Boeken die ik tijdens mijn vakantie ga lezen

In mijn vakantie lees ik altijd erg graag. Dit zijn ook de momenten waarop ik de meeste tijd heb. In de tijd dat ik geen school heb of net als deze zomer een weekje van huis ben, verslind ik meerdere boeken. Ik verzamel dan een heleboel boeken die ik leuk vind, maar ik lees ook graag boeken over onderwerpen waar ik nog meer over zou willen leren. Op dit moment heb ik weer een aantal boeken verzameld die ik deze zomer en tijdens mijn vakantie ga lezen.

Op dit moment ben ik mijn koffers aan het inpakken, want aankomende zaterdag vertrek ik op vakantie. Op mijn Instagram heb ik een highlight gemaakt met stories van de vakantie. Op dit moment is de teller aan het aftellen tot wij gaan vertrekken. Op dit moment heb ik de boeken verzameld die meegaan op vakantie en natuurlijk wil ik het liefst de hele zomer lezen. Ik deel dus ook het lijstje met boeken die ik de afgelopen zomer al heb gelezen of nog wil gaan lezen.

De boeken die ik nu met je deel, zijn vrijwel allemaal boeken die ik al langere tijd op het oog heb. Bijvoorbeeld het boek Mood of the day van Sofie Valkiers. Dit boek is zelfs al een keer op de blog voorbij gekomen dat het op mijn wishlist stond en dat staat het nu nog steeds. Dit is nog steeds een boek wat ik graag wil gaan lezen.

Ook staat het boek Kut Kanker! al langere tijd op mijn wishlist. Ik kwam dit boek tegen op het vliegveld toen ik samen met mijn moeder naar Londen ging. Ik zag het daar, ik dacht; dit moet ik lezen! Tijdens ons tripje naar Londen had ik natuurlijk helemaal geen tijd om te lezen, want ‘s avonds waren we beide ontzettend moe van al dat wandelen en shoppen. Toch bleef ik aan dit boek denken en ondertussen heb ik het nog steeds niet gelezen. Tijd om daar eens verandering in te brengen!

Een boek waar ik nog nooit eerder over had gehoord, maar wat wel meteen mijn interesse wekte toen ik bij de boekhandel binnen liep, is Leef meer als een luiaard van Tim Collins. Dit lijkt mij een heerlijk boek om te lezen. Verzonken in de boekhandel keek ik door het boek heen en het boek zit vol met humor, maar tegelijkertijd komen er ook wijze lessen in naar voren over ontspannen. Een ideaal vakantieboek, want het lees heel gemakkelijk weg. Ik was zo een pagina verder toen ik in de boekhandel stond.

Twee andere boeken die ik sindskort aan mijn ‘nog te lezen’-lijstje heb toegevoegd, zijn Twintig regels liefde en Fuck the quarterlife crisis. Dit zijn boeken die ik ook nog steeds wil lezen en mij ideaal lijken voor op vakantie aan het zwembad of aan het strand. Ikzelf heb al meerdere boeken van Rowan Coleman gelezen en deze lezen erg fijn weg. Ik vind het heerlijk wanneer ik echt in een verhaal wordt meegezogen en ik ben dan ook vaak helemaal van de wereld. Je kunt me aanspreken wat je wilt, maar ik hoor het dan vaak niet! Helemaal in de ban van het boek. Fuck te quarterlife is dan weer een boek met waardevolle lessen die ik wellicht meerdere keren zou lezen om de informatie goed in mij op te nemen. Beide op de wishlist en wellicht dadelijk ook in mijn koffer mee naar Gran Canaria.

Over lezen en iets leren gesproken; ik lees zelf erg graag boeken waar ik iets van kan leren. Boeken over een onderwerp wat mij heel erg trekt, bijvoorbeeld opvoeding, productiviteit, maar ook fotografie. Voor mijn blog ben ik veel bezig met fotograferen en dit is ook iets wat ik erg leuk vind om te doen. Je kunt alleen altijd bijleren en ikzelf vind het heel fijn om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik heb zelf een cursus fotografie gehad, ik doe het heel veel, ik verdiep me nu steeds meer in nabewerking van foto’s en een mooie vervolgstap is het lezen van een boek over fotografie. Het boek Shoot! van Anki Wijnen lijkt me daar een heel interessant boek voor. Dit lijkt me ook het ideale boek om voor de vakantie te lezen, nog wanneer je thuis bent. Op die manier kun je nog flink oefenen en als je aangeleerde skills meenemen op vakantie. Wel handig om foto’s te maken van het boek of het boek mee te nemen op vakantie, als je even vast loopt.

Mijn boeken voor de vakantie zijn inmiddels gepakt en ik ben al helemaal klaar om op vakantie te gaan en heerlijk te genieten van een cocktail aan het water met een heerlijk boek.

Lees jij veel op vakantie?

1 Comment

  • Reply
    Marushi
    augustus 8, 2019 at 10:33

    Interessante titels! Shoot lijkt mij erg leuk om een keer te lezen!

  • Leave a Reply