Lief Dagboek – Week 37 – Studie flow

De eerste twee weken van school heb ik er alweer opzitten. Hoe lastig ik het vond om er in de eerste week in te komen, hoe gemakkelijk het mij af ging de tweede week. Afgelopen week had ik weinig lessen en was ik veel thuis aan het werk voor school. Ik zat helemaal in de flow van het uitwerken van opdrachten, zat boordevol ideeën en kwam zo ook al heel ver met mijn planning. De momenten die ik vrij had, besteedde ik ook nuttig en dat voelde super fijn. Benieuwd wat ik nog meer deed? 

Maandag 9 september

Maandag begon met een vrije dag. Dit is standaard mijn vrije dag voor het komende halfjaar. Ik voor mijzelf een planning gemaakt hoe mijn week er globaal uitziet, hoe laat ik op mijn vrije dagen mijn bed uit wil komen en wat ik allemaal wil doen. Ik besloot om half 8 op te staan en vervolgens achter mijn bureau te gaan zitten. Een perfect moment om te beginnen met plannen voor de komende week. Deze week heb ik zeeën van tijd en kan ik flink aan mijn to-do list werken. Nadat ik de planning heb gemaakt, ga ik beginnen met het schrijven van mijn weekblog. Deze komt iedere maandag online en voorheen schreef ik deze op de zondag. Niet altijd idee, zeker niet wanneer je nog een feestje hebt of een dagje weg bent geweest. Voortaan dus op de maandagochtend en dat betekent ook dat de blogpost wat later online zal komen op de maandag.

Blogpost geschreven en tijd om van huis te gaan. Voor het komende halfjaar heb ik namelijk ook het sporten op de maandagochtend gepland. Nadat ik een goede workout heb gehad, ga ik naar huis, spring ik onder de douche en dan kan de dag echt beginnen! Die dag werk ik wat aan school en zit ik echt in een flow met het schrijven van de opdrachten.

Dinsdag 10 september

Dinsdag zou ik een langere dag op school hebben en uiteindelijk werd het maar een kort dagje. Ik kon na ander halfuur school alweer naar huis. Dit zorgde ervoor dat ik ook die middag nog super veel kon doen aan school en bergen aan werk heb verzet. Deze tijd had ik namelijk vooraf niet ingecalculeerd en nu wel nuttig kunnen besteden. In de avond ga ik naar mijn vriend toe en er iets niets fijner om naar mijn vriend toe te gaan als je niet meer na hoef te denken over school. Mijn planning voor woensdag werd namelijk meteen een stuk rustiger door deze productieve dag.

Woensdag 11 september

Dit werd een productief, maar rustig dagje. Heerlijk! Ik besteed deze dag aan het schrijven van blogposts, ik ga nog eventjes wat boodschappen doen en werk aan school. Een ideale dag! Wat de dag nog leuker maakte, is dat ik hem heel rustig begon met een grote kop thee en huilend op de bank bij een serie.

Donderdag 12 september

Donderdag moet ik weer naar school, maar ook maar voor heel eventjes. Ik begon deze dag later op school en kon daardoor vooraf al wat dingen doen. Toen ik eenmaal thuis kwam van school, zocht ik ook niets meer te doen. Ik plofte uiteindelijk op de bank, keek wat televisie en ging erg vroeg weer naar bed. Ik merk echt wel dat het weer meer energie van mij vraagt en ik dus ontzettend vroeg in bed lig.

Vrijdag, zaterdag & zondag

Vrijdag stond ik weer vroeg naast mijn bed, want ik moest gaan sporten. Uiteindelijk kwam ik dus ook weer vroeg thuis en had ik mijn workout er weer op zitten. De douche in en daarna was ik helemaal klaar voor de dag. Ik heb die dag wat kleine dingen gedaan voor school en uiteindelijk was het alweer tijd om te gaan eten, want ik moest ‘s avonds werken. Nadat ik vrijdagavond thuis kwam van het werk, dook ik mijn bed in en ging ik alweer vroeg slapen. Ook zaterdag heb ik de hele dag gewerkt en ook kocht ik nog dit super leuke paar schoenen van Tamaris! Zaterdagavond ging ik naar mijn vriend toe, waar we samen serie keken en ik ook weer op tijd ging slapen. Zondag maakte we een uitgebreide lunch van hamburgers en crispy bacon en ‘s avonds aten we kibbeling! Tussendoor hebben we een stuk gewandeld, nog even de serie verder gekeken (ik viel namelijk halverwege in slaap) en werkte we aan een gezamenlijk projectje. In de avond reed ik naar huis, keek ik nog even met mijn moeder televisie en ging het lampje ook weer vroeg uit. Tijd voor een nieuwe week!

Waar ik afgelopen week heel veel tijd had om aan school te werken, heb ik deze week iets minder tijd en staan die momenten volgepland met etentjes en bijkletsen met vriendinnen!

Hoe was jouw week?

No Comments

Leave a Reply