Mijn winter morning routine

Het is in de ochtenden nog flink donker buiten, het wordt pas laat echt licht en ik kruip het liefst in mijn warme truien om de dag door te komen. Mijn ochtend start ik daarom ook rustig. Ik probeer niet alles te overhaasten en rustig mijn tijd te nemen voor mijn kneuter momenten in de winter. Hoe mijn ochtenden zijn ingedeeld en waarom ik hiervoor kies, dat vertel ik je in deze blogpost.

Wanneer ik een dag vrij ben, vind ik het fijn om toch op tijd op te staan. Meestal sta ik tussen 7:00 uur en 8:00 uur op en kom ik langzaam mijn bed uit. Ik vind het dan heerlijk om mijn ochtendjas aan te doen en nog even in mijn pyjama rond te lopen. Ik vind het niet fijn om de hele dag in pyjama te lopen, maar zo even in de vroege ochtend vind ik dat heerlijk! Met mijn bril op, mijn haren in een staart, ga ik naar beneden en daar heb ik een heerlijk ontbijtje.

Havermout ontbijtje

De afgelopen maanden ontbijt ik iedere keer met havermout. Ik ontbijt met 40 gram havermout, 100 ml kokosmelk, wat eiwitpoeder en ik breng dit op smaak met wat honing. Daarnaast drink ik hierbij een groot glas rooibosthee. Toen ik begon met dit eten, vond ik het totaal niet lekker en nu kijk ik zelfs uit naar mijn ontbijt! Tijdens mijn ontbijt moet ik nog even wakker worden en dit doe ik dan vaak met een vlog van Sarah of Lotte.

Klaarmaken voor de dag

Vervolgens is het echt tijd om mijzelf klaar te maken voor de rest van de dag. Ik kan namelijk niet de hele dag in mijn pyjama blijven hangen. Vaak kies ik ervoor om in de avond te douchen, maar wanneer het echt een koude, druiligere dag is, wil ik ook wel eens in de ochtend in de douche springen. Wanneer ik ben opgefrist, kies ik vaak mijn favoriete warme trui en een flared broek en neem ik plaats aan mijn beautytafel.

Ondanks dat ik bijvoorbeeld de hele dag thuis ben, doe ik vaak toch een beetje make-up op. Ik kies dan vaak voor een basic look of ik pak helemaal uit met een ooglook. Die momenten vind ik vaak fijn om heerlijk lang te tutten, maar ik merk dat ik niet altijd die tijd heb en vaak ook snel aan de slag wil om mijn to-do lijst weg te werken.

Aan de slag

Make-up gedaan, tijd om aan de slag te gaan. Vaak zet ik een grote pot thee of ik gebruik mijn nieuwe thermosfles om mijzelf de hele ochtend van theewater te voorzien. Wanneer mijn thee is gezet, neem ik plaats aan mijn bureau en neem ik mijn planning door. Deze planning is vaak al gemaakt in mijn planner, maar toch wil ik het nog even goed doornemen en maak ik vaak kleine notities. Mijn to-do lijstje is namelijk opgedeeld in grote taken, zoals ‘blogpost schrijven’. Bij die blogpost komen nog wat kleine taken kijken, zoals het inplannen van social media, foto’s bewerken voor de blogpost en het schrijven van de blogpost zelf. In de ochtend kijk ik dus mijn grote taken door en die verdeel ik vervolgens in kleinere taken. Deze kan ik gedurende de dag makkelijker af vinken en het voelt dan alsof ik heel veel heb gedaan aan het einde van de dag (vaak is dat ook wel zo).

Vervolgens zit ik de hele ochtend achter mijn laptop te werken en vaak ga ik in de middag nog even de deur uit om een frisse neus te halen. Mijn ochtenden zijn op dit moment veelal gevuld met het schrijven van verslagen voor school en vaak kies ik ervoor om aan het einde van de middag of in de avond te werken aan de blog of tijd te nemen om een filmpje te kijken. Zo zien ongeveer mijn ochtenden eruit wanneer ik een dag vrij heb. Als ik niet vrij heb, probeer ik ook tijd te nemen om rustig te ontbijten en maak ik vaak de avond vooraf al mijn planning duidelijk.

Hoe zien jouw winterochtenden eruit?

12 Comments

 • Reply
  Saskia
  december 12, 2019 at 08:05

  Mijn routine ziet er eigenlijk altijd hetzelfde uit, welk seizoen het ook is. Sinds een aantal maanden wel drastisch anders met nu een 5 maanden oude baby 😉

  • Reply
   Suzanne Elisa
   december 15, 2019 at 20:37

   Dat zal inderdaad een hele verandering zijn!

 • Reply
  Irene
  december 12, 2019 at 13:06

  Leuk om te lezen hoe het er bij jou aan toe gaat. Ik ben sinds een paar weken thuis en heb nu niet echt een routine maar die wil ik nu stilletjes aan wil invoeren zodat ik er niet meer te veel over na moet denken als ik terug ga werken 🙂

  • Reply
   Suzanne Elisa
   december 15, 2019 at 20:37

   Lijkt me inderdaad wel fijn om een routine te hebben, ook als je niet naar het werk moet. Ik probeer dat er althans wel in te houden, behalve op de zondag, dan is het echt de dag waarop alles kan.

 • Reply
  Darina
  december 12, 2019 at 14:13

  Leuk om te lezen. Als de wekker gaat, dan ga ik eerst douchen, aankleden, ontbijten en dan mijn haar doen. Daarna neem ik nog een kop koffie en dan hup naar de trein. Ik trek er altijd wel tijd voor uit, dat heb ik gewoon nodig 🙂

  • Reply
   Suzanne Elisa
   december 15, 2019 at 20:36

   Ik heb zelf ook altijd even tijd nodig om op te staan en mijzelf klaar te maken. Mijn make-up doen is in de ochtend echt een momentje voor mijzelf, ook als ik vroeg van huis moet.

 • Reply
  theNextG1rl
  december 13, 2019 at 07:08

  Klinkt goed! Mijn ochtenden zijn vaak toch iets te gehaast, maar ik probeer er steeds meer op te letten!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   december 15, 2019 at 20:35

   Op het moment dat ik vroeg van huis moet, is het ook allemaal niet zo rustig als hier. Toch probeer ik een moment voor een ontbijtje te nemen.

 • Reply
  Anne
  december 15, 2019 at 19:46

  Wat een mooie blog heb je! Ik kwam per toeval hier uit, heb al een tijdje zitten lezen 🙂

 • Reply
  Giovanna Jansen
  december 17, 2019 at 11:04

  Leuk om te lezen hoe jouw ochtendroutine in de winter is. Die van mij is denk ik wel het hele jaar hetzelfde. Met alleen wel het verschil dat ik in de winter een warm (havermout of Brinta) ontbijt neem, en zomers (koude) overnight oats of kwark met fruit.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   december 19, 2019 at 16:43

   Dat is wel een leuk en logisch verschil! Ikzelf vind koude havermout toch echt het lekkerst, zelfs in de winter.

  Leave a Reply