Hallo herfst, Dag zomer

Het lijkt erop dat we nu de zomer echt hebben afgesloten. Het hele weekend was het nog prachtig weer, maar gisteravond sloeg het weer (langzaam) om. Het was al vroeg donker en het werd dus tijd om de kaarsjes aan te steken en een grote kop thee te zetten en op de bank te ploffen. Vanochtend kijkt het ook grauw buiten, alsof het elk moment gaat regenen en daarom trok ik ook maar mijn trui uit de kast en plofte ik wederom met een kop thee en mijn laptop op de bank; tijd om te bloggen over mijn plannen voor de herfst.

Ik lijkt er afgelopen week elke dag mee geconfronteerd te worden, het is geen zomer meer. Wanneer ik in de ochtend op de fiets stap, merk ik pas hoe koud het is. Zelfs wanneer het zonnetje schijnt! Zo trok ik afgelopen zaterdagochtend mijn handschoenen alweer aan toen ik op de scooter stapte. Over een aantal weken is het alweer herfstvakantie, worden bij ons de lootjes alweer getrokken voor Sinterklaas en gaan we alweer langzaam richting het nieuwe jaar. In die tijd wil ik nog een heleboel doen, heb ik nog een aantal items op mijn wishlist staan en heb ik nog een aantal doelen voor mijzelf gesteld.

Het vinden van een stageplek

Mijn belangrijkste doel voor dit najaar is het vinden van een stageplek voor volgend jaar. Ik ben hier al druk mee bezig, al voordat de zomervakantie begon, maar het proces bestaat veelal uit wachten op reacties. Op dit moment is het wachten tot 7 oktober en dan wordt de procedure gesloten voor de stageplek waar ik graag voor wil gaan. Het is dan echt duimen of ik wel of niet op gesprek mag komen! Het is dus tot de herfstvakantie ontzettend spannend!  Mocht deze stageplek niet lukken, dan moet ik nog snel opzoek naar iets anders en dat wordt nog een uitdaging. Ik weet namelijk totaal niet wat mijn plan B zal zijn.

Knallen voor school

Het lijkt voor nu nog ver weg, maar eind januari moet echt alles ingeleverd zijn voor mijn studie. Ik ben op dit moment bezig met mijn minor en deze eindigt dus eind januari. Ik moet halverwege mijn minor al een aantal opdrachten inleveren, maar in januari voor het echie. Ik ben op dit moment al veel bezig met het maken van mijn portfolio, het filmen van gesprekken die ik voer en het uitwerken van een plan.

Meer foto’s maken

Een doel wat eigenlijk nergens aan gerelateerd is, maar ik wil graag meer foto’s maken. Foto’s die ik kan gebruiken voor Instagram en voor de blog, want ik merk soms dat ik telkens dezelfde foto’s gebruik. Ik denk regelmatig, ‘oh deze outfit wil ik fotograferen’, maar vervolgens gebeurd het niet. Even een reminder dus voor mijzelf, wanneer ik zo’n outfit aan heb, moet ik iemand mee naar buiten slepen om mij even te helpen met het vastleggen van de outfit.

Creatief bezig zijn

In de zomer heb ik mijn creativiteit iets meer laten afdwalen. Ik was veel minder bezig met creatieve dingen en aan het einde van de zomer ging ik het weer een beetje oppakken. De herfst en winter vind ik ideaal om creatief bezig te zijn. De zolder, mijn creatieve plekje, is weer helemaal opgeruimd en klaar om weer gebruikt te worden. Ik heb al een aantal ideeën om mee aan de slag te gaan en nu daar dus ook nog tijd voor maken.

Tijd om dus met deze doelen aan de slag te gaan en te genieten van de kaarsjes, warme truien en kopjes thee met chocolade. Aankomende week zal ook helemaal in het teken staan van de omslag van het weer en wat ik nog moet doen om mijzelf herfst ready te maken.

Liefs, Suzanne

Follow my blog with Bloglovin

8 Comments

 • Reply
  face2beauty
  september 23, 2019 at 15:32

  Stiekem vind ik het heel fijn dat de Herfst er is. Waarschijnlijk verklaren veel mensen me voor gek maar ik houd heel erg van kaarsjes, truien en vallende blaadjes! Oke de regen mag wegblijven haha.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   september 24, 2019 at 10:19

   Die regen is inderdaad vervelend, maar voor de rest vind ik het ook heerlijk. De zomer daarentegen vind ik ook geweldig!

 • Reply
  Iris
  september 24, 2019 at 07:57

  Wat een leuk even spannende dingen. Ik hoop dat je een goede stageplek vindt! Succes!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   september 24, 2019 at 10:17

   Heel spannend! Nog even in spanning afwachten een paar weekjes.

 • Reply
  Ilona Wielinga
  september 25, 2019 at 13:48

  Ik ben dus zo onwijs blij dat het eindelijk herfst is, haha. En succes met het vinden van een stageplek! Blijft altijd weer een dingetje (vind ik)

  • Reply
   Suzanne Elisa
   september 25, 2019 at 17:27

   De herfst heeft ook zeker iets, heerlijk op de bank met een kop thee of warme chocolademelk!

 • Reply
  Jeanelle
  oktober 2, 2019 at 08:43

  Ik vind de herfst een mooi jaargetijde, behalve de wind en regen. Gezellig met thee en kaarsjes en dan op de bank voor de televisie of met een goed boek. Ook geniet ik kan van een heerlijke wandeling in de bossen, mooi met al die kleuren.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 3, 2019 at 21:11

   De regen en de wind zijn inderdaad minder, maar er zijn genoeg leuke dingen te beleven in de herfst (inderdaad de kaarsjes en de thee!).

  Leave a Reply