Week 41 – Groeien met Pinterest, home alone & Joker!

Afgelopen week was een ontzettende drukke week, waarin ik heel veel werk heb verzet, iets te weinig mijn rust nam en mijzelf meer verdiepte in groeien met Pinterest. Mijn week bestond voornamelijk uit wandelen met de hond, naar school gaan, zorgen voor verantwoorde voeding en als afsluiter ging ik samen met mijn vriend naar de Joker! Een druk weekje, maar wel met een volledig afgestreepte to-do lijst.

Home alone

Mijn ouders zijn vorig weekend op vakantie vertrokken naar New York en dat betekende dus dat ik samen met mijn broertje en zusje alleen thuis. Vooraf hadden we de taken verdeeld, want iedereen moest gewoon werken en naar school. Typisch, maar precies deze week hadden zowel ik als mijn zusje extreem lange dagen op school. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en hebben we alle dagen goed gegeten en kreeg ook onze hond voldoende aandacht. Het scheelt voor mij hierin zoveel dat ik twee dagen géén school heb en dan simpelweg thuis aan de slag kan.

Die twee dagen heb ik afgelopen week ook gebruikt om goed aan school te werken en zo kon ik ook al mijn taken op mijn to-do lijst afstrepen aan het einde van de week. Op de maandagen en vrijdagen werk ik voornamelijk aan school, maar gebruik ik ook om blogposts te schrijven. Ik las een tijd terug een ontzettend interessante blog over hoe je in één dag tijd al je blogposts kunt schrijven voor één maand! Super interessant, maar ik heb het nog niet verder gelezen over hoe ik het ook echt kan gaan toepassen. Voor nu schrijf ik dus iedere week blogposts die nog dezelfde week online komen. Afgelopen week kwam er dus ook maar één blogpost en mijn Lief Dagboek online, omdat het zo’n hectische week was. De blogpost die afgelopen week online kwam, vond ik wel ontzettend leuk om te schrijven en hier ben ik ook erg lang mee bezig geweest, omdat ik vooraf alles moest uitdenken en uitschrijven. Dit soort blogposts waar ik iets langer mee bezig ben, vind ik ook super leuk om te schrijven (en dus vooraf uit te denken).

1a
5
3

Groeien met Pinterest

Naast dat ik veel bezig ben met school en de blog, gaat mijn tijd ook steeds meer uit naar Pinterest en hoe ik daarmee kan groeien. Ik ben op het moment bezig met het ontwikkelen van checklisten die je kunt gebruiken bij het schrijven van blogposts. Wat er allemaal bij komt kijken als je een blogpost gaat schrijven en welke stappen je zou kunnen nemen na het publiceren van een blogpost. Ook hier maakt Pinterest een groot deel van uit. Ik ben mijzelf dus meer aan het verdiepen in Pinterest en hoe je kunt groeien door actief te zijn op Pinterest. Na het schrijven van iedere blogpost, vul ik mijn gemaakte template met een foto en teksten over de blogpost die online is gekomen. Deze publiceer ik naderhand op Pinterest met de link naar de blogpost. Op die manier krijg je allereerst al verkeer naar je blog toe.

Daarnaast zijn er ook nog een heleboel andere manieren om meer onder de aandacht te komen staat op Pinterest. Zo kun je anderen volgen, je kunt verschillende, inspirerende borden volgen, je kunt gebruik maken van groepsborden om je blogposts te promoten en door simpelweg actief te zijn door foto’s op te slaan in je eigen borden. Daarnaast maak ik ook gebruik van verschillende templates die ik gedurende de dag of week publiceer, deze worden telkens weer gelinkt naar mijn blogpost. Dit zorgt ervoor dat het verkeer naar je blogposts blijven komen. Heel interessant om jezelf er eens meer in te verdiepen en het resultaat te zien in je statistieken!

Naar de film

Zaterdagochtend kwamen mijn ouders weer thuis van hun trip naar New York. Ikzelf heb de hele zaterdag weer gewerkt en besloot de avond richting mijn vriend te gaan. Voor zondag hadden we namelijk bij VUE gereserveerd om naar Joker te gaan. Mijn vriend had al meerdere mensen over de film gehoord en hier moest hij heen. Ik zag het helaas somber in, maar ben toch met hem meegegaan. Eerlijk, ik vond er echt niets aan!

