Dit zijn de leukste citytrips voor in de herfst

Alweer twee jaar geleden ging ik samen met mijn moeder naar Londen! Dit was een fantastische citytrip in november. Het was echt herfstig, alles was in kerstsfeer en we hebben er toen echt van genoten. Afgelopen kerst ging ik samen met mijn vriend naar Parijs en ook dat was heerlijk. Door beide tripjes heb ik gemerkt dat het heel fijn is om in de koudere herfstmaanden er nog even tussenuit te gaan, flink te wandelen en nieuwe plekken te ontdekken. Een break tussen de zomer en de lange winter die nog komen gaat door te gaan kerstshoppen of cultuur snuiven in een andere stad.

fe4c9763fb96dd02bd603a9424494b38
fe0245faea55a7621f88693ed1b11579
e2e7d9661d7c6e46712f796e99755200
8e86f58b0d576f71d6a83fea15491d28
9ee7ce36af048f52853147af116ad48d
fe8484198ca46ce35104370c6a611384

Londen

Het is dus alweer twee jaar geleden dat ik samen met mijn moeder naar Londen ben geweest en wat was dit fantastisch! Wij gingen in november naar Londen en pikte toevallig Black Friday mee. Dit was echt een uitkomst, want we hebben daardoor flink kunnen winkelen met hoge kortingen. We gingen ook echt voor het kerstshoppen naar Londen, want alles was op dat moment in kerstsfeer. We hebben flink rondgekeken en alle bezienswaardigheden gehad en ook flink wat geld uitgegeven aan shoppen. Je kunt er heengaan om cultuur te snuiven, net als ons te winkelen en heerlijk genieten van een warme chocolademelk bij kerstlichtjes.

Ik schreef destijds een heleboel handige blogposts rondom die jouw citytrip naar Londen een beetje makkelijker kunnen maken, zoals goedkope hotels in het centrum en een reisgids!

Malaga

Wanneer je iets meer zon wilt tijdens je citytrip, is Malaga in Spanje nog een leuk idee. Magala is een perfecte stad voor een citytrip en grote kans dat je nog heerlijk weer hebt wanneer je in oktober gaat. De stad is gelukkig niet zo groot, maar perfect wanneer je niet heel lang gaat en toch alles wilt zien. Dit is een heerlijke trip wanneer je nog een beetje zon en warmte wilt meepikken voordat de strenge winter begint. Daarnaast is het ook fijn om een wat rustigere citytrip te hebben met eindeloos tapas eten in plaats van als maar wandelen en bezienswaardigheden bekijken.

f26d19ff44fb00eb6ef4c9a99d473232
a9f795367b00749c701fb1871372d75d
402021c47a50dc938bb8e99ae0b9b9ed
c008fddd43f586ec868556955ef1ff71
3ca3f32e2450a70254e8ecbf1b9af963
a7e6fa1bb1dd670c6f0a322217cf5d04

Parijs

Afgelopen kerst ben ik samen met mijn vriend naar Parijs gegaan en dit was ook echt heel leuk om te doen. Wij gingen dus met kerst, maar je kunt ook in de herfst gaan of bijvoorbeeld in november wanneer alles al in kerstsfeer is. Wanneer je in Parijs bent, moet je ook alle bezienswaardigheden afgaan en natuurlijk genieten van de Eiffeltoren met avondlicht. Wanneer je in november gaat, kun je wellicht ook Black Friday meepikken en nog wat leuke kerstcadeautjes shoppen.

Het was echt een fantastische trip, met toevallig prachtig weer! Wel raad ik je aan om je citytrip met kerst goed voor te bereiden, want niet alle bezienswaardigheden zijn open en hetzelfde geldt voor winkels en restaurants. Daarnaast kan het ook enorm druk zijn in de restaurants, want in Parijs gaan mensen vaak met de kerstdagen buiten de deur eten. Reserveer daarom ook op tijd als je ergens wilt gaan eten met de kerstdagen. Wij zelf hebben een heleboel bezienswaardigheden bekeken tijdens onze eerste dag Parijs, wat tevens ook eerste kerstdag was. Ik nam je die hele dag ook mee op sleeptouw in deze blogpost.

3b9762aae686f2ae3e56c5ad7eebd97f
16e7b7c5efa3f4360205723f18004921
8d635a77daad06d55656d8015c4d132b
26b784a99b2edcb888cfb2933450afbd
d50a9eb00ac1b66fd342cef337785104
2c15f34315ef052eabb40fc434683148

 

New York

Net als Londen en Parijs is ook New York een ideale stad om naar toe te gaan in de herfst. Wijzelf hebben nog getwijfeld tussen Parijs en New York, maar hebben er toen toch voor gekozen om naar Parijs te gaan, omdat dit net iets handiger was met reizen. Wel kan ik op dit moment een beetje nagenieten van New York, want mijn ouders zijn net teruggekomen van hun week New York. Hartstikke leuk om allemaal te zien en te horen. New York is een van de steden die je simpelweg gezien moet hebben, net als Parijs, maar dan vele malen groter. Op dit moment kon je al genieten van de kerstwinkeltjes, maar wanneer je dichter bij kerst naar New York gaat, hoe uitbundiger en groter de kerstsfeer daar zal zijn. In New York valt zo ontzettend veel te zien dat je jouw ogen uitkijkt! Een ideale trip wanneer je veel wilt zien, maar niet van plan bent om tot rust te komen, want het leven in New York gaat als maar door.

