Je interieur veranderen zonder geld uit te geven

De zomer is nu echt ten einde gekomen en dat betekent dat we ons weer kunnen klaarmaken voor de herfst. In de zomer vind ik het prachtig wanneer mijn interieur fris, stralend en sprekende kleuren heeft. In de herfst mag het van mij allemaal net wat anders. Ik hou van eerder van mooie warme materialen, bruin en groen tinten en een knus gevoel. Het interieur veranderen kan heel gemakkelijk door een aantal kleine aanpassingen en dat zonder geld uit te geven.

Ruim op

Ik ruim regelmatig op en ik doe ook regelmatig even grondig opruimen. Na verloop van tijd verzamelen wordt het toch een rommeltje. Mijn make-upstash ligt volledig door elkaar, er stapelen dingen zich op op mijn bureau en er staat een rij aan schoenen die eigenlijk weer terug moeten naar de schoenenkast. Er zijn van die plekken die je niet wekelijks opruimt of waarbij je denkt ‘dat doe ik straks wel’ of ‘die spullen heb ik nog nodig’. Toch is het heel belangrijk om even goed op te ruimen, zeker wanneer je het een en ander wil veranderen in je interieur. Opruimen heeft hierbij een aantal doelen, namelijk je bent alvast bezig in huis en komt op die manier in de flow van opruimen en dingen een andere plek geven. Daarnaast kom je wellicht spullen tegen die je helemaal was vergeten, maar die wel hartstikke leuk zijn om te gebruiken in je interieur. Daarnaast is er niets zo fijn om iets te gaan veranderen wanneer je huis is opgeruimd. Op die manier zie je direct resultaat als je iets veranderd in je woning, want er staan verder geen troepjes die daar niet thuis horen. Al bij al geeft het vaak hele nieuwe inzichten, kom je in de flow en krijg je weer nieuwe inspiratie.

Net wat anders

Wanneer je geen geld wilt uitgeven en toch je interieur wil aanpassen, moet je het doen met de spullen die je hebt. Ik heb langere tijd dezelfde accessoires op mijn bureau gehad, dat ik zo op een gegeven moment zo beu was. Uiteindelijk ben ik met dezelfde spullen wat gaan schuiven en wat gaan verplaatsen en op die manier wordt het al heel anders. Zo kun je dit ook doen met de grotere meubelstukken, waardoor ze weer ineens veel mooier lijken of beter tot hun recht komen. Je kunt daarnaast je meubelstukken of accessoires naar een andere ruimte brengen. Zo pak je echt alles aan door iets simpels te verhuizen. Denk aan een krukje, een mand of een vloerkleed.

Wanneer je meubelstukken en accessoires gaat verplaatsen, is het belangrijk om out of the box te denken. Wellicht kun je een kast een kwartslag draaien, waardoor er een nis ontstaat in de woonkamer. Dit geeft weel een totaal andere look! Daarnaast kun je ook accessoires gebruiken voor iets anders dan waar ze voor bedoeld zijn. Zo kun je lege geurkaarsen gebruiken als klein plantenpotje of als pennenbakje. Daarnaast vind ik het ook onwijs leuk om spullen uit de keuken te gebruiken in mijn beautyhoekje. Denk aan een mooie wekpot waarin je een DIY scrub maakt en op de badkamer neerzet.

Maak het groen

Mijn liefde voor planten wordt steeds groter. Het liefst heb ik overal planten in huis en mijn favoriet is de pannenkoekenplant! Ook planten in huis kun je eens verplaatsen of in een andere pot zetten. De pannenkoeken plant leent zich er ook goed voor om te stekken, waardoor je weer meer planten in huis hebt. Gebruik eens een andere pot, een pot met een standaard eronder en maak je huis groen!

DIY

Daarnaast kun je ook aan de slag gaan met Do It Yourself projectjes. Ik kreeg laatst zo’n zin om hiermee aan de slag te gaan. Dit zijn vaak perfecte projecten voor op een regenachtige zondag. Heb je nog een leuk kastje, maar wil je hem liever in een andere kleur. Waarom ook niet? Je kunt heel gemakkelijk van je oude meubels weer iets nieuws maken. Wat schuren, een likje verf en wellicht andere knopjes op de kast en je hebt weer een nieuw pronkstuk in huis.

Ik ga in ieder geval weer wat kleine accessoires schuiven en mijn planten verplaatsen voor weer een groen en herfstig interieur.

Wat is jouw favoriete kamerplant voor de herfst?

11 Comments

 • Reply
  Ilona Wielinga
  september 29, 2019 at 08:57

  Ik vind het ook altijd heerlijk om aan de slag te gaan met DIY projecten. Het blijft toch iets bijzonders hebben om je eigen creatie een mooi plekje te geven.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   september 30, 2019 at 09:11

   Inderdaad! Zo komen er ook steeds meer eigen creaties bij in huis!

 • Reply
  Jessica J.
  september 30, 2019 at 10:40

  Ik vind upcyclen ook zo fijn! Lege geurkaarsen doen zo bv. dienst als pennenbak of make-upborstelhouder. En wij gaan binnenkort eindelijk onze sanseveria’s vermeerderen en aloë vera verpotten. Geweldig, al dat groen in huis!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 3, 2019 at 21:21

   Heel fijn al dat groen inderdaad. Ik heb toevallig vandaag een grote kaars gekocht bij de Action en ik heb nu al verschillende ideeën wat ik naderhand met de pot ga doen.

 • Reply
  Clairecodi
  september 30, 2019 at 13:55

  Wat een handige tips! Ik vind het ook leuk om af en toe mijn meubels heen en weer te schuiven 😉 Lijkt je huis nét even wat anders zonder dat je iets nieuws hoeft te kopen

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 3, 2019 at 21:20

   Inderdaad! Ik heb op die manier al een aantal keer mijn slaapkamer volledig anders gemaakt!

 • Reply
  Jorinde
  september 30, 2019 at 18:00

  Leuke tips! Ik wil ook weer binnenshuis aan de slag. Een paar nieuwe planten, kussens en muurdeco staan nog op de wishlist!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 3, 2019 at 21:19

   Het blijft ook leuk om zo nu en dan nieuwe items aan te schaffen. Dat hoort er ook bij!

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  oktober 1, 2019 at 14:10

  Wat een fijne tips, bedankt voor het delen.. zelf ben ik nog bezig met accessoires aanschaffen en planten!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 3, 2019 at 21:18

   Leuk! Dat is moet inderdaad ook gebeuren wanneer je gaat verhuizen.

 • Reply
  Ceramicavloeren
  oktober 28, 2021 at 12:10

  Wat een handige tips! Zelf heb ik twee jaar geleden de vloer veranderd voor een keramische vloer. Ik wil niet zeggen dat ik het alweer zat ben, maar schuiven met meubels en accessoires zal vast veel veranderen.

  Met vriendelijke groet,

  Anne

 • Leave a Reply