25 persoonlijke blogideetjes

Mijn blog bestaat voornamelijke uit persoonlijke blogposts. Iedere maandag komt er een blogpost online over mijn afgelopen week, met soms wat handige tips die ik zelf die week toepaste en wat ik zoal deed. Daarnaast zijn er ook een heleboel andere blogposts die voorbij komen op mijn blog die een kijkje geven in mijn leven. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er al een blogpost over schrijven en daarom leek het mij leuk om 25 blogideeën met je te delen voor jouw persoonlijke blog.

Toen ik startte met mijn blog, vond ik het doodeng om persoonlijk te bloggen. Ik wilde absoluut niet weten dat mijn omgeving wist dat ik een blog was begonnen. Ik deed het toen een tijdje allemaal in het geheim. Ik gebruikte geen persoonlijke foto’s waarmee te achterhalen was dat ik het meisje achter de blog was. Op dit moment ben ik daar gelukkig overheen en schrijf ik steeds meer persoonlijke blogposts en deel ik dus ook veel meer met jullie. Ondertussen maak ik er geen probleem van, vind ik het grappig als ik ooit in de stad herkent wordt door een lezer en krijg ik steeds vaker van vriendinnen te horen dat ze iemand in de bus zagen zitten die mijn blog aan het bekijken waren. Alleen maar leuk!

Op mijn blog komen dus veel persoonlijke blogposts online, zo schreef ik een serie aan blogposts over mijn diagnose. Ik kreeg namelijk afgelopen februari de diagnose chronisch vermoeidheidssyndroom. Hier ging een heel proces aan vooraf, maar ook daarna volgt nog een proces. Ik krijg van steeds meer mensen te horen dat zij kampen met dit soort diagnoses of soortgelijke symptomen. Ik zag het dus als kracht, want door mijn ervaringen en mijn proces te delen, kan ik anderen helpen. Dit zijn een aantal blogposts die ik schreef over mijn diagnose en het proces daarna:

Daarnaast schreef ik ook een heleboel persoonlijke blogposts die helemaal niets met mijn diagnose te maken hadden, maar die wel een persoonlijk tintje hebben. Een kleine greep uit die blogposts:

25 persoonlijke blogideetjes

Hier kun je misschien al een heleboel ideeën voor je blog uithalen, maar ik wil nog 25 ideeën meer met je delen voor persoonlijke blogposts. Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Over alles wat je denkt, voelt of doet kun je wel een blogpost schrijven. Zo heb ik afgelopen week in spanning gezeten of ik wel of niet zou zijn aangenomen voor mijn stage, alleen hierover kan ik al tig blogposts schrijven; hoe ik omga met stress, mijn ideale stageplek of hoe ik mijzelf voorbereid op een sollicitatiegesprek. Allemaal onderwerpen waar ik iets over kan schrijven en simpelweg iets wat mij afgelopen week heeft beziggehouden. Hier volgen 25 ideeën waar ook jij over zou kunnen schrijven.

 1. Schrijf een terugblik naar afgelopen maand of zelfs het afgelopen jaar.
 2. Stel een bucketlist op voor de dingen die je nog graag zou willen doen (en neem je lezers mee in het proces van de dingen doen op je bucketlist!).
 3. Deel vijf dingen die typisch jou zijn.
 4. Maak een lijstje van de dingen die je doet als je je rot voelt.
 5. Deel jouw ergernissen of irritaties (bijvoorbeeld wanneer iemand het laatste koekje pakt en de lege verpakking niet opruimt, argh!).
 6. Super interessant om te lezen: deel jouw moneymindset (of schrijf eens over jouw huishoudboekje).
 7. Deel je plannen voor de komende tijd, denk aan to do’s, vakanties, uitstapjes.
 8. Beschrijf jouw gekke gewoontes.
 9. Deel je successen van afgelopen week, maand of jaar (denk zo groot en zo klein mogelijk).
 10. Schrijf over jouw onzekerheden (je bent heus niet de enige).
 11. Omschrijf jezelf in vijf woorden (of laat iemand anders jouw omschrijven in vijf woorden).
 12. Deel jouw beste aankopen van het afgelopen seizoen.
 13. Beschrijf wat zijn jouw beste eigenschappen?
 14. En deel jouw leerdoelen of valkuilen.
 15. Deel jouw routines (bijvoorbeeld jouw ochtend- of avondroutine).
 16. Schrijf over wat je nog graag zou willen leren of ontwikkelen.
 17. Maak een lijstje van de dingen die jouw energie geven (ook hier schreef ik zelf al eerder over).
 18. Schrijf een blog over een leuke herinnering of een grappig moment.
 19. Vertel eens over persoonlijke groei (bijvoorbeeld door het bloggen of door je stages).
 20. Deel eens de dingen waar je trots op bent.
 21. Beantwoord eens de vragen die dagelijks aan je worden gesteld.
 22. Maak een lijstje van de dingen waar jij blij van werd.
 23. Deel wat er op jouw verlanglijstje staat.
 24. Maak een lijstje van de dingen die jij het liefst doet als je een dag vrij bent.
 25. Omschrijf jouw droombaan, droomstage of droomhuis. Zeker goed wanneer je net als ik moet solliciteren voor een stage!

En dit lijstje kan alleen nog maar langer en langer worden met persoonlijke blogposts die jij kunt schrijven. Ik ben benieuwd of jij met een van deze ideeën aan de slag gaat en ik ben erg benieuwd geworden naar jouw persoonlijke blogposts en ik heb zelf ook helemaal zin gekregen om hiermee aan de slag te gaan!

Waar blog jij graag over?

10 Comments

 • Reply
  Darina
  november 9, 2019 at 09:35

  Mooie inspiratie voor persoonlijke blogs. Ik schrijf af en toe een persoonlijke update, maar het is wel leuk om hier iets meer mee te doen.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 11, 2019 at 15:33

   Persoonlijke updates doen het altijd goed en vind ik zelf ook heel fijn om te schrijven en te lezen. Soms vind ik zo’n persoonlijke update te breed; je kunt het namelijk over alle onderwerpen hebben.

 • Reply
  Rachel
  november 9, 2019 at 15:06

  Wat een persoonlijke inspiratie, en wat goed dat je dit allemaal deelt!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 11, 2019 at 15:32

   Dankjewel! Fijn dat het in de smaak valt.

 • Reply
  gea
  november 9, 2019 at 15:56

  Een een leuk inspirerend artikel! Ik zal zeker een paar onthouden voor een eventuele toekomstige blog

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 11, 2019 at 15:31

   Zeker doen! Ikzelf gebruik graag Pocket om dit soort blogposts op te slaan of bijvoorbeeld lekkere recepten. Gemakkelijk met een klik op de knop opslaan.

 • Reply
  Marsha
  november 9, 2019 at 20:36

  Handige tips heb je gegeven! ^^ Fijn voor als je even geen inspiratie heb.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 11, 2019 at 15:30

   Dankjewel! Inderdaad, zeker handig! Ben benieuwd of je het gaat gebruiken.

 • Reply
  Jessica J.
  november 12, 2019 at 09:57

  Altijd leuk, zo’n extra dosis inspiratie! Die gekke gewoontes is een goede, want zo heb ik er wel een paar …

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 19, 2019 at 15:21

   Graag gedaan! Ik ben benieuwd of je het gaat gebruiken voor je eigen blog.

  Leave a Reply