Tijd voor een maskertje! – Stapelreview

Maskertjes, daar ben ik werkelijk dol op! Zeker wanneer ik vakantie heb, kan ik lekker aan de slag gaan met huidverzorging. Ik neem er dan simpelweg meer tijd voor. Ik neem tijd om mijn huid uitgebreid te reinigen, een maskertje aan te brengen en aan de slag te gaan met allemaal crèmepjes. De afgelopen tijd heb ik verschillende maskertjes uitgeprobeerd en tijd om die met je te delen. 

De afgelopen tijd heb ik vier verschillende maskertjes uitgeprobeerd die ik graag met je wil delen. Ik kies altijd een maskertje aan de hand van waar ik zin in heb, wat mijn huid nodig heeft, wat ik nog heb liggen, maar ook hoe lang een bepaald maskertje nodig heeft om te drogen. Dit zijn daarom ook verschillende maskertjes, de een duurt langer voordat hij ‘klaar’ is dan de ander, de een wordt hard en de ander blijft een crème en noem maar op. Dit is voor mij belangrijk om te weten, maar daarnaast ook natuurlijk hou mijn huid erop reageert. Ik heb zelf een gevoelige huid en daarnaast is hij gecombineerd droog. Ik heb vooral erg droge wangen en mijn t-zone heeft soms de neiging om wat vetter te worden. Tijd om er eens dieper in te duiken.

The Beauty Dept Clay Mask

Het eerste masker wat ik gebruikte, was dit kleimasker van The Beauty Dept. Dit maskertje kwam ik tegen bij de Action en ik besloot het mee te nemen en uit te proberen. Het is een detox gezichtsmasker met klei die ervoor zou moeten zorgen dat de huid diep wordt gereinigd. Ikzelf houd persoonlijk wel van kleimaskers en vind het vooral heel prettig wanneer een masker hard wordt.

Hoe lang duurt het voordat het masker ‘klaar’ is? Het maskertje breng je royaal aan, afhankelijk van hoe royaal je het aanbrengt duurt het iets langer of juist korter. Het advies is om het maskertje 10 minuten te laten intrekken. Ik heb het ruim 10 minuten op mijn gezicht laten zitten, maar het maskertje was nog absoluut niet ingedroogd. Ik heb het na ongeveer 15 minuten verwijderd en ook toen was het nog niet droog.

Hoe voelde mijn huid naderhand? Mijn huid zag er naar gebruik rood uit, maar niet heel veel roder dan na gebruik van andere maskertjes. Bij mij kan mijn huid al rood worden door aanrakingen en dat gebeurd wanneer je het masker gaat verwijderen. Mijn huid voelt na gebruik schoon aan. Ik heb het masker alleen gebruikt om mijn t-zone, want daar heb ik een kleimasker het meest nodig. Mijn neus, voorhoofd en kin voelen zacht aan, niet trekkerig en niet heel droog.

Hoe vaak kun je met het masker doen? Je kunt het maskertje vijf keer gebruiken. Er zit in principe voor vijf maskertjes product in, maar het is natuurlijk afhankelijk van hoe royaal je gebruikt.

Aanrader? Ik raad het masker zeker aan. Mijn huid reageerde er heel goed op, ondanks dat het een beetje rood was, maar dit is bij mij niet vreemd. Mijn huid voelde na gebruik schoon en zacht aan en het maskertje deed goed zijn werk.

Het kleimasker van The Beauty Dept heb ik gekocht bij de Action, de precieze prijs weet ik niet meer, maar het was ongeveer rond de €1,00.

Dit leek mij ook een heel leuk masker om uit te proberen. Het is namelijk een verwarmend maskertje. Het masker wordt verwarmt wanneer het in aanraking komt met water. Doordat het masker wordt verwacht, hoef je het ook niet lang op de huid te laten zitten en ben je zo klaar. Het masker bevat blauwe agave en baking soda. Blauwe agave staat er om bekend om de huid te kalmeren en tegelijkertijd te voeden. Daarnaast zorgt blauwe agave er ook voor dat de natuurlijk vochtbalans van de huid wordt behouden.

Hoe lang duurt het voordat het masker ‘klaar’ is? Dit is het snelste masker wat ik ooit heb gebruikt! Het is namelijk een 1-minuut masker. Je maakt je gezicht nat, brengt het maskertje aan en vervolgens masseer je het voor één minuut en daarna spoel je het alweer af.

Hoe voelde mijn huid naderhand? Mijn huid voelt na gebruik schoon, niet geïrriteerd of trekkerig en heeft maar lichtjes een rode gloed. Mijn huid voelt niet geïrriteerd, dus hoogstwaarschijnlijk komt de rode huid van de warmte van het maskertje en het masseren.

Hoe vaak kun je met het masker doen? Het pakketje bestaat uit vier maskertjes, ieder voor eenmalig gebruik, je kunt dus even vooruit en genieten van het verwarmende masker op je huid. Zeker fijn, want het masker duurt maar één minuut, op deze manier kun je toch in totaal vier minuten genieten van de warmte.

