Tools die ik als blogger gebruik

Voor online ondernemers komen er steeds meer tools en snufjes om het allemaal nog wat makkelijker te maken. Hetzelfde geldt voor bloggen! Overal is wel iets op te verzinnen om het makkelijker te maken, om nog meer geld te verdienen of om het allemaal nog meer te automatiseren. Ik gebruik voor mijn blog ook aardig wat dingen om alles in goede banen te lijden. Vandaag deel ik de tools die ik gebruik voor en rondom mijn blog.

WordPress

Voor mijn blog gebruik ik WordPress. WordPress gebruik ik al vanaf het begin om hier te bloggen. Ik vind het zelf fantastisch werken. Ik heb wel al eens gekeken bij bijvoorbeeld Blogger, maar dit vind ik toch een stuk minder gebruiksvriendelijk. WordPress daarentegen is ontzettend gebruiksvriendelijk en ik gebruik het ontzettend veel. Dit is echt de basis van mijn blog. Ik gebruik WordPress op mijn eigen domein.

Binnen WordPress maak ik gebruik van verschillende plugins die het bloggen ook een stuk makkelijker maken. Mijn favoriete plugins zijn Contact Form 7, Public Post Preview en Editorial Calender. Contact Form 7 gebruik ik om contactformulieren te maken op mijn blog, zodat er gemakkelijk mails verstuurd kunnen worden. Public Post Preview is gemakkelijk wanneer je concepten van blogposts moet aanleveren bij bijvoorbeeld samenwerkingen en Editorial Calender geeft mij een mooi overzicht van de blogposts die ik per week/maand wil schrijven.

Photoshop

Voorheen gebruikte ik heel veel gratis programma’s voor fotobewerking. Ondertussen gebruik ik zo’n twee jaar Photoshop en ik wil nu echt niets meer anders. Photoshop gebruik ik om mijn foto’s te bewerken, denk aan belichtingen en het helder maken van de kleuren. Daarnaast gebruik het ook om mijn foto’s te comprimeren, kleiner te maken. Je kunt met Photoshop echt ontzettend veel kanten op, maar daarnaast is het ook gebruiksvriendelijk. Photoshop is helaas niet gratis, maar zeker de moeite waard. Je kunt via Creative Cloud een abonnement voor Photoshop aanschaffen.

Canva

Canva is voor mij nog een vrij nieuwe tool, maar ondertussen heb ik hem al veel gebruikt. Het is een tool waarmee je leuke en vooral op een makkelijke manier designs kunt maken. Zo gebruik ik hetzelf voor Instagramposts, voor Instagram stories, maar daarnaast ook voor het vormgeven van portfolio’s voor mijn studie. Het is ontzettend veelzijdig, het werkt ontzettend makkelijk en je eerder gebruikte designs kun je gemakkelijk terugvinden in je account. Zo kun je na een tijdje gewoon weer verder met waar je gebleven was.

Ikzelf gebruik de gratis versie van Canva, maar je kunt ook kiezen voor een abonnement. Voor Canva Pro betaal je €9,95 per maand en heb je net wat meer functionaliteiten dan bij de gratis versie. Daarnaast heb je ook een handige app en kun je dus ook vanaf je telefoon werken.

LinkPizza

Veel samenwerkingen bij mij lopen via LinkPizza en dit gebruik ik ondertussen ook al een hele tijd. LinkPizza gebruik ik op een aantal manieren, bijvoorbeeld voor affiliatie. Wanneer ik bepaalde linkjes op mijn blog gebruik en jij koopt via die link iets, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Daarnaast kan ik bij LinkPizza ook pitchen op samenwerkingen voor verschillende websites en merken. Zo werkt LinkPizza samen met Coolblue, Corendon, Hema en Asos.

LinkPizza is daarnaast heel gemakkelijk in gebruikt en gekoppeld aan mijn blog via een plugin. Wanneer ik een linkje plaats van een adverteerder via LinkPizza, wordt dit automatisch gekoppeld aan mijn account. LinkPizza kost niets en kan simpelweg alleen maar geld opleveren.

Gmail

Om mijn mail te beantwoorden, gebruik ik Gmail. Via mijn hosting heb ik ook een mailprogramma, maar dit vind ik persoonlijk niet zo prettig werken. Sinds een jaar gebruik ik daarom Gmail als mailprogramma en deze is gekoppeld aan mijn mail van de blog. Ik heb dus geen mail zoals suzanne@gmail.com, maar je kunt mij gewoon mailen via info@suzanne-elisa.nl. En ik beantwoord dit vervolgens eenvoudig via Gmail.

Social media

Daarnaast gebruik ik natuurlijk ook social media. Ik gebruik zelf voor mijn blog Instagram en Facebook en wil ook het gebruik van Pinterest weer gaan oppakken. Voor Instagram gebruik ik de app Later om mijn posts in te plannen. Vervolgens moet ik de posts nog wel handmatig online plaatsen. Er is wel een optie dat ze automatisch online komen, maar dit is een betaalde optie. Hier heb ik niet voor gekozen, omdat ik het nog echt aan het uitproberen ben. Daarnaast gebruik ik Paginabeheer om mijn Facebook pagina in de gaten te houden en posts in te plannen.

Dit zijn een aantal tools van mij die ik veelvoudig gebruik om mijn blog en alles wat daarbij hoort, bij te houden. Ik vind het zelf ideaal op deze manier en door de tijd heen ontdek ik weer steeds nieuwe snufjes.

Welke tools gebruik jij?

8 Comments

 • Reply
  Ilona Wielinga
  september 21, 2019 at 17:11

  Leuk om te lezen! Ik gebruik zelf ook WordPress, ik blijf het een fijn platform vinden.
  En mijn foto’s haal ik altijd door Lightroom, illustraties maak ik dan wel weer in Photoshop, of Illustrator.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   september 24, 2019 at 10:39

   Photoshop vind ik ook echt ideaal. Voorheen gebruikte ik het dus niet en nu merk ik pas wat ik gemist heb al die tijd.

 • Reply
  Nienke
  september 22, 2019 at 11:14

  Wat leuk om te zien. Ik ben zelf helemaal fan van Blogger.nl ipv WordPress, gebruik Lightroom om mijn foto’s te bewerken en bewerk collages en dergelijke in Indesign.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   september 24, 2019 at 10:39

   Ik zou echt niet meer anders willen en dat heb jij waarschijnlijk net zo met Blogger. Indesign ken ik nog helemaal niet.

 • Reply
  Jorinde
  september 23, 2019 at 18:44

  Leuk om te zien wat voor tools jij gebruikt! Ik gebruik ook WordPress en Photoshop erg veel. Daarnaast werk ik sinds kort ook zo nu en dan met Canva. Ook echt een hele fijne tool!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   september 24, 2019 at 10:18

   Canva vind ik inderdaad ook super fijn werken voor verschillende doeleinden. Zo heb ik een prachtig voorblad gemaakt voor mijn portfolio van school.

 • Reply
  Rosanne
  oktober 4, 2019 at 13:24

  Ik ben helemaal dol op Canva, wat een fijn programma is dit zeg!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 4, 2019 at 16:23

   Inderdaad. Het is nu niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse leven.

  Leave a Reply