Leukste Sinterklaas DIY’s, recepten & decoratie

Sinterklaas is in het land en dat betekent dat ik meteen in de december stemming kom. Afgelopen weekend heb ik al surprise gehad bij mijn vriend thuis en daarvoor ben ik dus al aan de slag geweest met cadeautjes kopen en inpakken. Eerdere jaren liep ik altijd stage tijdens de Sinterklaas tijd, maar dit jaar voor het eerst sinds vijf jaar niet! Dit voelt voor mij heel onwennig en ik mis de hele Sinterklaas drukte. Vandaar dat ik toch wat inspiratie met je wil delen voor leuk Sinterklaas DIY’s, leuke recepten en tips voor leuke Sinterklaas decoratie.

Voorheen heb ik altijd Sinterklaas gevierd op mijn stages en was ik vooraf druk bezig met het versieren van het lokaal waar ik stage liep. Ik vond dit altijd super leuk en dit is iets wat ik ook vanuit thuis heb meegekregen. We hadden zelf namelijk altijd een Pietenboom in huis staan. Dit waren wat takken in een hoge vaas waar zwarte pietjes, cadeautjes en lampjes in hingen. Deze mis ik stiekem wel! Omdat ikzelf altijd hou van die creativiteit, wil ik jullie graag wat van mijn inspiratie delen om ook deze Sinterklaastijd spetterend door te komen!

Sinterklaas recepten
78cf5c130d4433eaebab4f2b41e5def0
Cadeau label sinterklaas
Pakjesavond
aftelkalender_sinterklaas_
Sinterklaas decoratie wand
Sinterklaas taart
Sinterklaas decoratie huis
snoeppot sinterklaas

Wanneer je op Pinterest rond kijkt, zie je prachtige dingen die je kunt knutselen voor je surprise, hoe je de klas kunt versieren, maar ook leuke decoratie voor in huis. Ik vond ook dit ontzettende leuke recept voor een bladerdeeg staf die super leuk is om als snack te gebruiken tijdens het uitpakken van de cadeautjes op Sinterklaasavond. Ik merk dat ik zo aan het einde van de Sinterklaas tijd de pepernoten beu ben en dan is dit een leuke vervanger!

Een leuk hoekje creëren in huis is ook ontzettend leuk. Op deze blog kwam ik verschillende leuke teksten tegen om in je lightbox of letterbox te doen om daar een leuk hoekje mee te maken voor Sinterklaas. Denk aan ‘Oh kom er eens kijken’ en ‘Waren de letters op dit bord ook maar chocoladeletters’. Echt super leuk en zeker ook niet moeilijk!

Daarnaast kun je ook hele leuke manieren bedenken om samen met je kind af te tellen tot pakjesavond. Ik vond deze aftelkalender echt super leuk! Zo kun je creatief bezig zijn en je maakt het met deze printables niet zo moeilijk voor jezelf. Nog een manier om creatief bezig zijn, is bijvoorbeeld het maken van een Sinterklaas taart die je neerzet op tafel of het maken van leuke snoeppotjes voor Sinterklaas. Ik vind het snoeppotje met de gouden deksel super leuk, maar hier vind je nog veel meer ideeën!

Ik ben in ieder geval helemaal klaar om Sinterklaas te gaan vieren en te genieten van al dat lekkers wat erbij hoort. Ik ben heel benieuwd of jij ook met de Sinterklaas tijd je creativiteit laat zien en of je een van deze DIY’s of decoratie ideeën gaat uitproberen. Wil je de DIY’s bewaren of later nog terugkijken? Je kunt ze gemakkelijk opslaan via Pinterest of mijn DIY bord voor Sinterklaas volgen.

Hoe vier jij dit jaar Sinterklaas?

12 Comments

 • Reply
  Darina
  november 21, 2019 at 06:29

  Wij vieren geen Sinterklaas maar genieten wel van de sfeer. Die bladerdeeg staf vind ik geweldig.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 28, 2019 at 11:30

   De sfeer is vaak heel leuk ja! Ik merk wel dat ik er nu veel minder van mee krijg, nu ik geen stage loop.

 • Reply
  Mei Qi
  november 21, 2019 at 08:25

  Wij vieren wel sinterklaas. Super leuke ideetjes 🙂

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 28, 2019 at 11:31

   Leuk! Hopelijk heb je wat aan de ideetjes!

 • Reply
  Marloes
  november 21, 2019 at 14:34

  Mijn vriend heb ik overgehaald om voor elkaar surprises te maken, haha, dus wij vieren dit jaar gelukkig wel Sinterklaas. Die bladerdeegstaf is heel tof, misschien dat ik die ga proberen te maken!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 28, 2019 at 11:30

   Oh wat leuk! Vaak is het voor elkaar niet zo moeilijk, althans dat heb ik zelf! Die is leuk hè? Ik wil hem ook nog proberen!

 • Reply
  Saskia
  november 22, 2019 at 07:13

  Super leuk deze DIY! Wij vieren Sinterklaas samen met mijn ouders en dit jaar voor het eerst ook met ons zoontje Noa. Heel erg veel zin in alle gezelligheid 🙂

 • Reply
  Claire
  november 22, 2019 at 13:47

  Ahh wat een leuke tips! Sinterklaas vier ik niet echt meer. Hoewel, ik heb 3 avonden met lootjes trekken in de agenda staan 😉 Maar niet meer zoals vroeger. Ik vind dat ook veel gezelliger! Een advent calender vind ik ook echt heel leuk!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 28, 2019 at 11:27

   Wij vieren zelf inderdaad ook alleen maar met surprise, maar ik vond de hele aankleding van Sinterklaas wel altijd super leuk!

 • Reply
  Glamourista
  november 30, 2019 at 00:41

  Zo jammer dat we dat in België niet zo vieren, het lijkt me zo tof!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   december 3, 2019 at 18:08

   Heel jammer inderdaad. Ik heb het altijd heel leuk gevonden om Sinterklaas te vieren.

  Leave a Reply