Week 45 – Vrij & twee afwijzingen

Afgelopen week wil ik eerlijk gezegd liever vergeten en weer op naar een nieuwe week. Gelukkig is dat moment vandaag ook aangebroken! Zoals ik vorige week al deelde, ben ik op dit moment druk bezig met mijn stage voor februari en helaas werd ik afgelopen week flink teleurgesteld. Ook lukte het mij afgelopen week niet om al mijn to-do’s af te strepen en was er veel regen. Ik vertel je er alles over.

De maandag was een erg productieve dag, waarop ik begon met het schrijven van de blogpost van afgelopen maandag. Dit is mijn vaste ritueel in de ochtend voordat ik ga sporten en het voelt altijd zo goed om al iets af te hebben voordat ik ga sporten. Na het sporten ging ik weer druk verder met alles. Ik wilde namelijk nog van alles doen, want er kwamen twee sollicitatiegesprekken aan. Ik wilde mijn gesprekken dus nog even voorbereiden, want het is namelijk een strenge procedure voordat je in aanmerking komt voor de stages die ik graag zou willen. Ik bereidde mijn gesprekken die middag goed voor en ik lakte ook mijn nagels in een lichtroze kleurtje. Ik vond dat dit namelijk ook netjes moest zijn en het zorgde ook voor wat ontspanning.

Dinsdagochtend besloot ik nog even mijn haren netjes te doen en deed ik nog wat kleine dingen in huis. Die middag had ik namelijk mijn eerste sollicitatiegesprek en voor mijn gevoel verliep dit super goed. In de middag ging ik thuis weer productief aan het werk en ook in de avond ging ik nog even door. Ik had namelijk helemaal de flow te pakken!

Lees: Hoe vergroot ik mijn flow

De woensdag vloog echt voorbij, zonder dat ik heel veel had gedaan. Ik schreef de blogpost van afgelopen donderdag en afgelopen zaterdag, rondde een samenwerking af en werkte aan een verslag en presentatie van school. Ook bereidde ik mijn gesprek weer voor, want donderdag had ik het tweede sollicitatiegesprek. Ook dit gesprek op donderdag ging voor mijn gevoel erg goed en vervolgens kwam het moment dat ik in spanning zat te wachten.

Vanaf donderdagmiddag tot vrijdag 16:45 uur zat ik in spanning te wachten op twee telefoontjes van deze stageplekken. Helaas, bij beide kreeg ik slecht nieuws. Ik was helemaal van slag, want dit was hetgeen waar ik echt op gehoopt had. Toch moest ik mijn schouders er weer onder zetten, maar eerst even afleiding zoeken. Zo ging ik aan de slag met het schrijven van een aantal blogposts. De blogposts die namelijk de afgelopen dagen online zijn gekomen en nog gaan komen, zijn namelijk geschreven voor een presentatie op school. Ze zijn net iets anders en meer gericht op persoonlijke ontwikkeling dan normaal, maar passen wel nog in het straatje van de blog. Dit gaf mij die avond gelukkig wat afleiding en zorgde ervoor dat ik nog wat taken kon afronden.

Het weekend verdiepte ik mij daarom al in andere opties voor stageplaatsen en schreef ik ook weer wat sollicitatiebrieven.

Helaas sluit ik deze week ook af met een niet volledig afgestreepte to-do lijst. Ik had namelijk nog veel meer willen doen, maar alles zat tegen. Ik wilde zo al de hele week foto’s maken, maar het bleef maar regenen. Hopelijk komt er deze week iets beter weer, kan ik de foto’s wel maken en heb ik wat meer geluk met solliciteren.

Hoe zag jouw week eruit?

6 Comments

 • Reply
  Edith-Sofia
  november 11, 2019 at 12:50

  Wat balen van je stageplek! Hopelijk komt er deze week een mooie nieuwe kans voor je. Ik heb vorige week een fijne week gehad, lekker rustig aan. Goed afgesloten met een lekker etentje in de stad en cocktails met een vriendin.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 11, 2019 at 15:28

   Het was inderdaad balen! Mijn zondagmiddag en avond heb ik ook besteed aan nieuwe sollicitatiebrieven schrijven, hopelijk met meer succes! Wat fijn dat je een fijne week hebt gehad. Dat klinkt meteen als een goede afsluiter.

 • Reply
  Ilona Wielinga
  november 11, 2019 at 17:14

  Altijd vervelend zo’n afwijzing. Herkenbaar ook, dat je het gevoel had dat het goed ging, en je vervolgens toch word afgewezen.
  Wel een lekkere afsluiting van de week. En ik duim voor je dat je toch een leuke en fijne stageplek vind. Ik moet er volgens schooljaar ook weer aan geloven.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 19, 2019 at 15:20

   Ja, inderdaad even balen! Maar de schouders er weer onder en weer flink solliciteren. Jij ook heel veel succes met het vinden van een stageplek voor volgend jaar.

 • Reply
  Giovanna Jansen
  november 15, 2019 at 22:25

  Wat balen zeg, zeker als je zelf een heel goed gevoel had na het gesprek. Heb ik ook wel eens gehad. Dan ben je daarna echt even uit het lood geslagen. Veel succes met solliciteren, op naar dé leuke stageplek!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 19, 2019 at 15:28

   Dat is inderdaad balen, maar ook dit komt wel weer goed. Ik was inderdaad even van het padje, maar daarna heb ik weer de schouders eronder gezet.

  Leave a Reply