Lief Dagboek – Week 36 – Weer naar school

Afgelopen week begon het normale leventje weer met (soort van) structuur, hard werken voor school en alles wat daarbij hoort. Afgelopen week begon ik met mijn minor jeugd- en gezinswerker en het was toch weer eventjes wennen. Daarnaast was het meteen een vreemde week en moest ik de eerste week direct vragen wat er met een bepaalde les was besproken, want ik kon er niet bij zijn. Mijn verstandskiezen moesten namelijk verwijderd worden en daar ging mijn gedachte deze week grotendeels naar toe. Gelukkig is komende week echt wat meer gestructureerd, maar afgelopen week dus niet. Wat ik verder allemaal deed, vond en dacht, lees je hier!

Ik vertelde in deze blogpost van anderhalve week terug hoe mijn komende jaar eruit komt te zien. Mijn minor is nu begonnen en deze volg ik komend halfjaar. Afgelopen week begon de introductie op dinsdag en daarna begonnen we meteen met een les. Afgelopen week waren het voornamelijk introductielessen, maar met sommige dingen zijn we meteen aan de slag gegaan. Mijn planner loopt meteen vol met taakjes die ik allemaal al kan gaan doen en mijn hoofd is aan het brainstormen met zichzelf hoe en wat ik allemaal wil. Afgelopen week heb ik nog weinig aan die taken gedaan, ik deed het hoognodige en besteedde mijn tijd op school ook goed, maar mijn hoofd was dus voornamelijk bezig met die verstandskiezen die eruit moesten. Dit gebeurde donderdag. Vanaf dat moment heb ik mijn planner ook niet meer aangeraakt en heb ik op de bank gelegen, series gekeken en voornamelijk mijn rust gepakt. Vanaf vandaag heb ik mijn planner er weer bij gepakt en ben ik weer een planning gaan maken voor komende week, met de taken van afgelopen week erbij.

Het gaan zitten om een planning te maken voor de komende dag/week vind ik een heerlijk moment. Even orde scheppen in de chaos en daarna met een frisse blik aan de slag kunnen. Dit behoort ook tot mijn vaste, nieuwe routine. Ik heb even gekeken naar hoe mijn week er uit zou komen te zien, met alleen werk en school en vanuit daar ben ik de rest er omheen gaan plannen. Zo heb ik wekelijks de maandag en vrijdag vrij en kan ik daarop het meeste werk verzetten. Op die twee dagen staat ook mijn sporten gepland, om de dag meteen goed te beginnen. Daarna kan ik dus bergen werk verzetten en heb ik ook vaste taken een plekje gegeven, zoals deze weekblog schrijven en mail beantwoorden. Benieuwd naar hoe ik dit doe? Ik kan er binnenkort een blogpost over schrijven.

Afgelopen week ging ik ook weer flink aan de bak met sporten. Dit had ik die week daarvoor al opgepakt, maar nu ik al meer in het ritme zat, voelde ik me er ook energieker bij. Vanaf deze week zal ik ook op vaste momenten gaan sporten, wat ik zelf ook super fijn vind. Hallo, structuur! Zo ga ik iedere maandag- en vrijdagochtend sporten en dat zorgt er bij mij voor dat ik precies weet waar ik aan toe ben op die twee momenten van de week, het uiteindelijk automatisme wordt dat ik dan ga sporten en ik hopelijk ook fanatieker wordt. Ook wil ik nog proberen om een keer in de week een work-out vanuit huis te doen, hier heb ik twee mogelijke momenten voor en afhankelijk van hoe die dagen eruit zien, plan ik het in. Benieuwd hoe dat zal gaan!

De planning voor komende week is gemaakt en die ziet er weer heel fijn uit. Ik heb veel ruimte om aan de slag te gaan met mijn to-do’s en heb er weer zin in!

Hoe ziet jouw week eruit?

No Comments

Leave a Reply