Acht dagen op Gran Canaria

Ondertussen zijn we alweer een aantal dagen terug uit Gran Canaria en is mijn vriend zelfs alweer aan het werk. Wat is de vakantie toch voorbij geloven! Ik was vanochtend mijn foto’s van de vakantie wat aan het bewerken en ik dacht; waarom ook niet, ik schrijf gewoon een (korte) blogpost over hoe de vakantie was! We zijn namelijk acht dagen op Gran Canaria geweest en we hebben het daar ontzettend naar onze zin gehad. Tijd om eens samen terug te blikken en wat tips te delen.

Wij vertrokken zaterdag 10 augustus op vakantie en kwamen 17 augustus laat weer in Nederland aan. In de tussentijd verbleven wij in het Sentido Gran Canaria Princess hotel. We hebben er dit keer voor gekozen om all inclusive te gaan en dit was voor ons beide de eerst keer dat we dat deden en het is ons eigenlijk best wel prima bevallen! Zaterdagavond kwamen we namelijk rond een uur of 18:45 aan in het hotel, hebben we ons eventjes opgefrist en we konden direct aanschuiven aan het diner. Hartstikke fijn, want we hadden beide honger na de vlucht en de vertraging die erbij kwam kijken. Dit scheelde zo enorm veel dat we meteen konden aanschuiven bij het eten en niet eerst nog ergens opzoek moesten naar een restaurant of supermarkt om eten te halen. Dit is een beetje een rode draad geweest in de hele vakantie; je hoeft niet na te denken over eten en drinken, je hoeft niet naar een supermarkt of naar een restaurant, je hebt gewoon alles om je heen.

Zondagochtend begonnen we met een heerlijk, uitgebreid ontbijt! Het voelde nog helemaal niet lang geleden dat we gegeten hadden, want je eet ‘s avonds pas laat en ‘s ochtends kun je al op tijd weer beginnen met ontbijten. Als je wilt, kun je bijna de hele dag door blijven gaan met eten! Die dag begonnen we vervolgens aan het water en kwamen we er ook achter dat we best wel snel aan het verbranden waren. Dit bleef voorkomen; we smeerden en smeerden, werden rood en uiteindelijk ging de parasol al snel open om ons toch een beetje uit de zon te houden. Terwijl we daar lagen, ben ik flink aan het lezen geslagen. Ik had twee boeken bij en een stapel tijdschriften en op één boek na heb ik alles uit gelezen. Het tweede boek ben ik overigens wel al aan begonnen op vakantie, maar beviel me iets minder goed. Ik las onder andere De Flirtcursus van Laura de Koning, echt een aanrader en ik begon aan De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan.

Vaak aten we aan het einde van de middag nog wat en gingen we daarna terug naar de hotelkamer voor een powernap, daarna maakten we ons klaar voor de avond. We sprongen onder de douche, ik deed wat make-up op (overdag droeg ik namelijk nul make-up) en vervolgens gingen we rond een uur of half 8 eten. In de avonden gingen we vaak naar de show kijken van het hotel, dit waren hele leuke shows! Muziek, acrobaten en natuurlijk een drankje erbij. Ikzelf drink normaal gesproken nooit geen alcohol, maar ik ben zelfs aan de cocktails gegaan deze vakantie. Alleen daarom hebben we al onwijs veel gelachen.

Gedurende de vakantie hebben we veel tijd doorgebracht in het zwembad en we hebben ook een aantal keer gesport bij het hotel. We hebben ook een uitstapje gemaakt naar het winkel- en uitgaanscentrum Yumbo, maar dit viel helaas heel erg tegen. Op dit moment was er wel flink sale en er was een outlet met merken zoals Tommy Hilfiger en Ted Baker en een aantal winkels met wat sportitems, maar meer ook niet. Ik vond het zelf echt tegenvallen, terwijl ik er meer van had verwacht.

Uiteindelijk kwam ik voor mijn doen met een aardig bruin kleurtje terug naar huis en heb ik heerlijk genoten van de vakantie in Gran Canaria. Of ik perse terug zou willen naar Gran Canaria, niet perse, maar all-in was wel heerlijk genieten. Voor nu dus weer terug naar het gewone leventje en 3 september weer naar school.

Waar ging jouw vakantie naar toe?

2 Comments

  • Reply
    Fallon Blog
    november 22, 2019 at 10:49

    Heerlijk he! Ik ben zelf naar Tenerife geweest afgelopen juni. Ik wil niets anders meer haha.

  • Leave a Reply