En wat dacht je van België

Wil je niet te ver van huis, dan heb je ook nog verschillende leuke steden in België die je kunt bezoeken. Denk aan Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent en Leuven. Hele leuke steden die je ook kunt bezoeken in de herfst of de winter. Zelf ben ik eens in Antwerpen geweest rond de kerstdagen en deed ik een tripje Gent in begin januari. Het leuke van deze steden is dat je ze ook kunt combineren met overal één of twee overnachtingen. Je hebt toch het idee dat je een hele vakantie erop hebt zitten en je hebt zo ontzettend veel kunnen zien!

Antwerpen

Ikzelf vind het heel leuk om naar Antwerpen te gaan en zeker rondom kerst wanneer alles in kerstsfeer is. Het is een heerlijke stad om te shoppen, uitgebreid te tafelen en te genieten van de Bourgondische stad. Een heel leuk winkeltje met leuke fashion en lifestyle items in Antwerpen is Juttu, hier moet je echt eens naar binnen lopen als je daar bent. Locatie: Meir 19, Antwerpen. Daarnaast is Hotel Pilar een heel mooi modern hotel waar je ook in de ochtend heerlijk kunt ontbijten voordat je de stad gaat verkennen.

Brugge

Brugge is een historische stad die bij de Nederlanders vaak goed in de smaak valt. Brugge bestaat uit heel veel kleine straatjes waar telkens weer iets nieuws te ontdekken is, maar daarnaast moet je een aantal straten echt bezoeken. Vergeet niet Sint-Amandsstraat, Moerstraat en Ezelstraat te bezoeken wanneer je in Brugge bent! Een prachtig hotel met mooie kleuren en een vintage stijl in Brugge is Monsieur Ernest waar je heerlijk kunt overnachten, maar waar je ook een drankje kunt doen aan de bar als je er niet logeert.

Brussel

Brussel begint steeds bekender te worden en een vlotter imago te krijgen en bestaat uit veel meer dan alleen het parlementsgebouw. Wanneer je de verschillende steden in België gaat bezoeken, kun je op de zondag naar een vlooienmarkt in de Marollesbuurt, Hier zijn dan ook de vintage winkels open, maar in de rest van Brussel zijn er weinig winkels open op zondag.

Gent

Gent is ook een prachtige stad. Het eerste tripje met mijn vriend was naar Gent in januari. Gent is een bijna sprookjesachtig oud centrum met smalle straatjes met leuke hotspots. Bijna alle hotspots zitten op loopafstand en wanneer je net als ons in januari gaat, is alles nog in kerstsfeer. Op het gebied van veganistisch en vegetarisch eten moeten je echt naar Gent, want ze hebben genoeg keuzemogelijkheden.

Leuke hotels in Gent zijn 1898 The Post, een uniek en luxe boetiekhotel gelegen aan de gracht en vind je een hotel te klein, dan is een stadsappartement zoals Shelter 7 wel iets voor jou.

Leuven

Leuven staat bekend als studentenstad, maar is daarnaast ook een echte bierstad. De stad bruist namelijk van de vele kroegen waar je een speciaalbiertje kunt proeven. Daarnaast vind je in Leuven en de omgeving verschillende bierbrouwerijen die je kunt bezoeken wanneer je in Leuven bent. Daarnaast ook heerlijk om door de smalle straatjes te dwalen en te genieten van het leven in België!

Dit waren mijn tips voor een citytrip in de herfst, maar het kan daarnaast ook goed in de winter. Zo deed ik zelf meerdere tripjes in de winter en dit was simpelweg ook fantastisch door de mooie sfeer die er dan hangt door kerst.

Welke steden vind jij leuk om te bezoeken in de herfst?

8 Comments

 • Reply
  darinanykl
  oktober 17, 2019 at 07:53

  Over twee weekjes ga ik naar Parijs. Zo mooi in de herfst. Maar Brugge, Gent en New York staan ook zeker op mijn lijstje.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 21, 2019 at 11:06

   Wat een fijn vooruitzicht! Heel erg veel plezier in Parijs!

 • Reply
  Giovanna Jansen
  oktober 17, 2019 at 12:52

  Leuk steden-lijstje! Een aantal staan er zeker op mijn travel bucketlist, voor de toekomst.
  Maar voor deze herfst wil ik in ieder geval naar Brugge gaan. Gent en Antwerpen vond ik prachtig en Brugge schijnt nog mooier te zijn.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 21, 2019 at 11:06

   Heel veel plezier in Brugge! Wellicht kun je nog iets met mijn tips. New York zou ik zelf ook heel graag willen bezoeken.

 • Reply
  Clairecodi
  oktober 17, 2019 at 13:13

  Wat een leuke tips! Ik ben zelf ook naar Parijs, New York en Londen geweest. Ik wil nog wel een keer naar Berlijn gaan, lijkt me zo leuk!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 21, 2019 at 11:05

   Berlijn lijkt mij inderdaad ook erg leuk, maar ben er nog nooit geweest.

 • Reply
  Anouk - Reading Traveller
  oktober 25, 2019 at 02:46

  Leuk om inspiratie op te doen! Ik zou graag nog eens terug gaan naar Londen en Malaga lijkt me ook een erg leuke citytrip. Ik vond Praag ook echt een aanrader in de herfst!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 28, 2019 at 17:59

   Praag lijkt me inderdaad ook heel gaaf in de herfst!

  Leave a Reply