9 dingen die mij energie geven

Afgelopen dagen ben ik flink verkouden geweest, was ik niet vooruit te branden hierdoor en ook het weer zat niet echt mee. Het was flink koud en gisteren heeft het zo’n beetje de hele dag geregend. Het liefst kruip ik de hele dag op de bank onder een dekentje met een grote kop thee en een serie (precies wat ik gisteren ook heb gedaan!). Niet erg voor een dagje, maar na een tijd word ik hier alleen maar moe van. Tijd om dan iets te gaan doen waar ik energie van krijg en wat weer zorgt voor een volle batterij bij mij.

Wandeling

Wanneer ik de hele dag achter mijn laptop zit, ben ik na verloop van tijd gaar. Er komt dan nog weinig uit mijn vingers, ik staar naar het beeldscherm en mijn lichaamshouding verslechterd. Dan is het echt tijd om even een pauze te nemen en iets actief te gaan doen. Op die momenten vind ik het heerlijk om even te gaan wandelen (zeker als het zonnetje een beetje schijnt!). Dit kan een kleine wandeling zijn, maar je kunt ook een wandeling maken van een uur. Bij mij verschilt het een beetje van de hoeveelheid tijd die ik heb en waar ik behoefte aan heb, natuurlijk speelt het weer ook mee! Na die wandeling ben ik weer opgeladen en kan ik weer aan de slag.

Journalen

Wanneer ik alleen maar achter mijn laptop verslagen aan het schrijven ben, word ik hier na verloop van tijd zo moe van en is het echt tijd voor iets anders. Het wordt dan tijd om mijn hoofd even leeg te maken of juist weer op te laden met nieuwe dingen. Vaak pak ik mijn journal er dan bij en hierin ga ik wat schrijven, tekenen en knippen en plakken. Uiteindelijk heb ik al mijn gedachten op papier kunnen zetten, heb ik mijn creativiteit weer de vrije loop kunnen gaan en heb ik weer nieuwe energie!

Dansen en zingen op je favoriete nummer

Ik luister heel veel muziek; wanneer ik onderweg ben, tijdens het sporten of als achtergrondmuziekje. Ik luister verschillende soorten nummers, maar heb wel een aantal echte favorieten. Op die nummers kan ik even helemaal los gaan en op mee dansen en meezingen. Dit zorgt ervoor dat ik weer in een positieve flow terecht kom en weer een boost aan energie krijg! Soms moet ik daarentegen ook even tot rust komen met muziek. Wanneer ik een drukke dag heb gehad met veel indrukken, voelt het voor mij fijn om even tot rust te komen, mijzelf terug te trekken en mijn eigen favoriete nummers af te spelen en er simpelweg rustig naar te luisteren.

Selfcare

Selfcare geeft mij ook energie! Het kan heel verschillend zijn wat ik dan doen, maar een warm bad kan mij soms al opladen. Hetzelfde geldt voor het verzorgen van mijn huid, mijzelf mooi maken met make-up en mijn haren leuk doen. Wanneer ik een minder fijne dag heb, vind ik het soms ook fijn om mijzelf juist helemaal op te maken en mijn leukste kleding uit mijn kast te trekken, dit geeft namelijk echt een boost aan energie.

Mini workout

Sindskort probeer ik iedere dag een workout te doen. Zo sport ik twee keer in de week buitenshuis en die andere dagen wil ik thuis iets doen. Wanneer ik langer de tijd heb, kies ik vaak voor een langere workout via YouTube of ik doe een mini workout. Ik heb voor mijzelf een aantal simpele oefeningen opgeschreven die ik ieder een minuut uitvoer (en twee oefeningen 30 seconden). Dit is een workout van vijf minuten die ergens tussendoor kan, ‘s ochtends voordat je naar het werk gaat of net voordat je naar bed gaat. Deze workout zorgt ervoor dat ik mijn dag goed begin, geeft mij tussendoor weer energie of sluit mijn dag goed af.

Plannen maken

Ik ben wat dat betreft echt een structuurjunkie! Ik heb het liefst alles op orde in mijn planner en ik vind het heerlijk om plannen te maken. Het geeft mij daarom ook energie om achter mijn bureau te gaan zitten met een vel papier, een pen en mijn planner en simpelweg doelen te stellen en plannen te maken. Dit zorgt ervoor dat ik alles uit mijn hoofd heb kunnen opschrijven, weet waar ik aan kan gaan werken en weer het overzicht heb. Dit voelt voor mij altijd zo goed!

Een powernap

Soms moet je batterij echt even opladen en dan is er niets fijner dan een powernap. Even tot rust komen met mijn ogen dicht en daarna weer verder gaan! Voor een snelle herstart en een nieuwe dosis alertheid is een powernap van 10-20 minuten genoeg. Een powernap van anderhalf uur is soms moeilijker in te plannen, maar zorgt ervoor dat je alle fases van slaap doormaakt en dit komt ook je creativiteit ten goede.

