoals de Deluxe kamer met een eigen balkon en uitzicht op de bossen. Daarnaast kun je ook activiteiten doen, zoals handboogschieten of een e-scooter huren en daarmee op pad gaan.

Wanneer je hebt bedacht of je wil overnachten in Venlo of simpelweg voor één dagje naar Venlo gaat, is het tijd om te gaan plannen wat je wilt gaan doen in Venlo. Dit kunnen uiteenlopende plannen zijn, van een bezoekje aan het huis van de kerstman in december tot shoppen en genieten van de natuur tot uitgaan.

Stadsdelen in Venlo

Venlo bestaat uit verschillende stadsdelen waar overal iets te beleven valt. Zo heb je de oude binnenstad en de Vleesstraat. De Vleesstraat is een bekende straat in de binnenstad met de vele winkels. Vanuit de Vleesstraat loop je ook de historische binnenstad in. Je vindt hier leuke en bijzondere winkels en plekken om te lunchen. Een leuk winkeltje wat te vinden is in de binnenstad is de snoepwinkel Truuske. Je vindt hier het lekkerste, ouderwetse snoepgoed. Snoepwinkel Truuske vind je op de Parade.

Daarnaast kun je ook heerlijk borrelen aan de Maasboulevard. Je kunt hier heerlijk zitten, maar daarnaast ook genieten van de winkelstraat. De Maasboulevard bevat de bekende winkels, zoals The Sting, Mango en Sacha.

Wanneer je wilt genieten van de echte stad en de vele horecatentjes, dan ben je op de Markt aan het juiste adres. Daarnaast heb je hier het prachtige uitzicht op het stadhuis. Een leuk tentje om te lunchen met huisgemaakte gerechten is Bik Mik, deze zit op Markt 27.

Als laatste is er ook nog een Duitse hoek in Venlo. Dit is de plek waar ook veel Duitsers naartoe komen voor frietjes, haring en de kazen.

Shoppen

Ik ben vaak genoeg in Venlo te vinden geweest om te shoppen en naast de bekende winkels, vind ik het ook heel leuk om de boetiekjes te ontdekken. In the MOOD is een lifestyle boetiek die ik heel leuk vind. Je kunt hier leuke items kopen die je nergens anders vindt en dat maakt het altijd zo leuk!

Zo ben ik ook altijd fan van conceptstores en daar is Feminine-Sophisticated er een van. Deze zit gevestigd op de Parade. Je vindt hier dameskleding, accessoires en interieur items. Ben je opzoek naar kleding, dan ben je op het juiste adres bij BOTIQUE. Hier vind je hele leuke fashion items.

Daarnaast vind je in de buurt van de Joriskerk en de Sint-Martinusbasiliek bijzondere adresjes om te winkelen. Hier vind je speciaalzaken en fashionboetiekjes. Een andere aanrader is Katt Fashion And More, dit is een boetiek met leuke cadeautjes, goodies en betaalbare merken. Katt Fashion And More vind je aan de Jodenstraat in Venlo.

Daarnaast, het laatste winkeltje wat ik met je wil delen, is AYS. Alyse is een tassenontwerpster en opende een conceptstore met fashion, design tassen en interieuritems volgens de laatste trends. Daarnaast kun je hier ook workshops volgen. AYS zit aan de Gasthuisstraat in Venlo.

Eten en drinken

Wanneer ik met mijn vriend in Venlo ben, is de Brouwersplaats een plek waar we wellicht heen zouden gaan. Het is namelijk een speciaalbier café met een uitgebreide borrelkaart. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan de Hertog Jan Brouwerij.

Daarnaast kun je terecht bij Luif Aete & Drinke voor een kop koffie met iets lekkers, voor een lunch of een heerlijk diner. Je kunt bij Luif Aete & Drinke genieten van een open keuken, waarbij je echt een kijkje in de keuken kunt nemen. Een locatie waar je ook kunt genieten van een heerlijk diner is Cabillaud. Je kunt hier op een sfeervolle manier genieten van je diner.

Venlo in december & januari

Iedere maand is er voldoende te doen in Venlo, ook in december en januari. In december is de bibliotheek in Venlo omgebouwd naar het huis van de kerstman. Er worden hier allemaal activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Op 11 december heeft de kerstman bijvoorbeeld voorgelezen en op 21 december is er een kerst evenement. Benieuwd wat de kerstman allemaal nog meer gaat doen, dan kun je de website van de bibliotheek in Venlo in de gaten houden.

Daarnaast kun je van 13 december tot en met 5 januari schaatsen in het centrum van Venlo! Dit lijkt mij zo leuk om eens te doen. Er staat een grote ijsbaan van ruim 600 vierkante meter in de binnenstad van Venlo waar jij even kan schaatsen wanneer je een bezoek brengt aan de stad.

Ben je toevallig op 9, 10, 11 en 12 januari 2020 in Venlo, dan ben je er tijdens het Limburg Film Festival. Er worden op vijf verschillende festivallocaties in Venlo films gedraaid door Limburgse filmmakers. Ook dit lijkt me heel leuk om eens te doen wanneer je in Venlo bent.

Ik ben heel benieuwd of jij weleens in Venlo bent geweest en wat jij die dag of dagen hebt gedaan. Ik vind het in ieder geval een hele leuke stad, ondanks dat ik daar meerdere keren ben gezakt voor mijn auto theorie.

Wat doe jij graag in Venlo?

Deze blogpost is in samenwerking met Maashof Venlo

6 Comments

 • Reply
  Darina
  december 19, 2019 at 12:42

  Ik ben nog nooit in Venlo geweest maar het klinkt als een gezellige stad die ik zeker wil bezoeken.

 • Reply
  theNextG1rl
  december 19, 2019 at 14:55

  Ik ben er ook nog nooit geweest, het is net te ver om ‘zomaar’ even naartoe te gaan. Maar het staat nog wel op mijn lijstje om een keer te bezoeken!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   december 19, 2019 at 16:41

   Ja, snap ik! Misschien leuk om eens een weekendje te doen met bijvoorbeeld een musical in Venlo.

 • Reply
  Rachel
  december 19, 2019 at 15:09

  Zelf was ik hier ook nog nooit geweest, wij zijn vanuit venlo richting roermond geweest wat ook een toffe designer outlet heeft! helaas regende het die dag extreem dus we gingen al snel richting huis.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   december 19, 2019 at 16:40

   Roermond is ook zeker leuk om eens heen te gaan, vooral de outlet! Venlo is ook echt de moeite waard om eens te proberen.

  Leave a Reply