Week 48 – Ik heb een stage & trainingsdag!

Weer een week voorbij en ondertussen zijn we alweer aangekomen in december! De weken vliegen echt voorbij en dit levert nu echt een beetje stress op! Mijn dagen zien er daardoor ook de hele tijd hetzelfde uit en iedere vrije minuut ben ik bezig (behalve afgelopen vrijdag, toen nam ik echt even tijd voor mijzelf!). Afgelopen week stond dus ik het teken van knallen en bergen werk verzetten, maar ook fijne momenten voor kerstfilms en Sinterklaas vieren met familie.

Maandag 25 november

Mijn maandag begon iets anders dan normaal. Normaal gesproken sport ik halverwege de ochtend op maandag, maar een tijdje terug had ik mijn sporten al verzet. Dit betekende dat ik om 08:00 uur al aan het sporten was en dit kwam alleen maar goed uit! Na het sporten ging ik meteen door naar huis, moest ik douchen en mijzelf klaarmaken, want naderhand had ik een sollicitatiegesprek voor mijn stage. Zoals je wellicht al eerder hebben kunnen lezen, ben ik druk bezig met solliciteren en ben ik helaas afgewezen door de stageplek waar ik super graag stage ging lopen. Jammer, maar niet getreurd. Ik ging direct weer door met solliciteren en had uiteindelijk twee plekken waar ik op gesprek mocht komen. Ik had maandag dus sollicitatiegesprek en dat ging voor mijn gevoel wel goed. Ik zou dinsdag gebeld worden en dan zou ik te horen krijgen of ik daar stage kan komen lopen en dan moest ik mijn keuze gaan maken. Ik had namelijk een week eerder ergens anders een gesprek gehad en ook dat verliep goed en daar mocht ik ook stage komen lopen, als ik dat zou willen.

In de middag ging ik weer bezig met mijn opdrachten voor school en het wou maar niet opschieten.. Ik kwam die dag totaal niet in de flow, maar na een tijd moest ik mijzelf er toch maar toe zetten. Uiteindelijk lukte het mij wel en voordat ik het in de gaten had, was het alweer laat en moest ik alweer naar bed, want dinsdag werd weer een lange dag.

Dinsdag 26 november

Dinsdag had namelijk de hele dag een training op school, namelijk het vlaggensysteem. Voor degene die het niet weten (ik wist het voor deze dag ook niet), het vlaggensysteem is een manier om seksueel grensoverschrijdend gedrag terug te dringen. Je leert hierbij wat normaal en grensoverschrijdend seksueel gedrag is bij kinderen en jongeren en wat je vervolgens hiermee kunt doen. Het was een hele leerzame dag, maar ook best pittig. Ik kwam ‘s avonds thuis en ik was helemaal gaar van de hele dag luisteren en informatie verwerken.

Wel had ik tussendoor een positief telefoontje, ik was namelijk aangenomen voor de stageplek. Ik ga nu stagelopen binnen een middelbare school, mijn eigen middelbare school zelfs. Ik ben hierbij onderdeel van het zorgteam en ga onder andere gesprekken voeren met jongeren, ouders en mentoren en ondersteuning bieden bij hetgeen wat zij nodig hebben. Heel divers waar ik allemaal mee te maken ga krijgen, maar wellicht interessant om er tegen die tijd wat dieper op in te gaan wat ik zowel meemaak of hoe een dag er dan voor mij uit ziet.

Woensdag 27 november

Woensdag was wederom een drukke dag op school en in de middag moest ik de andere stageplek op bellen dat ik niet bij hen stage kom lopen. Dit vond ik zo naar! Maar goed, ook dit heb ik overleefd en het is voor mijn eigen ontwikkeling. Dat is hetgeen wat ik telkens in mijn achterhoofd heb gehouden.

Donderdag 28 november & vrijdag 29 november

Donderdag en vrijdag had ik twee dagen vrij van school. De donderdag heb ik ook echt bergen met werk verzet. Ik zou die dag eigenlijk niet vrij zijn, maar nu uiteindelijk wel. Ik had een lange to-do lijst en ik ben echt begonnen met de eerste taak die erop stond en uiteindelijk is hij bijna helemaal af gestreept. Wel stond ook de to-do lijst voor komende week weer aardig vol, maar dat hoort er nu eenmaal (af en toe) bij.

Ook de vrijdag heb ik in de ochtend nog wat taken verzet. Veel dingen die ik wou doen die dag, had ik al donderdag gedaan. Dit was maar goed ook, want na een productieve ochtend, was mijn energie ver te zoeken. Ik besloot daarom ook om even op de bank te gaan liggen met de eerste kerstfilm van dit jaar! En dat was leuk! Ik moest in de avond namelijk werken, dus ik besloot even rustig aan te doen die middag met een grote kop thee.

Ik keek de film ‘The Knight Before Christmas‘ en het was echt een super leuke film! Ik besloot hierbij ook even een proefabonnement te nemen op Netflix, zodat ik in de decembermaand geen kerstfilm hoef te missen.

Weekend

Het weekend was lekker druk en gevuld! Ik moest vrijdagavond, zaterdag en zondagmiddag werken. Gelukkig had ik zaterdagavond wel vrij en die avond was ik alleen thuis. Ik heb de hele avond thee gedronken, heb de documentaire ‘Mooier wordt het niet’ gekeken en ook daarna besloot ik nog een film te kijken. Dit keer keek ik ‘Singel 39‘ op Netflix.

Zondagochtend deed ik rustig aan, ik maakte mij klaar voor het werken en daarna gingen we meteen door naar mijn oma om daar met z’n allen Sinterklaas te vieren. We aten met z’n allen frietjes, kletsen wat gezellig en voordat we het wisten was het alweer tijd om naar huis te gaan. Zondagavond was ik ook helemaal gesloopt en ik besloot dus ook om snel naar bed te gaan.

De maandag begon ik meteen weer zo productief voor school, dat ik de hele blogpost vergat! Vandaar dus een dagje later dan normaal. Het voelt toch beter dat ik er wat tijd in steek op een later moment, dan dat ik het zou afraffelen (en het is ook fijn om het te delen, in plaats van niets te posten).

Fijne nieuwe week gewenst! Liefs, Suzanne

4 Comments

 • Reply
  Ilona Wielinga
  december 3, 2019 at 11:25

  Wat fijn dat je in ieder geval een stage hebt gevonden! En volgens mij heb je uiteindelijk echt wel een productieve week gehad.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   december 3, 2019 at 18:05

   Ja, daar ben ik ook heel blij mee! Ja zeker, veel werk verzet!

 • Reply
  theNextG1rl
  december 3, 2019 at 20:06

  Klinkt als een productieve week! The Knight before Christmas staat ook nog op mijn kijklijst ­čśë

  • Reply
   Suzanne Elisa
   december 9, 2019 at 09:52

   Echt een aanrader! Ben benieuwd wat je ervan vindt.

  Leave a Reply