Mijn wishlist na een styling adviesgesprek

Afgelopen maandag had ik een super interessant gesprek met Sarah, namelijk een styling adviesgesprek. Ik had vooraf wat informatie gegeven over mijn figuur en de dilemma’s waar ik tegenaan loop, zodat wij deze tijdens het gesprek konden bespreken en zij mij een passend advies zou kunnen geven. Zo hebben wij het inderdaad gehad over mijn figuur, een peerfiguur en daarnaast ook over wat prettig zou zijn om te dragen voor stages. Een heel interessant gesprek, waarbij ik een aantal tips heb gekregen rondom materialen en kledingstukken. Door al die tips ben ik even anders gaan kijken naar mijn garderobe en heb ik een lijstje gemaakt van items die ik nog mis in mijn kledingkast en die perfect zouden zijn voor mijn figuur. Tijd om mijn wishlist na een styling adviesgesprek met je te delen.

Uit het gesprek kwam allereerst naar voren dat ik een peerfiguur heb, dit wist ik van mijzelf al en dat maakte het al meteen een stuk makkelijker. Wanneer je een peerfiguur hebt, ben je smaller van boven en breder rondom de heupen en bovenbenen. Zo heb ik erg smalle schouders, een smalle taille en kleine borsten en in verhouding veel bredere heupen en bovenbenen. Wanneer je iemand met een peerfiguur wilt gaan stylen, is het belangrijk om het weer in balans te brengen en dit kun je doen door gebruik te maken van verschillende soorten broeken en tops.

417fde41fd15427189ecf2278203ed30
b62372ea76da7359320d50403dd1d457
1109a507f4f5cfcbfe9908f7aea9a999
846e6017d263f0ee8c9c9696245679e5
2dea3d64ca1a2190f281e4bb964530e2
9331ee4c590656fecc8992c73bb98993

Volume, kleuren en prints

Ik ben dus erg smal van mijn heupen tot mijn schouders en het is dus belangrijk om hier volume aan toe te voegen om het vervolgens weer in balans te brengen. Dit doe je door de juiste mouwen te kiezen voor je tops, bijvoorbeeld ruches of pofmouwen of een blazer met sterke schouder.

Daarnaast kan ook de neklijn de balans maken of breken. Zo kun je beter voor een hogere hals kiezen dan bijvoorbeeld een diep decolleté. Zo laten boothalzen, hooggesloten tops, off schoulder of strapless tops je schouder optisch breder lijken en dus meer in verhouding met je heupen.

Daarnaast kan het gebruik van drukke kleuren, felle prints en horizontale strepen in de bovenkleding ook geen kwaad, dit zorgt er namelijk ook voor dat het meer de aandacht trekt in plaats van de (in mijn ogen) brede heupen.

Daarnaast, wat was ik hier blij om, zorgen grote truien met een verlaagde schouderaanzet ervoor dat je schouders ook breder lijken en je hierdoor ook meer in balans bent. Zeker wanneer je dit bijvoorbeeld combineert met een skinny jeans. Ik had toevallig net afgelopen week een prachtige trui gekocht, die inderdaad precies aan deze kenmerken voldoet met tevens een sprekende kleur.

Daarnaast zijn ook lengtes van vesten en jasjes erg belangrijk. Wanneer je een kort vest of jas draagt, eindigt deze vaak op het breedste punt van je heupen. Dit zorgt ervoor dat meteen daar de aandacht ligt. Wanneer je juist kiest voor een langer vest of langere jas, wordt het weer meer gelijk getrokken en is het dus weer meer in balans. Hetzelfde geldt voor stoffen, dit kan een outfit maken of breken. Wanneer je kiest voor een blouseje, kun je beter kiezen voor een stof die soepel valt, dan een hele stijve stof. Op mijn wishlist komen dus zeker een aantal mooie blousejes te staan met een soepele stof.

c1462366a596d0694938c1f9aa6bd5a5
5a184bbcdad46964cf02dc8cfb66319f
45e74fb3a963f67fd8ec297eafe35b6c
5ed979b5ccc62258cb930f3b55b3175d
c51011f042460384473d39b24599bb5e
62dee16d09ac976891dec58f412cb132

High-waist, flared en paperbag pants

Wanneer je een peerfiguur hebt, wil je de brede heupen niet benadrukken, maar juist de nadruk leggen op je smalle taille. Een high-waist skinny jeans zorgt ervoor dat je deze smalle taille benadrukt. Hierbij is het wel belangrijk om de top iets te laten blousen of er een wijde trui op te dragen voor de balans. Wanneer je juist kiest voor een low waist skinny jeans, hier heb ik zelf ook echt een hekel aan, leg je juist totaal niet de nadruk op de smalle taille, omdat deze te laag eindigt.

