Dit gaan we aankomend decennia dragen

Wanneer ik iets nieuws uit mijn kast trek wat op dit moment helemaal volgens de trends is, krijg ik regelmatig te horen dat het iets is wat mijn moeder ook droeg toen zij verkering kreeg met mijn vader of in de periode dat zij net getrouwd waren. Mode is door de jaren heel best wel wat veranderd. Dit zie je ook terug in de modetrends; bepaalde modetrends komen weer terug, maar toch in een ander jasje.

Webwinkel OTTO, waar ik zelf al meerdere malen mee heb samengewerkt, is zich ook bewust van deze verandering in de mode en probeert hier dan ook op in te spelen. OTTO bestaat dit jaar 40 jaar en in die 40 jaar zijn ook heel duidelijk de modetrends bij OTTO naar voren gekomen. Hoe leuk is het om te zien dat mode door de jaren heen veranderd. Als ik terugkijk naar de verschillende modetrends die er zijn geweest vanaf het moment dat ik geboren ben, is het al niet meer bij te houden. Laat staan de modetrends die je ouders of grootouders hebben meegemaakt. Ik vind zelf bijvoorbeeld de modetrends van de jaren 70 onwijs leuk met de gedachten dress for succces. 

Ik ben erg van het vooruitdenken en vooruit plannen. Ik denk bijvoorbeeld nu al na over mijn toekomstige huisje, hoe ik de huiskamer ga inrichten, noem maar op. Ook op mode gebied kun je al vooruitdenken. Je kunt vooruitdenken voor komend seizoen, maar je kunt ook een voorspelling doen voor de komende 10 jaar. Wat is er allemaal op mode gebied veranderd als we 10 jaar verder zijn en welke modetrends zijn er dan?

Dit zijn de mode trends

Ik denk dat ik mijzelf wel kan vinden in de mode trends over 10 jaar. Ik heb namelijk het idee dat we niet meer zoveel zwart dragen als dat we nu doen, maar juist veel meer overgaan naar opvallende en felle kleuren. Enerzijds kiezen we liever voor gemak, door bijvoorbeeld een flared broek te dragen die aanvoelt als een pyjama, anderzijds kiezen we juist voor see true materialen. We kiezen bijvoorbeeld voor plissé, kant en tule die terug komen in onze rokken en jurken die we combineren met items en andere materialen die je niet bij elkaar verwacht. In plaats van aansluitende kleding, gaan we dan liever voor zwierig en losvallende kleding. Ook hierin zoeken we meer naar gemak. Ideaal wanneer je niet wilt dat jouw foodbaby opvalt!

238db1f259263919f0a9a073aa33e6e8
jurken trends
5ae0a05fc5a752f109030a519c101e2a
mode trends
rok trends
53e2037359221a752f4f1d14dfa58d5f
trends
mode trend
pakken

We gaan dus verschillende materialen combineren met elkaar. Plissé, kant en tule zijn al een voorbeeld. De ribstof wordt ook meer gedragen dan ooit en dit wordt op verschillende manieren gecombineerd. Een prachtig ribstof blazer op een spijkerbroek met bijvoorbeeld een kanten top of in combinatie met een plissé rok.

Daarnaast komen ook alle vormen van pakken terug. Een vrouw hijst zich nog meer in een pak dan nu, maar kiest hiervoor ook sneller voor verschillende soorten materialen en ook de pakken hoeven niet meer aansluitend te zitten. Ook kiezen we eerder voor een broekpak of een tuinbroek in een opvallende kleur en in verschillende materialen. Deze combineren we vervolgens weer met prachtige andere materialen en accessoires. Geen suffe pakken, maar vrolijke, kleurrijke pakken in mooie stoffen en met leuke prints.

Dit zijn de schoenen trends

39dc2298a3d6127cb7bdc6a9ce309c1b
Schoenen
schoenentrends

Rondom schoenen houden we nog veel meer van comfort dan dat we nu houden. We gaan voor comfort en dat betekent; weinig hakken en als we voor een hak kiezen, is dit de meest comfortabele variant; de blokhak. Ikzelf ben echt dol op een blokhak en kan hier echt uren op vooruit! Sneakers blijven helemaal in de mode. We gaan we met dit alles een stapje verder. Waar in de kleding meer kleur wordt gebruikt, gaan we met schoenen all the way met printjes en andere materialen. We kiezen voor lak, maar mijn favoriet is echt suède en ook dat is helemaal in de mode. Daarnaast kiezen we ook voor veel printjes en details op de schoenen, een panter- of luipaardprint of metallic details, zoals sterren.

Tassen & sieraden

tassen trend
tassen
tassen trends
Sieraden trends
Sieraden trend
Sieraden

Net als bij de schoenen, zien we dezelfde trends bij de tassen. We kiezen voortaan voor gemak en dat betekent dat de rugzak weer helemaal terugkomt. De rugtassen die we kiezen zijn minimalistisch en van mooie materialen gemaakt, waardoor het functioneel als netjes is. Daarnaast kiezen we hier voor kwalitatief goede materialen, zoals leer en suède. Ook hierin komen weer meer prints en details terug in de tas, zoals kleine studs.