Aanrader? Zeker een aanrader als je eens wat anders wilt proberen, de warmte is namelijk iets wat ik nog niet heel veel meer heb gezien bij andere maskertjes. Wel heb ik dubbele verhalen gehoord over baking soda in verzorgingsproducten door de hoge ph-waarden ervan. Het is dus belangrijk om ermee op te letten en het niet te vaak te gebruiken om irritatie na verloop van tijd te voorkomen.

Het verwarmend klei-masker is van Bioré en is verkrijgbaar Kruidvat voor €7,99 (4 maskertjes).

Een goud maskertje ziet er toch super leuk uit, iedereen wil goud op zijn of haar huid. Ook dit maskertje vond ik bij de Action en wilde ik graag eens uitproberen. Ikzelf vond het wel lastig om te achterhalen waar het maskertje uit bestaat, er staat natuurlijk een ingrediëntenlijst op de verpakking, maar hier kon ik weinig wijs uit halen. Op de achterkant staat wel de het collageen en Q10 bevat, hier zullen we dan maar vanuit gaan. Het wordt aangeraden om het masker niet te gebruiken op geïrriteerde, gebarsten, droge of ontstoken huid en enkel alleen te gebruiken op de normale huid. Dit maakte mij al meteen allemaal een beetje huiverig voor het gebruik, maar we’ll see.

Hoe lang duurt het voordat het masker ‘klaar’ is? Het masker wordt hard en dit gebeurd binnen 15 tot 20 minuten. Vervolgens kun je het masker van je gezicht af halen, het is namelijk een peel off masker.

Hoe voelde mijn huid naderhand? Mijn huid was na gebruik vreselijk rood, voelde trekkerig aan en was ook wat warm. Mijn huid werd dus niet verzorgd door het masker, ook kon ik niet opmerken dat er onzuiverheden waren verwijderd of dat er iets anders was aan mijn huid. Daarnaast vond ik het erg pijnlijk om het masker van mijn huid af te halen en stond ik dit letterlijk met tranen in mijn ogen te doen.

Hoe vaak kun je met het masker doen? Je hebt vijf zakjes, ieder voor eenmalig gebruik. Je zou dus vijf keer met het masker kunnen doen.

Aanrader? Ik raad het masker je niet aan, vanwege mijn ervaringen. Ook word ik ongelukkig als ik kijk naar de ingrediëntenlijst en zie ik meerdere keren alcohol staan. Niet voor herhaling vatbaar wat mij betreft.

Ook dit gouden maskertje vond ik bij de Action en hiervan zat de prijs tussen de €1,00 en €2,00 voor vijf maskertjes.

Wederom een maskertje van Bioré, maar dit keer met houtskool. Ik heb al vaker maskertjes gehad met houtskool, zo was ook het eerste kleimasker van The Beauty Dept op basis van houtskool.  Houtskool wordt vaker gebruikt in huidverzorging, omdat houtskool een absorberende werking heeft. Daarnaast heeft het een matterend effect. Mocht je benieuwd zijn naar meer producten met houtskool, het is ook goed voor je tanden, het verwijderd namelijk aanslag van de tanden.

Hoe lang duurt het voordat het masker ‘klaar’ is? Ook dit maskertje duurt niet ontzettend lang. Aan de ene kant jammer, maar zo kun je het ook gebruiken wanneer je niet heel lang de tijd hebt. Het masker breng je namelijk aan op een natte huid en laat je vervolgens 5 minuten intrekken. Het masker droogt ook niet op en wordt niet hard, je kunt het vervolgens dus ook makkelijk afspoelen en bent hier dus ook niet lang mee bezig. Vaak kost een kleimasker of een peel-off masker meer tijd.

Hoe voelde mijn huid naderhand? In eerste instantie heb ik het masker alleen op mijn voorhoofd, neus en kin gebruikt, omdat het een maskertje is voor de normale tot vette huid. Dit ging heel erg goed en vervolgens besloot ik het ook te gebruiken om mijn wangen. Ook hier kwam geen reactie na gebruik. Mijn huid voelde niet geïrriteerd en was ook niet rood na gebruik. Wellicht kom dat ook doordat het masker niet hard wordt en ik het er niet af moet trekken, maar gewoon eraf kan spoelen. Hier reageert mijn huid erg goed op. Mijn huid voelde na gebruik schoon aan en niet droog.

Hoe vaak kun je met het masker doen? Het masker zit in een tube met maar liefst 110 ml, je kunt hier dus een langere tijd van doen.

Aanrader? Zeker een aanrader. Mijn huid raakte niet geïrriteerd, was niet rood, het zorgt voor even een relax momentje, maar niet te lang.

Het detox masker is van Bioré en is verkrijgbaar Kruidvat voor €8,99.

Dit zijn de maskertjes die ik de afgelopen tijd heb gebruikt. Mijn favoriet is het Bioré Houtskool masker, omdat het ervoor zorgde dat mijn huid niet ontzettend rood of geïrriteerd raakte tijdens en na gebruik. Dit is voor mij vaak erg lastig! Toch weer een favoriet bij om te gebruiken voor mijn huid.

Welk maskertje gebruik jij graag?

No Comments

Leave a Reply