Opruimen

Het is niet zo dat ik van opruimen altijd energie krijg, maar het helpt wel mee! Wanneer ik in een opgeruimd huis of kamer rondloop, krijg ik veel meer energie dan in een rommelig huis. Daarnaast vind ik het heerlijk om bijvoorbeeld mijn beautykasten uit te zoeken, daarin te rommelen, alles herorganiseren en nieuwe dagelijkse producten ga sorteren. Ik kan hier uren mee bezig zijn en vervolgens geeft het mij ook nieuwe energie wanneer ik weer met een opgeruimde stash mijn make-up doe.

Een afgestreepte to-do list

Als laatst geeft ook een afgestreepte to-do list mij energie! Dit klinkt misschien heel vreemd, want het kost vaak energie om alles op je to-do lijst af te strepen, maar wanneer ik het voor elkaar heb gekregen, geeft het mij energie. Het zorgt ervoor dat ik weer zin heb in de volgende dag of in de volgende week. Hierbij is het belangrijk dat jij voor jezelf haalbare doelen stelt en geen to-do lijst maakt die je toch niet kunt bereiken. Ik maak voor mijzelf altijd twee to-do lijstjes in mijn planner. Aan de linker kant komen de taken die moeten, waar een deadline aan gebonden is en waar ik niet omheen kan. Aan de rechter kant komen taken die eventueel kunnen, die ik graag zou willen doen, maar die geen must zijn. Dit zorgt ervoor dat ik allereerst overzicht heb en ook genoegen neem met alleen de taken die moeten.

Deze 9 dingen geven mij in ieder geval weer energie en een boost om er weer tegenaan te gaan. Ik ben benieuwd welke dingen ook voor jou gelden of misschien heb jij wel helemaal andere dingen die jou energie geven!

Wat geeft jouw energie?

 

16 Comments

 • Reply
  Ilona Wielinga
  november 2, 2019 at 15:55

  Wat een heerlijk lijstje!
  Ik kan ook zo blij worden van een afgerond to do lijstje. En lekker mee performen op mijn favoriete muziek geeft ook altijd een goed gevoel.

 • Reply
  Lisa Heleen
  november 2, 2019 at 22:37

  Een afgestreepte to do list geeft mij inderdaad ook een boost! Helaas lukt dat de laatste tijd niet goed. Een wandeling staat ook hoog op de lijst, vind ik erg fijn!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 4, 2019 at 16:21

   Het is inderdaad niet altijd mogelijk helaas. Belangrijk om vooraf goed je tijd in te schatten en altijd tijd als reserve te houden. Wellicht een idee om binnenkort een blogpost over te schrijven.

 • Reply
  Darina
  november 3, 2019 at 17:14

  Mooi lijstje! Ik krijg altijd energie van een wandeling, fotograferen en schrijven.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 4, 2019 at 16:19

   Schrijven voelt voor mij ook altijd heel goed! Dit is ook de belangrijkste reden dat ik jaren geleden ben begonnen met bloggen!

 • Reply
  Mathilda
  november 3, 2019 at 23:22

  Fijn lijstje zeg! Je to-do lijst afstrepen voelt inderdaad ook echt heerlijk! Ik krijg vooral energie van lekker creatief bezig zijn.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 4, 2019 at 16:18

   Dat voelt inderdaad heerlijk en ik wil dan juist weer mijzelf overtreffen en het die dag daarna weer voor elkaar krijgen! Creatief bezig zijn is ook altijd heel ontspannend en geeft mij ook energie!

 • Reply
  Rosanne
  november 4, 2019 at 12:55

  Oh een wandeling en dingen plannen geven mij ook echt energie. En ik vind het heerlijk om een paar hoofdstukken uit mijn boek te lezen, werkt ook enorm ontspannend.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 4, 2019 at 16:17

   Dat werkt voor mij inderdaad ook heel ontspannend!

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  november 5, 2019 at 11:37

  Even een wandeling maken geeft mij ook veel energie! Oh, en lezen zorgt ervoor dat ik ontspan en daardoor weer energie heb om andere dingen te doen ­čśë

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 11, 2019 at 15:40

   Lezen vind ik ook heerlijk. Wel moet ik na bijvoorbeeld een halfuur echt het boek wegleggen, zodat ik wel weer verder ga met de taken waar ik aan moet werken.

 • Reply
  Silkeblogs
  november 5, 2019 at 14:23

  Een fijn lijstje! Ik zou die dingen ook allemaal wat meer moeten doen!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 11, 2019 at 15:39

   Bij mij schiet wandelen er op dit moment ook weer wat meer in. Zeker wanneer het koud is en veel regent..

 • Reply
  Claire
  november 6, 2019 at 11:05

  Wat een goed lijstje! Wandelen en/of een powernap geven mij ook altijd energie. Ook om even wat anders te doen naast mijn laptop. Dan ga ik bijvoorbeeld even een halfuurtje opruimen of wat eten zodat je even van het scherm weg bent.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 11, 2019 at 15:36

   Een halfuurtje tussendoor iets anders is soms heel fijn. Ik zet voor mijzelf altijd een wekker na bijvoorbeeld een halfuur, zodat ik niet verzonken raak in bijvoorbeeld het opruimen.

  Leave a Reply