Sieraden zijn altijd al een verlenging geweest van je outfit. Het maakt je outfit tot in de puntjes af. We dragen op dit moment al veel laagjes aan sieraden en dit zal zeker nog niet verdwijnen. We gaan alleen maar meer van deze laagjes kettingen toevoegen aan onze outfits. Ook de meerdere oorbellen blijven en onze armcandy verdwijnt ook nog niet. We kiezen hierin heel veel voor goud en minimalistische sieraden. Hier moet ik zelf nog wat aan wennen, want ik ben echt een groot fan van zilveren sieraden. Waar we in de sieraden dus naar minimalistisch en meerdere sieraden combineren gaan, gaan we in onze haar accessoires juist iets uitbundiger!

Beauty, haar & nagels

Mannen gaan steeds meer make-up dragen en vrouwen kiezen er juist voor om minder make-up te gaan dragen. Onze naturel beauty wordt meer getoond aan de buitenwereld. We kiezen voor minder harde lijnen en vooral lipstick verdwijnt meer op de achtergrond. We kiezen voor subtiele, natuurlijke kleuren en veel creamy, glanzende producten. Mat verdwijnt vele meer naar de achtergrond en onze natuurlijke gloed wordt meer en meer getoond.

beautytrends
2a33b20c9ce8bca46a48b0163b5aa8b0
nagels
beauty trend
haar
nagels 1
beauty
haartrend
nagel trends

In tegenstelling tot onze make-up, gaan we meer aandacht besteden aan ons haar. We kiezen vaker voor haaraccessoires, zoals haarklipjes, scrunchies en ook satijnen sjaaltjes worden in ons haar verwerkt.

Onze nagels volgt precies de trends. Net als de kleding, kiezen we voor meer printjes, opvallende kleuren en combineren we dit allemaal samen. Daarnaast komt ook vaker goud terug in onze nagels en blijven we niet meer bij een dezelfde kleur. Ook hierin combineren we verschillende finishes; mat, glanzend en zelfs metallic komt terug in onze nagels.

Dit zijn mijn voorspellingen voor wat de komende 10 jaar nog veel terug zullen zien. Ik ben ook heel erg benieuwd hoe jij denkt dat je over 10 jaar de deur uit gaat. Kies je dan ook voor een rok van plissé, suède tas met studs en een natuurlijke make-uplook? Heb jij ook jouw ideeën over de trends, deel ze dan vooral op jouw blog of social media. Je maakt namelijk kans op €200 of zelfs €400 shoptegoed bij OTTO. Lees hier alle informatie over deze actie.

14 Comments

 • Reply
  Lisa
  november 23, 2019 at 14:15

  Oh nee, zonder lippenstift kan ik niet hoor 😉 In de schoenentrends die jij beschrijft kan ik me dan wel weer vinden, haha. Nou ja, vooral in die foto’s, dat linkerpaar is echt vet.
  Ik ben benieuwd!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 28, 2019 at 11:26

   Haha, ik eerlijk gezegd ook niet! Gelukkig is het maar een voorspelling, wie weet veranderd het nog! Leuk hè die schoenen, ik kan me er ook helemaal in vinden!

 • Reply
  Edith-Sofia
  november 23, 2019 at 22:15

  Wat een leuk artikel! Ik vind tule rokken nog steeds erg leuk. Die laarsjes met sterren zijn echt cute!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 28, 2019 at 11:26

   Dankje! Ik vind het ook super leuk, draag het alleen bijna nooit!

 • Reply
  Darina
  november 24, 2019 at 09:45

  Gelukkig, sneakers blijven in de mode 🙂 Een mooie mode voorspelling heb je gedaan. Alleen jammer van de lipstick 🙂

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 28, 2019 at 11:25

   Haha! Ik vind het zelf ook jammer van de lipstick, want ik ben ook een groot fan! Toch heb ik dit gevoel, omdat je het al langzaam steeds wat ziet verdwijnen.

 • Reply
  Rachel
  november 28, 2019 at 13:32

  oh wat een heerlijke inspiratie zeg.. ziet er goed uit! en die nagellak.. love it

  • Reply
   Suzanne Elisa
   december 3, 2019 at 18:09

   Leuk hè! Ik kan mezelf helemaal vinden in de trends. De nagellak is echt super!

 • Reply
  gea
  november 29, 2019 at 15:32

  Leuk artikel. Vooral de schoenen trends vind ik heerlijk om te zien.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   december 3, 2019 at 18:08

   Leuk hè! Ik kan me er ook helemaal in vinden.

 • Reply
  Chris DQ
  december 1, 2019 at 20:59

  Ah de schoenen voorspelling kan ik me helemaal in vinden!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   december 3, 2019 at 18:07

   Leuk om te horen! Ik ben benieuwd of de voorspellingen uit zullen komen.

 • Reply
  Anne
  december 15, 2019 at 19:48

  Ah wat leuk, dit. Al kan ik net als Lisa ook niet zonder m’n lippenstift! Ik ben trouwens helemaal verliefd op dat eerste roze jasje! <3

  • Reply
   Suzanne Elisa
   december 15, 2019 at 20:34

   Ik zelf ook nog niet, maar het is maar een voorspelling, hopelijk verandert dit gedeelte nog!

  Leave a Reply