Lief Dagboek – Week 28 – Eerste week vakantie

De eerste vakantieweek zit er alweer op nu ik dit schrijf en week 2 is alweer begonnen. Afgelopen week was ik met mijn hoofd nog bij school, sloot ik mijn traject bij de psycholoog af, had ik wat afspraken staan en werkte ik veel. Ik was de hele week met random taken bezig en uiteindelijk kwam ik er zondagavond achter dat ik zo druk was geweest met alles, dat ik geen tijd had vrijgemaakt om aan de blog te werken. Dit heb ik afgelopen week ook gemist, want bloggen betekent voor mij ook me-time! Vanochtend maakte ik mijn planning voor komende week en daar heb ik deze me-time ook weer ingezet. De nieuwe week gaat van start, maar nu eerst even een terugblik naar afgelopen week. 

Traject bij de psycholoog afgesloten

Wanneer mijn vakantie begint, zowel de zomer- als kerstvakantie, plan ik altijd wat afspraken die er anders niet van komen. Zo plan ik vaak mijn tandartsafspraken in een vakantie en hetzelfde geldt voor lenzencontroles. Zo zag mijn eerste week van de vakantie er ook uit en zo begon afgelopen maandag met een afspraak bij de psycholoog (die plan ik niet alleen in vakanties). Tijdens dat gesprek hebben we geëvalueerd naar het gehele traject en vooral waar ik vandaan kwam en hoe het nu met mij gaat. Ik heb hier al een uitgebreide blogpost over geschreven afgelopen week, die kun je hier lezen. We besloten het traject af te sluiten en dat betekent dat ik het nu weer alleen moet doen (dit moest ik vooraf ook al, maar dan had ik nog iemand van buitenaf die mij adviezen gaf of met mij ergens over in gesprek ging). Voor nu is het traject dus bijna helemaal afgesloten en hebben we over een aantal weken weer een contactmoment. Mocht dan alles nog goed gaan, sluiten we het dan echt af.

Leerjaar 2 afgerond

Afgelopen week kreeg ik de laatste twee punten van school binnen, zowel van een verslag als van mijn laatste tentamen. En ik heb alles gehaald! Dit betekent dat ik leerjaar 2 nu volledig heb afgerond en zonder herkansingen leerjaar 3 kan gaan beginnen. Dit voelt echt heel erg fijn en nadat ik dit had gehoord, kon ik ook pas echt vakantie gaan vieren. Ik was vooraf namelijk nog steeds bezig met school in mijn hoofd en vooral de vraag ‘heb ik mijn tentamen wel gehaald?’. Gelukkig kreeg ik daar al heel snel het verlossende antwoord op.

Veel werken & vakantie boeken

Maandag en dinsdag had ik nog vrij en had ik allerlei afspraken gepland, zoals de tandarts en de psycholoog. De rest van de week was ik voornamelijk bezig met werken. Zo heb ik woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag gewerkt. Er moet natuurlijk in de vakantie ook gewerkt worden, want ik boekte samen met mijn vriend een vakantie!

We hadden allebei vrij deze zomer, maar we hadden nog niets geboekt. Uiteindelijk vond ik het toch wel tijd worden dat we een knoop gingen doorhakken en zo besloten we donderdagavond een vakantie te boeken. We gaan in augustus 8 dagen naar Gran Canaria! Ik heb er nu al zin in!

Shoppen!

Ook ging ik afgelopen week nog even shoppen, onverwachts. Ik was namelijk opzoek naar een verjaardagscadeautje voor mijn vriend en uiteindelijk kwamen mijn moeder en ik met veel meer thuis dan alleen het cadeautje. Alles wat we aantrokken, was perfect! Gelukkig kon ik me inhouden en heb ik niet alles meegenomen en maar goed ook, want de vakantie moest nog geboekt worden.

Aankomende week bestaat ook uit werken, daarnaast heb ik wat me-time momenten ingepland en doe ik voornamelijk wat er op mijn pad komt.

Hoe zag jouw week eruit?

No Comments

Leave a Reply