Lief Dagboek – Week 27 – Leren & mijn vakantie is begonnen

Yes, mijn vakantie is begonnen! Afgelopen week moest ik nog even knallen en uiteindelijk begon donderdag om 12:00 uur mijn vakantie. Ik had nog totaal géén vakantie gevoel, maar dit begon gedurende het weekend steeds meer te komen. Afgelopen week was dus nog heel divers; enerzijds was ik nog flink aan het studeren en aan het knallen op mijn tentamen en anderzijds begon ik met opruimen, creatief bezig te zijn, was ik actief bezig en sliep ik weer eens uit! Lees snel verder. 

Begin van de week

Begin van de week stond nog in het teken van studeren en school. Dinsdag was mijn laatste stagedag waar ik mijn afscheid had gevierd. Met een tas vol cadeautjes, tekeningen en kaarten ging ik weer naar huis. De rest van de dag ben ik flink bezig geweest met studeren, want woensdag had ik mijn laatste tentamen van dit studiejaar. Na het tentamen ging ik naar huis om mijn presentatie voor te bereiden van donderdag. Alleen dat nog en dan was het echt klaar! Deze dagen heb ik in stressmodus beleefd, tevens voelde ik me totaal niet fit, dus dat was geen goede combi.

Vakantie!

Donderdag om 12:00 uur zat de presentatie erop, die heb ik tevens met een voldoende afgerond! Dat betekende voor mij; vakantie! Ik ging naar huis en daarna ben ik al een malle mijn kamer gaan opruimen. Mijn boekenkast en mijn make-upkasten waren ondertussen een bende geworden en konden wel een opruim- en schoonmaakbeurt gebruiken. Dat voelt altijd zo fijn, als alles weer opgeruimd is na een studiejaar.

Naderhand had ik zoiets, wat ga ik toch met mijn tijd doen en vervolgens ben ik aan de slag gegaan met allemaal kleine klusjes die nog moesten gebeuren. Naar de opticien, korte to-do lijstjes afwerken en noem maar op. Toen dat klaar was, kon ik in vakantiemodus verder en dat betekent voor mij; op mijn gemakje dingen doen waar ik zin in heb. Ik begon met het schrijven van blogposts, ik verzamelde stickers en washitape om weer in mijn journal aan de slag te gaan en ik ging verder met lezen in een boek.

Ook ging ik zaterdagavond eens niet zo vroeg naar bed en sliep ik weer een beetje uit op de zondag. Toch moest ik zondag weer fris en fruitig zijn, want ik had gepland dat ik samen met mijn vriend ging squashen. Dit heb ik al vaker gezegd dat ik dit wel eens wou doen en nu had ik het ook daadwerkelijk een keer gepland. Het was eerlijk gezegd moeilijker dan we in eerste instantie hadden gedacht en naderhand voelde we ook de spieren in onze armen. Misschien wel voor herhaling vatbaar, want ondertussen hebben we ook flink gelachen!

Nu kan de vakantie echt gaan beginnen en zoals je hier al hebt kunnen lezen, staan er een aantal leuke dingen op de planning. Verder doe ik altijd maar waar ik zin in heb, zoals creatief bezig zijn, boeken lezen, bloggen, fotograferen, wandelen, allemaal dat soort dingen.

Heb jij al vakantie?

No Comments

Leave a Reply