Naderhand wilde we nog even de stad in gaan, maar vanwege de marathon in Eindhoven was het echt ontzettend druk en besloten we na een rondje stad en Media Markt toch maar weer richting huis te gaan en om daar wat te eten. Vervolgens ben ik thuis ook op de bank geploft en op tijd naar bed gegaan.

Komende week zal een stuk rustigere zijn, mijn ouders zijn namelijk weer terug van New York en ik heb deze week geen school. Wel heb ik een enorme to-do lijst met dingen die ik graag in de herfstvakantie wil doen. Erg benieuwd of ik het niet te positief heb ingeschat, maar we gaan er het beste van maken!

Zet jij Pinterest al in voor je blog?

14 Comments

 • Reply
  Ilona Wielinga
  oktober 14, 2019 at 10:28

  Ik vind dat altijd wel heel heerlijk, zo’n productief weekend met een volledig afgeronde to do list. Afgelopen weekend deed ik echter even helemaal niks, haha.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 14, 2019 at 17:23

   Dat is soms ook ontzettend fijn! Ik heb het weekend ook niet meer heel veel gedaan, maar vooral meters gemaakt doordeweeks.

 • Reply
  Jessica J.
  oktober 14, 2019 at 14:07

  Grappig, ik heb nog niets dan goeds over Joker gehoord! Lijkt me een geweldige film. 🙂

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 14, 2019 at 17:22

   Haha! Het ligt wellicht ook aan mij dat ik dit gewoon niets vind. Mijn vriend vond hem ook geweldig!

 • Reply
  Sanne
  oktober 14, 2019 at 22:51

  Ik gebruik ook Pinterest, maar moet zeggen dat ik het de laatste tijd voor m’n blog wat heb verzaakt. Oeps… Snel weer oppakken dus! Ik ga eens kijken naar dat artikel over je blogartikelen in één dag schrijven. Ik denk dat ik hierin nog wel wat efficiënter kan zijn, maar ik steek nu eenmaal vrij veel tijd in mijn posts en werk 40 uur per week, dus ik denk dat ik niet heel veel vooruit zal gaan werken haha.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 21, 2019 at 11:10

   Ik zou mijzelf er wel meer in willen verdiepen en het eens willen uitproberen hoe het dan in zijn werk gaat. Vaak schrijf ik ook persoonlijke blogposts over mijn weken en hetgeen wat ik meemaakt, dit is dan (denk ik) niet meer mogelijk.

 • Reply
  Audrey
  oktober 15, 2019 at 12:21

  Dat zijn goede tips voor Pinterest! Ik moet toch eens naar die groepsborden gaan kijken.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 21, 2019 at 11:08

   Ik heb een groepsbord gelinkt in de blogpost, dit is een bord wat ik zelf heb aangemaakt en waar al een heleboel andere bloggers in zitten. Je kunt een verzoek versturen, dan kan ik je toevoegen. Erg leuk en handig in ieder geval!

 • Reply
  Jorinde
  oktober 16, 2019 at 18:00

  Lekker productieve dagen! Goede tips voor Pinterest. Ik was er ook een tijdje wat fanatieker mee bezig, maar moet het ook echt weer op gaan pakken. Het is zo’n leuk medium! Ook om nieuwe bloggers te ontdekken.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 21, 2019 at 11:08

   Een productieve dag geeft een boost voor de rest van de week! Ik merk wel bij Pinterest dat het ook een routine ding moet worden, wellicht kan ik hier binnenkort nog een blogpost over schrijven. Het is inderdaad een leuke manier om andere bloggers te ontdekken.

 • Reply
  Lisa Heleen
  oktober 26, 2019 at 23:30

  Pinterest wil ik ook graag beter aan gaan pakken!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 28, 2019 at 17:54

   Ik hoor steeds meer mensen hierover! Leuk!

 • Reply
  Rian
  november 14, 2019 at 14:38

  Ik ben net begonnen met mijn blog (3 maandjes) en ik ben nu ongeveer een weekje bezig op Pinterest. Het blijft ontzettend leuk en inspirerend om te pinteresten. Je schrijft leuk! Groetjes Rian

  • Reply
   Suzanne Elisa
   november 19, 2019 at 15:25

   Wat leuk dat je bent begonnen met bloggen. Ik ga zeker even je blog bekijken, ben heel benieuwd! En dankjewel voor het compliment.

  Leave a Reply