Ik ga op vakantie en neem mee – alleen handbagage

Afgelopen zaterdag ben ik samen met mijn vriend vertrokken naar Gran Canaria voor acht dagen. Voor deze vakantie hebben we gekozen voor alleen handbagage. Onze vakantie zal voornamelijk bestaan uit genieten van het zonnetje aan het zwembad of aan het strand, lekker eten en niet al te veel doen. Dit moet met handbagage ook wel lukken. Vandaag vertel ik onder andere wat ik allemaal meeneem in mijn handbagage en wat ik fijn vind om te doen tijdens het vliegen. Kijk je mee? 

Reizen met alleen handbagage

Tijdens het inpakken van mijn koffer, schreef ik ook deze blogpost voor jullie en alles wat ik opmerkte of al eens eerder opmerkte, schreef ik voor je op. Ik weet van mijzelf dat ik er graag leuk uit wil zien op vakantie en wat meer items aan kleding meeneem dan dat bijvoorbeeld een man zou doen. Ook draag ik gedurende mijn vakantie gewoon make-up, wat ervoor zorgt dat ik ook wat meer vloeistoffen bij me heb dan een man en hetzelfde geldt voor schoenen.

Ik reis zelf altijd met mijn geliefde roze koffer van SuitSuit, namelijk de Caretta Evergeen in de kleur Teaberry. Ik vind dit een heel fijn koffer om mee te reizen, want door de felroze kleur valt hij flink op en herken je mij en mijn koffer altijd. Daarnaast bevat het koffer twee grote vakken en op basis daarvan richt ik mijn koffer in.

 • Ik rol al mijn kleding op en deze stop ik aan een kant van het koffer. Dit heb ik gedurende de vlucht ook niet nodig.
 • Aan de andere kant doe ik alle spullen die ik wel nodig heb tijdens de vlucht of tijdens het inchecken. Denk hierbij aan je toilettas met vloeistoffen, je elektronica, een leeg flesje en een boek (of iets anders) om tijdens te vlucht te kunnen gebruiken.
 • De vloeistoffen heb ik een doorzichtig toilettasje of alleen in een doorzichtig zakje. Ik heb ook altijd wat extra plastic afsluitbare zakjes in mijn koffer zitten.
 • De elektronica heb ik in een tote bag zitten. Zo heb ik alles bij elkaar en kan ik dit er gemakkelijk uithalen op het vliegveld en deze tas gebruik ik mijn hele vakantie. Wanneer we gaan winkelen, wanneer we naar het strand gaan, als ‘handtas’. Ik zorg altijd dat ik een apart klein tasje bij heb met alle belangrijke dingen (telefoon, portemonnee, zonnebril) en deze doe ik vervolgens in de tote bag, zodat niet alles los in die tas slingert.
 • De overige spullen die ik heb, doe ik altijd in het koffer waar er nog plek is. Zo stop ik bepaalde spulletjes tussen mijn kleding, maar ook sommige in het andere vak. Denk aan tijdschriften, een plastic tasje voor de was, noem maar op.
 • Ik probeer altijd mijn dikste/zwaarste kleding en schoenen aan te doen tijdens het vliegen. Ik heb op dit moment vrijwel alleen luchtige kleren in mijn koffer, maar heb er wel voor gekozen om een jeans en sneakers aan te doen, zodat ik die ook niet in het koffer hoef te proppen. Je weet maar nooit, mocht het afkoelen of mochten we een flinke wandeling gaan maken.

Wat te doen tijdens de vlucht?

Zo, we zijn ingecheckt, zitten in het vliegtuig en dan? Onze vlucht duurt bijna 5 uur en dat betekent dat je je gedurende die tijd moet vermaken in het vliegtuig. Ikzelf probeer altijd wat spulletjes bij elkaar te verzamelen waar ik mij mee kan vermaken. Deze spullen doe ik bij elkaar in een tote bag, zodat ik dit gemakkelijk kan pakken en alles bij elkaar heb.

In deze tote bag zitten dus dingen die ik gedurende de vlucht of direct na de vlucht moet kunnen pakken. Ikzelf vind het fijn om in het vliegtuig te lezen en er gaat dus ook altijd een boek mee. Het boek wat ik nu gedurende de vlucht ga lezen, is De flirtcursus van Laura de Koning. Ik heb een aantal uurtjes de tijd, dus ik kan zo een eind weg lezen tijdens de vlucht.

Daarnaast gebruik ik ook graag mijn telefoon tijdens de vlucht. Vooraf download ik een aantal films en series via Netflix of Videoland die ik gedurende de vlucht kan kijken, ik bewerk eventueel wat foto’s die ik voor de vlucht nog heb gemaakt, ik doe een spelletje op mijn telefoon, luister wat muziek of een podcast die ik ook vooraf download via Spotify en vaak typ ik wat random in mijn notities.

Het kost altijd flink wat batterij als je zoveel op je telefoon zit gedurende een vlucht en daarom zit er ook altijd een powerbank in mijn tote bag. Ik gebruik op dit moment deze powerbank van Samsung die ervoor zorgt dat mijn telefoon altijd opgeladen is. Deze heb ik altijd bij me in mijn handtas, want er iets niets zo vervelend als dat je iemand wilt bereiken en je telefoon leeg is. Ikzelf gebruik dus de Samsung Powerbank 10 000 mAh USB-Type C die ik heb gekregen van Fonu.nl. Echt ideaal nu net zo voor de vakantie!

Wat daarnaast ook niet mag ontbreken in mijn tote bag, is een heerlijke body mist. Van vliegen word ik in ieder geval altijd wat gaar en zeker als je naar een warm land gaat, wil je jezelf wel een boost geven. Een verfrissende mist is dus wel fijn. Dit jaar op vakantie gaat de Verbena Sorbet Fresh Body Mist van L’Occitane mee. Deze heeft namelijk een heerlijke citrusgeur en bevat géén alcohol, wat ideaal is als je de zon in gaat.

Ik heb de afgelopen dagen in ieder geval al overleefd met deze items & ga mijn bagage weer op dezelfde manier inpakken voor onze terugvlucht naar Nederland. Nu eerst nog een paar dagen heerlijk genieten van zon, zee & niets doen.

Reis jij ooit met alleen handbagage?

2 Comments

 • Reply
  Kop van Noord-Holland
  december 29, 2021 at 10:10

  Leuke blog! Goeie tips voor mensen die niet precies weten waar ze moeten beginnen qua inpakken!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   januari 3, 2022 at 18:32

   Graag gedaan, hopelijk heb je er veel aan gehad!

  Leave a Reply