Plannen voor komend schooljaar

Komende week begint school weer voor mij na een hele lange vakantie. Het voelt zo raar; ik ben alweer op de helft van mijn studie! Toen ik aan mijn studie begon, zag ik er best wel tegenop; 4 jaar. En nu begin ik alweer aan mijn derde studiejaar en heb ik de helft er al op zitten. Zoals ik het nu voor me zie, zullen de komende twee jaar echt voorbij vliegen. Tijd om even samen vooruit te blikken op wat mij te wachten staat en wat ik allemaal ga doen komend schooljaar.

Aankomende dinsdag begin ik aan mijn derde leerjaar en begin ik direct aan mijn minor. Voor mij zal iedere schoolweek pas beginnen op de dinsdag, want ik heb de maandag en vrijdag vrij om aan school te werken (en natuurlijk ook andere dingen). Ik ga dus voor het komende halfjaar drie dagen naar school en volg dan de minor jeugd- en gezinswerker. Ik heb best wel veel zin om aan deze minor te beginnen, want ik vind het super interessant om met gezinnen aan de slag te gaan en te kijken wat je samen kunt doen om alles weer op de rit te krijgen. Daarnaast heb ik voorgaande jaren gemerkt dat dit mij ook redelijk goed af gaat.

Tijdens mijn minor zal ik dus aan de slag gaan met gezinnen, met hen in gesprek gaan en samen met het gezin een plan opstellen met doelen en uitdagingen. Hierin zullen heel veel gesprekstechnieken aan bod komen hoe je met een gezin in gesprek gaat, maar daarnaast ook hoe je eigen kracht kunt stimuleren. Heel veel hulpvragen kun je namelijk zelf al oplossen of oplossen met de mensen die dicht bij je staan. Heel interessant om je hier in te verdiepen, althans dat vind ik.

Na mijn minor, februari, begin ik aan het laatste halfjaar van het derde leerjaar. Ik ga dan beginnen met stage lopen, mijn derde stage van deze opleiding. Naast dat ik stage loop, ga ik ook een leereenheid volgen. Ik heb zelf totaal geen idee welke leereenheid ik wil gaan volgen, want ik vind het allemaal ontzettend interessant. Van de stage heb ik wel al een beter beeld, ik wil namelijk in het ziekenhuis stage lopen op de kinderafdeling.

Dit lijkt me echt een super leerzame en interessante stage die helemaal bij mij past. Ik ben al langere tijd bezig met deze stage en mijn sollicitatie is al verstuurd richting school. Vanuit school moeten zij verder gaan selecteren en met een beetje geluk komt mijn sollicitatie terecht bij het ziekenhuis en wordt ik uitgenodigd voor een gesprek. Heel spannend, want er is vaak maar één stageplek! Voor nu is dit nog eventjes afwachten en hopen op het beste.

Zo zal dus aankomend jaar eruit zien. De stage zal een halfjaar of ander halfjaar zijn, bij het laatste zal het dus ook direct mijn afstudeerstage zijn. Ik heb er weer onwijs veel zin in om aan de slag te gaan én ik vind vooral het laatste halfjaar ook nog een beetje spannend rondom mijn stage.

Studeer jij en hoe ziet jouw komende schooljaar eruit?

No Comments

Leave a Reply