Wat ook perfect is en waar ik stiekem zelf ook al voor aan het kijken was, is een wide leg pants of flared broeken. Deze kun je zelfs combineren met hele strakke tops en zelfs dan blijft je lichaam in balans. Ook paperbag pants zijn een goede investering om je heupen op een mooie manier te benadrukken. Het staat hierbij wel weer mooier om de top iets te laten blousen. Beide broeken komen dus ook zeker op mijn wishlist te staan en wel heel typisch dat ik hier ook voorheen al voor aan het kijken was.

Wanneer ik wil gaan voor een rokje of jurkje, is een A-lijn rok het mooist. Ik merk dit ook zo in hetgeen wat ik zelf het mooist vind en mijn kledingkast ligt ook bijna alleen maar vol met deze A-lijn modellen. Dit komt namelijk doordat het geleidelijk uitloopt en het allemaal in balans brengt. Het mooiste is ook wanneer de rok tot halverwege het bovenbeen komt, net over de knie (midi) of een maxi model. Net boven de knie of juist net boven de enkels, laat het figuur weer minder complimenteren. Ik merk dit zelf ook zo wanneer ik voor de spiegel sta en net een verkeerd item aan heb, het is meteen een stuk minder flatterend.

Mijn wishlist

Geruiten blazer
Lange blazer
High-waist skinny jeans
Paper bag
Flared pants
Blazer
Blouse
Blouse
Trui
Geruiten blazer
Lange blazer
High-waist skinny jeans
Paper bag
Flared pants
Blazer
Blouse
Blouse
Trui

Ik heb echt ontzettend veel geleerd tijdens het halfuur dat ik met Sarah gesproken heb, ondertussen was ik druk bezig met het maken van aantekeningen en naderhand met het opzoeken van de perfecte kledingstukken om toe te voegen aan mijn garderobe. Nu kan ik in ieder geval weer aan de slag met de tips die ik heb gekregen en kan ik weer leuke combinaties maken die mijn lichaam in balans houden.

Heb jij wel eens een styling adviesgesprek gehad en welk figuur heb jij?

11 Comments

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  oktober 24, 2019 at 10:46

  oh ik krijg hier altijd zoveel inspiratie van!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 24, 2019 at 21:20

   Leuk hé? Het gesprek met Sarah was ook zo interessant, dit zorgde er ook voor dat ik weer helemaal vol inspiratie zat!

 • Reply
  Marjoleine
  oktober 24, 2019 at 22:35

  Wat tof! Lijkt me super inspirerend om een keer te doen, ik heb zelf ook een peer figuur (denk ik, haha) en vind je items heeeel leuk!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 28, 2019 at 17:59

   Zeker een aanrader. Wellicht staan deze items je ook heel goed vanwege je peerfiguur!

 • Reply
  darinanykl
  oktober 25, 2019 at 06:51

  Het lijkt me geweldig om een keer een stylinggesprek te doen en zo meer inzicht te krijgen wat me écht goed staat.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 28, 2019 at 17:58

   Echt een aanrader om eens te doen! Ik kijk nu heel anders naar mijn kledingstukken.

   • Reply
    darinanykl
    oktober 29, 2019 at 07:34

    Ja dat geloof ik. Het staat op mijn lijstje 🙂

 • Reply
  mathilda
  oktober 25, 2019 at 11:00

  Super leuk! Ik geloof inderdaad ook dat het je een hoop nieuwe inzichten geeft 🙂

 • Reply
  Clairecodi
  oktober 29, 2019 at 10:30

  Wat interessant! Lijkt me heel leuk om zo’n gesprek te hebben. Ik vind de items van je wishlist echt super leuk. Ben zelf ook dol op high waist en paperbag broeken. Ben benieuwd of je stijl ook veranderd door het gesprek 🙂

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 4, 2019 at 16:32

   Ik ben heel benieuwd geworden naar de outfits die jij maakt met de paperbag broeken! Ik heb er zelf nu nog geen, maar hier zal snel verandering in komen!

  Leave a Reply