10.000 stappen challenge

Zo af en toe vind ik het leuk om mijzelf een nieuwe uitdaging te geven. Dit kan variëren van elke dag een halfuur lezen tot een no-sugar challenge. Sinds een tijdje probeer ik mezelf de uitdaging te geven meer te bewegen. Ik sport al langere tijd twee keer in de week en veel beweeg, maar er zitten ook dagen bij dat ik bijna niet van mijn plaats afkom. Dit zijn vaak de momenten waarop ik druk bezig ben met school. Tijd om daar eens verandering in te brengen met deze challenge voor mezelf door 10.000 stappen per dag te zetten. 

Al een tijdje probeer ik het aantal stappen wat ik op een dag zet, bij te houden. Dit doe ik met een bewegingsapp op mijn telefoon. Toch heb ik gemerkt dat deze niet altijd klopt met de aantal stappen die ik zet en daarnaast heb ik ook niet altijd mijn telefoon bij. Zeker wanneer ik een dagje thuis ben, ligt mijn telefoon stil op mijn bureau, terwijl ik regelmatig op en neer loop naar beneden voor een kopje thee. Hetzelfde geldt voor de momenten dat ik aan het werk ben, dan zit mijn telefoon in mijn tas, terwijl ik de hele dag loop. Op deze manier lukte het mij dus nog niet om het ontzettend goed bij te houden, maar ik heb wel al een begin gemaakt en dat is bewust worden van het feit dat ik niet altijd heel veel beweeg.

Tijd om daar eens verandering in te brengen! Al langere tijd ben ik daarom aan het rondkijken voor een smartwatch of goede stappenteller. Een telefoon als stappenteller is voor mij namelijk niet de meest handige manier. Daarom ben ik zowel bij de Media Markt gaan kijken en heb ik het internet afgezocht naar een goede smartwatch of stappenteller. Ik heb zelf de keus nog niet gemaakt welke het gaat worden, maar het lijkt me wel ontzettend helpend om meer te bewegen. Het ideale moment om er dadelijk toch een te bestellen en de challenge echt aan te gaan.

Waarom die 10.000 stappen?

Waarom dan precies 10.000 stappen. Dit aantal komt niet zomaar uit de lucht vallen. 10.000 stappen staat ongeveer gelijk aan een halfuurtje bewegen. Dit kan per persoon wat verschillen. Iedere dag een halfuurtje wandelen, zorgt ervoor dat je 210 minuten beweegt per week. Dit overtreft het minimum van 150 minuten bewegen per week wat wordt aanbevolen door de Gezondheidsraad. Zodra jij je stappen gaat bijhouden met de Fitbit, staat het dagelijkse doel ook standaard op 10.000 stappen. Ik ben benieuwd hoe het mij afgaat.

Mijn ervaring tot nu toe

Tot nu toe hield ik mijn stappen bij de met de StepsApp. Dit heeft mij al een beetje een idee gegeven van de aantal stappen die ik zet, maar het klopt dus niet volledig. Op de dagen dat ik naar school ga, gaat het mij goed af om de 10.000 stappen te halen. Dit komt door de wandeling van het station naar school en weer terug. Op de dagen dat ik thuis aan het werk ben voor school, vind ik het veel lastiger om de aantal stappen te halen. Ik zit dan vooral achter mijn laptop te werken en kom dan een stuk minder buiten.

Op de momenten dat ik aan het werk ben, heb ik totaal geen idee van de aantal stappen die ik zet. Ik sta en loop dan de gehele dag, maar heb mijn telefoon niet bij de hand. De stappen die ik dan zet, worden niet genoteerd en het is dan maar een gok hoeveel stappen ik heb gezet.

Nu ik de eerste weken op school erop heb zitten, weet ik ook een beetje waar ik aan toe ben en daar heb ik mijn planning op aangepast. Zo wil ik op de dagen dat ik vrij ben van school, net voor- of na de lunch een halfuur tot een uur gaan wandelen om zo aan voldoende beweging te komen. Vervolgens kan ik ook fris de middag in gaan met weer nieuwe energie om aan mijn schoolopdrachten te werken.

Ondertussen heb ik mijn Fitbit Inspire HR Activity tracker besteld en zal hij morgen in huis zijn. Tijd om dan echt te beginnen en natuurlijk zal ik binnenkort mijn ervaringen met jullie delen. Nu is het in ieder geval weer tijd voor een wandeling!

Hoeveel beweeg jij?

3 Comments

 • Reply
  Sanne
  september 20, 2019 at 20:22

  Leuk! Ik heb ‘m ook gedaan vorig jaar in December. Inmiddels zit ik alweer een flink stuk lager, maar ik probeer wel dagelijks wat stappen te zetten. Gelukkig doe je dat met een hond sowieso al wel natuurlijk!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   september 20, 2019 at 20:30

   Een hond helpt ook zeker mee! Nog tips voor mij voor de challenge?

 • Reply
  Mijn eerste ervaringen met Fitbit - Suzanne Elisa
  juni 26, 2020 at 06:00

  […] in zowel je hartslag, slaapritmes en de hoeveelheid beweging. Weer een reden om binnenkort weer een 10.000 stappen challenge te […]

 • Leave a Reply